Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži doma s Modřany nezaváhali 15.02.2015 | Zápasy

V sobotu 14.2.2015 na žďárskou palubovku zavítali hosté z hlavního města – TJ Spartak Modřany.


TJ Žďár nad Sázavou – TJ Spartak Modřany. 3:1 (-20, 16, 21, 10) , 3:1 (16,19,-27,15)

Na podzim si hráči Žďáru z Modřan odvezli po dobrém výkonu plný počet bodů a tak chtěli tento výkon zopakovat. Žďárští opět nebyli kompletní, protože se k dlouhodobě zraněnému Kubovi Trojánkovi přidal i nahrávač Jiří Moučka.

Domácí nastoupili v sestavě: Barák J.-náhra, Podhrázký D. a Štourač M.- smeč, Hübl M. a Maša M.- blok, Trojánek O.-universál a Kadlec P.-libero. V záloze byli připraveni Kadlec O., Pátek J., Ťupa O. a Chládek T.

Do začátku nastoupili domácí naprosto vlažně a bez potřebné koncentrace a soupeř bez většího nasazení vyhrál první set. Do druhého setu dostala na domácí straně šanci napravit matný výkon ještě základní sestava, ale stav 2:6 donutil domácího trenéra k nasazení smečaře Kadlece O. na post blokaře ,i když na vystřídání by bylo na palubovce více hráčů. Ten do hry přinesl potřebné nasazení a bojovnost a když se přidali i ostatní hráči, výsledkem bylo otočení stavu a zisk druhého setu. Začátek třetího setu byl pro domácí opět z „říše snů“ – stav 1:4 a time na straně domácích. To ale bylo poslední zaváhání a v dalších dvou setech už na palubovce naprosto dominovali a zlepšeným podáním, pestrým útokem a kvalitním blokem. Tím získali vítězství v prvním zápase a především opět na hřišti působili sebevědomě a předváděli hru hodnou jejich postavení v tabulce.

Do druhého zápasu nastoupli domácí v osvědčené sestavě z prvního zápasu a po zkušenosti z prvního zápasu na soupeře vlétli hned od začátku a předváděli velmi kvalitní a pestrou hru. Výsledkem byl zisk prvních dvou setů a zapojení ostatních hráčů z lavičky do hry. Ve třetím setu domácí polevili v koncentraci a set prohráli v dramatické koncovce. Čtvrtý set ale měli opět domácí od začátku pevně ve svých rukách a nepřipustili žádné komplikace a zápas dotáhli do vítězného konce.

Domácí udrželi náskok v čele tabulky, ale hlavně chvílemi předváděli opravdu pestrý a kvalitní volejbal, který se musel líbit. Kladem byl i výkon hráčů z lavičky, kteří rozhodně nezklamali.
Příští sobotu hráči Žďáru zajíždějí na palubovku Dvora Králové, odkud se body rozhodně lehce nevozí, ale žďárští si určitě budou chtít nějaké odvézt.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid