Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži „B“ zahájili sezónu v Havlíčkově Brodě 18.10.2016 | Zápasy

Komentář k utkání mužů "B" napsal jeden z trenérů - Zbyněk Kalina.


Hned v prvním kole KP 1 zajížděl náš tým na palubovku jednoho z favoritů soutěže - Havlíčkova Brodu, jehož vedení se netají ambicemi soutěž vyhrát a pokusit se postoupit do 2. ligy.

Do prvního zápasu jsme nastoupili s cílem uhrát co nejvíce bodů v základní sestavě s Danem na náhře, Uhli na účku, s Vojtou a Sobem na smeči a s Kubou a Gregym na bloku. Na liberu zaskočil za zraněného Šimiho Vašek. K mému překvapení jsme předváděli docela dobrý volejbal, podložený kvalitním útokem, slušnými bloky a bojovností všech hráčů v poli. V začínající koncovce prvního setu jsme udělali několik chyb za sebou a rozdíl několika bodů se nám již nepodařilo dotáhnout. Ve druhém setu nás hráči Brodu donutili výborným podáním ke spoustě nevynucených chyb na příjmu, což otupilo náš útok a následně i psychiku, a to znamenalo i přes několik střídání poměrně rychle ztracený set. Ve třetím setu jsme se vrátili ke stejné sestavě jako na začátku zápasu, to pomohlo ke zlepšenému výkonu, i když nás soupeř díky stále výbornému podání držel na rozdílu 2-4 bodů, které se nám za celý set nepodařilo srovnat.

Do druhého zápasu jsme nastoupili v základní sestavě s Danem na náhře, Uhlim na účku, se Škrabym a Sobem na smeči, s Kubou a Dudlem na bloku, na liberu opět Vašek. Tato sestava se prezentovala výborným výkonem v celém setu, když nakonec nešťastně podlehla až po dvou zbytečných chybách těsně 26:28. Bohužel po prohraném setu padla na hráče psychická deka, kterou se střídáním ani timeouty nedařilo odstranit ani v jednom z následujících setů, a výsledkem byla opět porážka 0:3.

Sestava: D. Pavlík, J. Uhlíř, V. Drahoš, P. Sobotka, D. Škarka, J. Augustin, J. Duda, O. Adam, J. Gregor, A. Peňáz, V. Parcl a Z. Kalina

I přes dvě porážky můžeme být s předvedeným výkonem našeho mladého týmu, který v této soutěži teprve sbírá zkušenosti, docela spokojeni a jen doufat, že výkony jednotlivých hráčů, potažmo celého týmu, půjdou ještě nahoru.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid