Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži B z Pelhřimova opět bez vyhraného setu 21.11.2016 | Zápasy

Družstvo mužů B odehrálo další utkání krajského přeboru tentokrát na palubovce Pelhřimova. Komentář k utkání napsal Zbyněk Kalina.


V sobotu 19. 11. se v Pelhřimově dohrávalo dvojutkání 3. kola naší soutěže. Tým Pelhřimova, v čele nám starším hráčům, dobře známým Mílou Šmídem, se jevil jako velice těžký soupeř, a proto nás překvapila jejich prohra ve druhém kole s mužstvem Třebíče. Tato skutečnost se ale rychle vysvětlila, protože týmu z Pelhřimova prý chybělo několik hráčů základní sestavy. Naopak naše družstvo bylo prakticky v plném počtu i se všemi juniory, jelikož mužstvo A mělo tento týden volno. Konečně jsme chtěli přivézt domů alespoň set, možná i dva.

Začátek utkání vůbec neodpovídal tomu, kdo je favorit. Velice dobře jsme podávali a po dobrém příjmu i slušně útočili. Soupeřovi hráči nemohli chytit rytmus a do poloviny setu jsme hráli velmi vyrovnaný volejbal. I když jsme nakonec set prohráli, patřil k těm lepším setům, které jsme zatím v soutěži předvedli. První polovina druhého setu byla z naší strany stále velmi dobrá, ovšem pak nastalo to, s čím se potýkáme od začátku soutěže. Naprostý výpadek na příjmu a s tím samozřejmě kvalita nahrávky a útoku. Přestože se na hřišti postupně vystřídali všichni naši hráči, ke zvratu to nevedlo a Pelhřimov si pokojně dokráčel k vítězství 3:0.

Druhý zápas jsme začali s mírně změněnou sestavou, ale soupeř už nenechal nic náhodě a ve velké pohodě se ujal vedení 1:0. Do druhého setu jsme opět prostřídali a tím se pokusili nastartovat tým k lepšímu výkonu. Povedlo se, tento set byl tím nejlepším, co jsme v Pelhřimově předvedli. Velká bojovnost v poli všech hráčů se začala vyplácet, kvalitním útokem s občasnou trochou štěstí jsme to dotáhli až do koncovky setu. Bohužel se znovu ukázala zkušenost starších hráčů na straně soupeře a koncovku si pohlídali. O třetím setu je už zbytečné něco psát, kvalita hrozná i na straně soupeře, k vidění bylo i několik zákroků nepatřících snad ani do školské amatérské ligy. Výsledkem byla další prohra 0:3.

Co říci závěrem, bez pořádného příjmu prostě nelze hrát volejbal. Pochválit můžeme Dana, na nahrávce odvedl, co mohl, a podání bylo od něj velmi solidní, na čem musí pořádně zapracovat, to určitě ví. Dále ještě Vojta, který ve druhém setu druhého zápasu vyburcoval ke kvalitnímu výkonu i ostatní, a bylo vidět, že když se bojuje, tak přijde i štěstí. Doufejme, že všichni hráči si z Pelhřimova odvezli velké ponaučení pro další zápasy. Příští týden hrajeme doma s družstvem Třebíče a já věřím, že už konečně nějaké sety vybojujeme a ukážeme, že volejbal hrát opravdu umíme.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid