Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži B v Třebíči konečně zabodovali 07.03.2017 | Zápasy

Komentář k utkání mužů B v Třebíči, kde získali první letošní bod, napsal trenér Vlasta Elbl.


V sobotu jsme zajížděli na palubovku soupeře z Třebíče, souseda z tabulky. Po dlouhé době jsme byli v plné sestavě a tak jsem očekával konečně nějaký bod a slušnou hru.

Do prvního zápasu jsme šli v sestavě s Danem na náhře, Sobem a Vojtou na smeči, Penym a Kubou na bloku a na účku s Uhlim. Obranu ještě doplňoval na liberu Šimi. Bohužel první zápas nemá cenu nějak moc hodnotit, protože jeho průběh byl stejný jako už mnoho předchozích zápasů. Špatný příjem, z toho pramenící nekvalitní nahrávka, nedůsledná obrana, jak na bloku, tak i v poli. Nepomohlo ani různé míchání sestavou, když se postupně na palubovku dostali téměř všichni hráči. Soupeř si bez větších problémů došel pro tři body za vítězství 3:0.

Do druhého zápasu jsme zkusili jinou variantu sestavy, když na smeč šel se Sobem Peny, na blok Honza s Gregym, a na účko Ondra, ale nijak moc to nepomohlo. První set probíhal úplně stejně jako celý předchozí zápas, takže do druhého setu se opět měnila sestava, když na smeč se k Sobovi vrátil Vojta, na blok šel zpátky k Honzovi Peny, na účko zpět Uhli a na nahrávku nastoupil Zbyněk. Hra se výrazně zlepšila a druhý set byl náš. Zlepšená hra pokračovala i ve třetím setu a vedení 2:1 bylo odměnou za velmi dobrý výkon, což také znamenalo první bod v soutěži – konečně !!! Doufal jsem, že v předvedeném výkonu budeme pokračovat a přivezeme domů tříbodové vítězství. Do poloviny čtvrtého setu do vypadalo nadějně, ale pak všechny naše naděje pohasly. Přestali jsme hrát a čekali, že se soupeř dorazí sám. Vrátili jsme se bohužel k výkonům z prvního zápasu, několika zbytečnými chybami jsme Třebíči v polovině setu darovali náskok, který si zkušeně pohlídala a vyrovnala na 2:2. Tiebreak už na našem výkonu nic nezměnil, neustále jsme jenom od začátku dotahovali náskok Třebíče, takže naše prohra 2:3 byla zasloužená.

I tak jsem spokojen konečně s prvním bodem, i když k prvnímu vítězství bylo tentokrát opravdu blízko. Kluky jmenovitě chválit nebudu, pouze Vaška, který byl několikrát střídán jako specialista na servis a odvedl velmi dobrý výkon.

Sestava: V. Drahoš, P. Sobotka, A. Peňáz, J. Augustin, J. Uhlíř, D. Pavlík, J. Duda, O. Adam, J. Gregor , V. Parcl, P. Šimek, hrající trenér Z. Kalina, coach Vl. Elbl

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid