Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži B v posledních domácích zápasech sezóny s Okrouhlicí nakonec nebodovali 19.03.2019 | Zápasy

Komentář k utkáním napsal trenér Zbyněk Kalina.


V posledním domácím dvojzápase sezóny 2018/19 přivítalo družstvo mužů B na palubovce ZŠ Palachova předposlední tým v tabulce TJ Sokol Okrouhlice. Jelikož to byla asi naše poslední šance získat nějaký ten bod, snažil jsem se sehnat všechny dostupné hráče i včetně zraněných Miliho a P. Švomy, kteří přišli tým alespoň povzbudit. Chyběl tak jenom Jarda (mimo ZR) a Ondra Adam, který měl pracovní povinnosti v Brně. Nutno také dodat, že Okrouhlice nás tentokrát překvapila především svou nečekaně početnou sestavou a dokonce i vlastními fanynkami.

Do prvního setu v prvním zápase jsme nastoupili celkem nervózně a v polovině už prohrávali o šest bodů, když se nám nedařilo především na přihrávce a v poli. Po time se nám podařilo pár bodových bloků, zvedli jsme se i na útoku, když hráči začali konečně plnit to, co jsme si řekli. Zlepšila se bojovnost, a když se povedlo čapnout několik míčů v poli, šlo se do koncovky za vyrovnaného stavu. V té jsme byli nakonec lepší a vyhráli 25:23 a poprvé v sezóně jsme v zápase vedli. Před začátkem druhého setu byli hráči upozorňováni, aby pokračovali ve zlepšeném výkonu i nadále, ale bohužel nestalo se tak. Dostavilo se jakési uspokojení a znovu se opakoval začátek prvního setu, navíc přišly i další zbytečné nevynucené chyby a set byl ztracen 17:25. Třetí set byl asi nejlepším a nejvyrovnanějším v celém zápase. Do koncovky se nám podařilo odskočit až na šestibodový náskok (21:16), který jsme bohužel po několika chybách nakonec promarnili a set vyhrála Okrouhlice nejtěsnějším rozdílem 23:25. To bohužel nahlodalo psychiku našich hráčů natolik, že čtvrtý set prakticky Okrouhlici odevzdali (12:25), když ke zlepšení nepomohl time ani míchání sestavou. Takže nakonec velmi kvalitní zápas opět se smutným koncem.

Další šance na nějaký ten vytoužený bodík měla přijít ve druhém zápase. Znovu jsme lehce pozměnili sestavu, ale bohužel hráči nedokázali vymazat porážku z prvního zápasu z hlavy a v prvním a druhém setu jsme neustále tahali za kratší konec, zbytečnými chybami darovali body a následně i sety Okrouhlici. Po prostřídání hráčů do třetího setu se naše hra opět zvedla, začalo se nám dařit jak na příjmu, tak i na útoku, v poli se bojovalo o každý míč a před koncovkou se nám podařilo odskočit na rozdíl čtyř bodů. Soupeř už se pomalu připravoval na další set (jak mi pak po zápase říkal jejich kapitán), jenže už to zní jako ohraná písnička, opět se nám nepovedlo koncovku uhrát, jelikož naše někdy až nepochopitelné chyby dokázali zkušení hráči Okrouhlice vždy potrestat a nakonec set i vyhrát v poměru 25:27.

TJ Žďár n. S. „B“ – TJ Sokol Okrouhlice 1:3 (23,-17,-23,-12) a 0:3 (-17,-15,-25)

Sestava:, D. Pavlík, D. Škarka, J. Gregor, L. Augustin, O. Švoma, A. Bernart, libero J. Duda. Střídali F. Novotný , V. Drahoš a T. Němec.

Hodnocení trenéra:

Znovu se budu jenom opakovat. Zápasy ztrácíme většinou nepochopitelnými herními výkyvy, řekl bych i občasnou nekoncentrací na hru a především nezkušeností ve vypjatých koncovkách setů. Pro naše mladé hráče jsou sice takové zápasy dobrou volejbalovou školou, ale už by taky konečně potřebovali zažít i nějaké vítězství. Aby tomu tak bylo, budou muset na své výkonnosti a především na jednotlivých herních činnostech ještě více zapracovat!!!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid