Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži „B“ urvali v Jihlavě další set 04.12.2016 | Zápasy

Komentář k utkáním mužů "B" v Jihlavě napsal Vašek Parcl. V sobotu, 3. prosince, jsme vyrazili do Jihlavy na další kolo KP 1 mužů. I přes absenci tří hráčů základní sestavy (Sobyho, Gregyho a Dana) a zkušeného nahrávače Zbyňka jsme chtěli předvést dobrý volejbal a tajně jsme pomýšleli i na nějaký ten set.


Do prvního zápasu jsme nastoupili v sestavě s Vlastou na náhře, Jardou na účku, Škarkym a Vojtou na smeči a Kubou a Penym na bloku. Začátek se nám vůbec nepovedl. Nefungoval příjem, a tudíž nahrávač neměl z čeho nahrávat a soupeř neměl problém docházet blokem vysoké náhry do kůlů, nemluvě o tom, že se nemohlo útočit rychlým sledem. První set proto rychle skončil výhrou domácích. Od druhé sady se hra mírně zlepšila. Zlepšený příjem znamenal větší možnosti pro nahrávače a hlavně lepší útok. V následujících dvou sadách se hra vyrovnala, nicméně obě koncovky patřili soupeřům z Jihlavy, kteří tedy zvítězili 3:0 (9,21,22).

S drobnými změnami v sestavě, kdy Vlastu na náhře nahradil Vašek a Škarkyho na smeči Peny, jehož na bloku vystřídal Honza, a s vědomím, že je soupeř vcelku hratelný, jsme do druhého zápasu vlétli s obrovskou chutí se rvát o každý míč. Slušný příjem, pestrý útok i obětavé pole znamenaly rychlé vedení 16:6 a dva vyčerpané timeouty Jihlavy. Zaskočení soupeři rázem nevěděli, co hrát, a první sadu jsme opanovali bez zbytečných nervů. Studená sprcha v podobě rychle ztracené sady soupeře probrala k lepšímu výkonu, ale ani ten nás do půlky druhého setu nesrazil z koně. Poté ale nastal náš tradiční hluchý moment, kdy jsme udělali několik zbytečných chyb, jako např. dvě špatná postavení, který otočil vývoj zápasu o 180 stupňů. Stejně jako v prvním zápase začal odcházet příjem, nahrávač začal vymýšlet úplně nesmyslné akce, a smečaři přestali být efektivní na útoku. A to znamenalo rychlý obrat a prohru 1:3 (18,-18,-16,-10).

Jako asi v každém zápase jsme odehráli dobré sety, ale znovu bylo více těch špatných. Pozitivem určitě je, že jsme soupeři činili místy i velké problémy i s neúplnou sestavou, nicméně i tentokrát jsme si vědomi toho, že bod byl opět velmi blízko. Získaný set v Jihlavě je skvělý, ale stále nám nepřinesl kýžený bod, který bychom chtěli konečně získat.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid