Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži B uhráli první set v soutěži, ale bodově vyšli opět naprázdno 28.11.2016 | Zápasy

V sobotu 26.11. hrálo družstvo mužů B proti týmu VK Třebíč, který přijel pouze v sedmičlenné sestavě. Náš tým byl tentokrát také v neúplné sestavě, když Kuba odjel na zápas s áčkem a Adam si plnil povinnosti v kadetském týmu Velmezu. Komentář k utkáním napsal Dan Pavlík a Zbyněk Kalina.


Do prvního setu prvního zápasu jsme nastoupili s velkým odhodláním uspět, protože tentokrát byla opravdu velká šance s předposledním týmem tabulky něco uhrát. Ale hned po prvním bodu, který jsme darovali soupeři po naší fatální chybě, jsme rozhodně nehráli tak, jak jsme si řekli před zápasem, a dělali jsme i další zbytečné chyby. Třebíč si tak celkem bez vážnějších problémů a s náskokem došla pro první set.

Do druhého setu nastoupil za Dana, který se zraněným palcem na levé ruce nemohl pořádně nahrávat, druhý nahravač Vašek, ale obraz naší hry se moc nezměnil. Znovu nám uletělo několik příjmů, k tradičním chybám na podání se přidalo i nevýrazné pole a druhý set jsme ztratili opět 20:25. Do třetího setu jsme částečně promíchali sestavu, trochu se zvedla morálka a hráči na hřišti konečně začali dělat to, co po nich trenéři chtěli. Výsledkem bylo čtyřbodové vedení v polovině setu, poté jsme po několika našich zbytečných chybách umožnili Třebíči stav vyrovnat , následně se však naše hra úplně zhroutila a výsledkem byl prohraný i třetí set v poměru 15:25.

Do druhého zápasu jsme opět změnili sestavu, na náhru nastoupil trenér Z. Kalina, na účko šel Dan, na smeč se vrátil Škarky s Vojtou a na blok šel Sob s Gregym, kterého ještě během prvního setu vystřídal Honza. Než jsme se stačili vyrovnat s neobvyklou sestavou, set jsme ztratili, i když několik kvalitních volejbalových akcí jsme předvedli. Řekli jsme si, že to ještě zkusíme ve stejné sestavě, od začátku jsme začali hrát, co jsme si řekli, zlepšil se příjem a smečaři i střeďáci začali konečně útočit a dělat body. V poli pro nás najednou nebyl žádný míč ztracený, občas se přidalo i štěstí, ale především jsme konečně předváděli volejbal, který umíme. Odměnou byl pro nás první vyhraný set v soutěži 25:15.

Do dalšího setu jsme si řekli, že na ně zase vlítneme a budeme pokračovat ve stejném výkonu jako v předchozím setu. Ve vyrovnaném průběhu třetího setu jsme jako již poněkolikáté znovu neuhráli koncovku a set ztratili 24:26.

Do čtvrtého setu jsme nastupovali s odhodláním pokusit se za každou cenu o tiebreak. Po celý set se hrál velmi kvalitní volejbal a obětavost byla vidět na obou stranách. I když už měl soupeř matchball, v koncovce jsme zabodovali a stáhli jeho vedení na bod. Po pokusu na podání dát eso přihrávajícímu smečaři, skončil míč na anténě a znamenalo to opět těsnou porážku 23:25. Zápas jsme prohráli 1:3, ale troufám si říct, že to bylo po nejlepším výkonu v soutěži. Bohužel na první bodový zisk v soutěži to opět nestačilo.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid