Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži "B" přivítali doma soupeře z čela tabulky 16.01.2017 | Zápasy

V sobotu 14.1. zahájili muži "B" druhou polovinu soutěže, a to v domácím prostředí proti TJ Jiskra Havlíčkův Brod. Komentář k utkáním napsal smečař Ondra Adam a hrající trenér Zbyněk Kalina.


Ačkoliv v naší sestavě chyběli tři hráči (Gregy, Adam, Vašek), byli jsme znovu odhodlaní bojovat o každý set.
Do prvního zápasu jsme nastoupili v sestavě s Danem na náhře, Ondrou na účku, Škarkym a Sobem na smeči a Honzou a Kubou na bloku. Při vzpomínce na poslední dvojzápas s Havlíčkovým Brodem jsme nastoupili do prvního setu s určitou nejistotou. Především soupeřovo podání nám na podzim dělalo velký problém. Ovšem tentokrát byl příjem od začátku výborný. Po pár míčích se chytl i útok, a ačkoliv jsme první set prohráli, bylo jasné, že dnes budeme důstojným soupeřem. Druhý set byl podobný tomu prvnímu. Příjem i útok byl celkem dobrý, ale na bloku jsme pořád zaostávali, soupeř získal docela dost bodů po vytloukání našich nedůrazných bloků, a tak i druhý set skončil naší prohrou. I třetí set probíhal velmi podobně, ale tentokrát jsme se více vyvarovali chyb, konečně se začalo dařit i na bloku, a když se soupeři stále nedařilo na podání, vycítili jsme šanci. Najednou všichni na hřišti začali předvádět výkony, které jsme u nich snad ještě neviděli. Velká bojovnost a snaha rvát se o každý míč znamenalo jedno až dvoubodové vedení prakticky po celý set, ale již po několikáté se projevila nezkušenost našich mladých hráčů ve vypjaté koncovce, a tak nakonec vítězství ve třetím setu 26:28 získal H. Brod. Celkově jsme tedy první zápas prohráli 0:3 (-17, -19, -26), ale po výkonu, za který se rozhodně nemusíme stydět.

Do druhého zápasu nastoupil nás tým jen s drobnými změnami v sestavě, když Ondru na účku nahradil Jarda a Škarkyho na smeči nahradil Vojta. Tým nastoupil do zápasu znovu s velkou bojovností, jelikož všichni jsme věděli, že šance urvat nějaký další set určitě dnes je. Příjem byl stejně jako v prvním zápase velmi dobrý, útok byl celkem kvalitní ze všech postů. Dařilo se i přitvrdit na podání, se kterým měl soupeř občas značné problémy. Celkově jsme i ve druhém zápase předvedli slušný volejbal, ovšem i tentokrát jsme se nevyvarovali zbytečných chyb před koncovkami setů, které nás nakonec vždy stáli vítězství. Výsledek druhého zápasu byl tedy stejný jako u prvního 0:3 (-19, -20, -19).
Sestava: D. Pavlík, P. Sobotka, J. Augustin, D. Škarka, J. Duda, O. Adam, J. Uhlíř, V. Drahoš, P. Šimek, Vl. Elbl. Trenér Z. Kalina

I přes dvě porážky jsme odehráli velmi kvalitní a vyrovnané zápasy, dle mého názoru nad naše očekávání. Konečně se začal dařit příjem, který byl v posledních zápasech naší největší slabinou. Dokázali jsme si, že pokud přijmeme, jsme schopni hrát celkem vyrovnané zápasy i s jedním z nejsilnějších týmů tabulky. Druhým pozitivem je, že v týmu se konečně projevila bojovnost a chuť porvat se o výsledek i s týmy, které jsou výsledkově i herně daleko před námi. I když můžeme být s předvedenou hrou a výkonem všech hráčů celkem spokojeni, je stále mnoho herních činností, na kterých musíme ještě hodně zapracovat. Každopádně všichni věříme, že takové výkony budeme předvádět i nadále a s nimi se dočkáme už konečně i nějakého bodového zisku.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid