Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži B i po utkání v Okrouhlici čekají na své premiérové vítězství 30.01.2017 | Zápasy

V sobotu 28. 01. 2017 dohrávali muži B přeložený zápas krajského přeboru s týmem TJ Sokol Okrouhlice v jejich domácí tělocvičně na SPŠ stavební v Havlíčkově Brodě. Komentář k utkáním napsal blokař Honza Duda a doplnil jej hrající trenér Zbyněk Kalina.


I když tentokrát byla sestava značně prořídlá, což bylo způsobeno velkou marodkou našeho týmu, chtěli jsme i přesto navázat na dobré výkony z předchozího dvojzápasu s Havlíčkovým Brodem. A jelikož se podobnými problémy se potýkal i náš soupeř, byla tu i velká šance na dobrý výsledek.

Do prvního zápasu jsme nastoupili v sestavě s Danem na náhře, Ondrou na účku, Škarkym a Vojtou na smeči, Honzou a Gregym na bloku. Na případné střídání byli připraveni už jen naši hrající trenéři Z. Kalina (46 let) a Vl. Elbl (45 let). Bohužel již od prvních okamžiků bylo zřejmé, že dnešní zápas bude velmi těžký. Nedařilo se v podstatě vůbec nic. Největším problémem, se kterým jsme se v průběhu prvního setu potýkali, byl velice špatný příjem, od kterého se následně odvíjela nahrávka i útok. Dále pak to byl útok soupeře prvním sledem, se kterým si naši blokaři nedokázali vůbec poradit. Druhý set již vypadal o něco lépe, ale pořád neodpovídal hře, kterou jsme předváděli v předchozích zápasech. Do třetího setu se rozhodli nastoupit oba dva naši hrající trenéři, ale bohužel ani tato změna nepřinesla výrazné zlepšení naší hry, protože jsme se neustále potýkali se špatnou přihrávkou a především neplnili to, co nám řekli trenéři před zápasem. Celkově jsme tedy první zápas prohráli 0:3 (-9,-18,-15).

Do druhého zápasu jsme nastoupili s menšími změnami v sestavě - se Zbyňou na náhře, Danem na účku, Vlastou a Škarkym na smeči, Honzou a Gregym na bloku, a o koučování jsme poprosili trenéra áčka Petra Podhrázkého, který se na nás přijel podívat. První dva sety druhého zápasu vypadaly o poznání lépe, než celý předchozí zápas, ale bohužel chybami v koncovce a také několika zkaženými podáními získala oba sety Okrouhlice. Do třetího setu jsme nastupovali opět s menší obměnou v sestavě, když se na smeč vrátil Ondra a Dana na účku vystřídal Vojta. Ale bohužel ani tyto změny nepřinesly žádný větší impuls a my prohráli celkem jednoznačně i třetí set. Výsledek druhého zápasu byl znovu 0:3 (-21,-20,-13).

Celkově lze hodnotit náš výkon jako jeden z nejhorších v probíhající sezóně, když naši hráči nedokázali předvést odpovídající výkony, když navíc mohli hrát bez stresu a s vědomím, že je prakticky nemá kdo vystřídat.

Sestava: D. Pavlík, D. Škarka, J. Duda, O. Adam, J. Gregor, V. Drahoš, libero P. Šimek a hrající trenéři Vl. Elbl a Z. Kalina.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid