Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži „B“ hráli poprvé v domácím prostředí 23.10.2016 | Zápasy

V sobotu 22. října se odehrálo v tělocvičně ZŠ Palachova druhé kolo KP 1 mužů. Na naši palubovku zavítal tým z Okrouhlice, který 1x vyhrál minulém kole na půdě loňského vítěze KP v Pelhřimově. Náš tým byl oslaben o Soba, který vypomáhal v áčku, a Penyho, který odjel na extraligový turnaj kadetů s Velmezem do Nového Jičína.


Do prvního zápasu jsme nastoupili se stejným cílem jako v Havlíčkově Brodě. Hrát dobrý volejbal a zkusit znovu uhrát co nejvíce bodů a třeba i nějaký ten set. V sestavě s Danem na náhře, Kubou a Gregym na bloku, Vojtou a Škrabym na smeči, Uhlim na účku a s Vaškem na liberu jsme do zápasu nevstoupili vůbec špatně. V celku jistým příjmem a dobrými útoky, hlavně ze středu, jsme favoritovi z Okrouhlice činili nemalé problémy. A tak byla k vidění vyrovnaná koncovka, kde jsme bohužel znovu udělali více chyb my. Druhý set jako by kopíroval ten první. Vyrovnaný stav jsme drželi znovu až do koncovky, nicméně ani ve druhém setu se nám nepodařilo vyhrát. Po dvou těsných prohrách na nás padla deka a totálně odešel útok z obou kůlů, a tak jsme prohráli 0:3 (-22,-21,-13).

Po krátké pauze nás čekala odveta. Do zápasu jsme vstoupili s pozměněnou sestavou a oslabeni ještě o Kubu, kterého jsme po předchozí domluvě také uvolnili pro áčko. Na náhře byl opět Dan, Vojta se Škrabym na smeči, Ondra na účku, Gregy s Honzou na bloku a Vašek na liberu. Vstup do zápasu se nám vůbec nepovedl. Mnoho chyb na útoku, nedůrazné podání, zmatky v poli a především chybějící bojovnost znamenaly jasně prohraný set, kdy se nám až v závěru povedlo převalit skóre alespoň na dvouciferné číslo. Protočením sestavy a konečně i vyslyšením rad obou koučů Zbyni a Vlasty se naše hra ve druhém setu výrazně zvedla. Konečně razantní servis, skvělé pole a úspěšné útoky znamenaly vedení 16:10. Najednou se dostavilo uspokojení s předváděnou hrou a po time Okrouhlice přišla šňůra osmi bodů soupeře, kdy jsme nezahráli vůbec nic a soupeř otočil. Ovšem ani toto nás nezlomilo a ještě před koncem setu se nám podařilo bodovou ztrátu stáhnout. Začala velká přetahovaná o každý míč, když oba týmy úspěšně ztrátovaly, až se nakonec projevila zkušenost soupeře, který neudělal chybu a donutil ji udělat nás. Ve třetím setu už jsme v klidu hrajícímu soupeři větší odpor nekladli, protože na naše mladé hráče dolehl psychický tlak ze tří neúspěšně sehraných koncovek. Ani ve 2. zápase jsme tedy nezískali ani set a prohráli 0:3 (-11,-24,-18), přestože v 2. setu k výhře chybělo malinko.

Druhé kolo znamenalo další 2 porážky, ale také další zkušenosti pro nás. Dokázali jsme si, že máme na to, abychom uhráli nějaký ten set, jen musíme být klidnější v koncovkách. Výborným výkonem se dnes prezentovali blokaři, kteří pravidelně skládali útoky ze středu. Zejména potom Gregy, který přidal i několik dobrých plachtících servisů. V dobrém světle se ukázali všichni přihrávající hráči včetně Šimiho vracejícího se po zranění, který střídal smečaře v zadní části pole na příjem. S výbornou sérií smečovaných podání se předvedl Dan, naopak méně se dařilo smečařům, jejichž útoky byly velmi nevyrovnané. Především ve vyrovnaných koncovkách setů se jim nedařilo bodovat a tým to zrovna tolik potřeboval!
Předvedli jsme opět slušný výkon a myslím si, že tentokrát bylo i navíc než na jeden vyhraný set!!! Nezbývá nám nic jiného než si více věřit a podávat především vyrovnanější výkony.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid