Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži B byli s Pelhřimovem blízko k prvním bodům v sezóně 03.02.2019 | Zápasy

Komentář k utkáním napsal trenér Zbyněk Kalina.


První únorovou sobotu přivítalo družstvo mužů B v dohrávce tým TJ Spartak Pelhřimov. Naše sestava byla zase prořídlá, k dlouhodobě zraněnému Milimu přibyl po minulé sobotě P. Švoma (rameno), dále pak nemocný O. Švoma a pro pracovní povinnosti chyběli ještě F. Novotný a A. Bernart. Je také třeba dodat, že ani Pelhřimov nebyl kompletní, jelikož mu chyběli dva nejzkušenější hráči. V našem týmu jsme situaci vyřešili povoláním nahrávače D. Pavlíka a univerzála O. Adama a nutno dodat, že oba předvedli velmi kvalitní výkony.

Do prvního setu prvního zápasu jsme nastoupili velmi vlažně, oproti soupeři jsme zaostávali ve skládání bodových míčů a především při obraně v poli. Ve druhém setu se bohužel situace opakovala, i když se naše hra pomalu začínala zlepšovat, ale set jsme v koncovce ztratili. Do třetího setu jsme zamíchali sestavou, když na blok šel Luboš a Peny přešel místo Škarkyho na smeč. Do té doby celkem slušný příjem jsme ještě vylepšili a z následných kvalitních nahrávek se nám konečně začalo dařit i více na útoku, výrazně jsme se zlepšili v poli i na bloku. Výsledkem byl vyhraný třetí set 25:18 a odhodlání uhrát i ten následující a poprvé tak v letošní sezoně bodovat. Vykročili jsme k němu ve stejné sestavě jako ve třetím a pokračovali ve stejné hře. Tentokrát však byla hra daleko vyrovnanější a o vedení se oba týmy přetahovaly až téměř do koncovky. V té jsme však několika svými chybami (několik pokažených útoků, chybné podání, nevybraný odražený míč od soupeře) nabídli soupeři vedení, které ve vypjaté koncovce zkušenější Pelhřimov nakonec využil k vítězství 27:25 a celkové výhře 3:1.

Do druhého zápasu jsme opět lehce pozměnili sestavu, na blok nastoupil od začátku T. Němec a na smeč Peny se Škarkym, ostatní posty zůstaly nezměněny. Pod tíhou deky z prvního prohraného zápasu jsme první set ztratili po matném výkonu 15:25, když se nedařilo především Penymu na útoku. Do dalšího setu ho vystřídal Vojta, naše hra se zásluhou všech hráčů zvedla, od začátku jsme si vytvořili náskok a hráli opravdu velmi dobře. Bohužel před koncovkou druhého setu jsme nepochopitelně začali kupit chybu za chybou, a dovolili tak soupeři srovnat na 23:23. Závěr setu jsme však po time-outu zvládli 25:23, a mohli tak dál uvažovat i o reálné první výhře. V dalším setu se hrál opravdu dobrý volejbal s přetahovanou o každý míč, bohužel nakonec s nešťastnou koncovkou pro nás 23:25. Ve čtvrtém setu nám po několika chybách utekl začátek, a i když se nám naši hru v průběhu setu podařilo znovu zlepšit a pohledný volejbal pokračoval, na více než dva body jsme se nedokázali přiblížit a nakonec set prohráli 20:25 a celý zápas opět ztratili 1:3.

TJ Žďár n. S. „B“ – TJ Spartak Pelhřimov 1:3 (-18,-19,18,-25) a 1:3 (-15,23,-23,-20)

Sestava: D. Pavlík, V. Drahoš, J. Gregor, O. Adam, D. Škarka, A. Peňáz, libero J. Duda. Střídali L. Augustin a T. Němec

Hodnocení trenéra:

Oba zápasy jsme prohráli 1:3 po vyrovnaném boji, ale troufám si říct, že to bylo po jednoznačně nejlepších výkonech v soutěži. Je to velká škoda, že na první bodový zisk to opět nestačilo, i když tentokrát jsme byli hodně, hodně blízko (2x nám chyběly dva body). Stále se však u mladých hráčů projevují herní výkyvy a především nezkušenost ve vypjatých koncovkách setů, ale proto s nimi tuto soutěž hrajeme. Za příkladnou bojovnost a předvedené výkony je však tentokrát potřeba pochválit celý tým, což ostatně ocenila i přihlížející hrstka diváků.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid