Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži A vyhráli jednou v Praze 09.02.2019 | Zápasy

Komentář k zápasu na pražské Pragovce napsal Petr Podhrázký


Druhou únorovou sobotu 9.2.2019 začala pro mužské áčko duelem na půdě celku Praga Praha poslední třetina zápasů letošního programu druhé národní ligy. Do utkání jsme šli z pozice vedoucího týmu tabulky, který z posledních 8 zápasů 7 vyhrál a oprávněně si dělal nárok na další vítězství, nejlépe tedy dvě. Ovšem domácí pražský tradiční účastník druhé ligy měl z posledních zápasů podobně skvělou bilanci. To svědčilo o jeho dobré formě a dal se tedy čekat dobrý sport, přičemž předpoklad výsledků obou zápasů nebyl tak zdaleka jednoznačně předvídatelný. Naše sestava nebyla opět zdaleka v odpovídající kondici a skladbě, ale dá se říci, že oproti jiným víkendům aspoň nebylo nutné látat posty hráči, kteří na nich pravidelně nehrají. Když tedy nepočítám univerzála, který byl letos pro dlouhodobá zranění obou stabilních úček obsazen nejvícekrát smečařem Petrem Sobotkou. Což byl i případ dnešního dne. Na palubovku modřanské ZŠ tedy vyběhlo 8 našich hráčů připravených vydolovat nějaký ten bod z pro nás horké pražské půdy. Tradičně se nám totiž v tělocvičnách pražských celků nedaří a vítězství vozíme velice zřídka... Poslední výhra se totiž datuje do listopadu 2014, kdy jsme vyhráli na půdě Sokola Modřany. Od té doby jsme z Dansportu, MFF, Pragy i Proseku vozili jen samé prohry. Bylo tedy načase to změnit.

Do prvního zápasu jsme nastoupili sebevědomě, relativně kvalitně přijímali a zejména na síti proměňovali nabízené šance. Po celý první set nebylo pochyb o našem vítězství a celkem snadno jsme se ujali vedení v zápase. Druhý set byl o něčem jiném. Hra se zcela vyrovnala a zejména z hlavního kůlu jsme začali mít problémy s obranou pražských útočníků. Byť jsme po celý druhý set byli o bod dva napřed, v samém konci setu se domácím povedla šňůra 4 bodů, a bylo srovnáno. Dobrá hra Pragovky se přenesla i do dalšího setu a zpočátku to vypadalo, že si jdou domácí za ziskem této sady. Přibližně od poloviny tohoto třetího setu jsme konečně zpřesnili a přitvrdili podání a to nám zřejmě přineslo ty kýžené dva body rozdílu, se kterými jsme třetí set ukončili ziskem. Ve čtvrtém to zpočátku poměrně dlouho vypadalo na naši jasnou záležitost, ale trochu zbytečným kolapsem zejména na útoku z obou kůlů jsme domácím tak nějak set darovali. V rozhodující sadě hned první dvě výměny uvedené naším dobrým servisem přinesly boj o každý míč s příkladnými zákroky v poli. Obě jsme zvládli a položili tím základ pro celý set. Poměrně brzy jsme si vypracovali náskok, který jsme si již nedali vzít. Po 2 hodinách hry tak bylo na svět naše dlouhé roky pokoušené pražské vítězství.

Ve druhém zápase jsme doufali v opakování dobrého volejbalu z prvního zápasu. To se stalo, ale pouze na straně domácích. Naše hra bohužel za celé tři sety nenabrala potřebné obrátky a Pragovka byla po pravdě po celý jeho průběh o nějaký ten krůček před námi. V některých případech útoků z hlavního kůlu i nad námi... Určitou šanci na úspěch nám poskytl druhý set, kdy jsme se dostali do vedení až 19:15, ale po celý den skvěle hrající a zejména podávající Ryan Burrow nám jej umazal a v dalších otočeních již nás Pragovka přehrála. Třetí set již byl ve znamení psychického útlumu. Jeho nepovedený průběh pak završilo v jeho konci zranění kotníku Michala Maši. Nepovedený zápas s naší neučesanou, klopotnou, nepřesnou a notně utahanou hrou získali pro sebe poměrem setů 3:0 zaslouženě dobře hrající domácí.

TJ Praga Praha - TJ Žďár nad Sázavou 2:3 (-17,25,-24,19,-10) 3:0 (22,25,18)

Z Prahy jsme tentokrát sice přivezli konečně jednu výhru, ale bohužel jen dva body. Vzhledem k našemu předzápasovému postavení v tabulce je to málo, vzhledem k dnes předvedené hře je to ovšem odpovídající její úrovni. V prvním zápase zaslouží pochvalu za svůj výkon, a to zejména v pátém setu Petr Sobotka na univerzálu a Michal Maša na bloku. Po dnešním kole jsme klesli z prvního místa na druhé, přičemž na první ztrácíme pouhý jediný bod. Další týmy mají s výjimkou Turnova, který má dva zápasy předehráno, již lehce výraznější odstup. V dalším kole se po více než dvou měsících představíme konečně na domácí půdě haly Na Bouchalkách, kde přivítáme ještě nedávno prvoligovou Choceň.




 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid