Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži A v Turnově bohužel nebodovali 23.02.2020 | Zápasy

Komentář k venkovnímu zápasu v Turnově napsal trenér Petr Podhrázký.


V sobotu 22.2.2020 jsme odjeli k předposlednímu venkovnímu utkání do vzdáleného Turnova. Soupeře jsme sice na podzim doma jasně porazili, po polovině soutěže byl s odstupem poslední, ale po vánocích jeho výsledky nabraly diametrálně jinou úroveň, pravidelně boduje a dokonce se mu povedlo porazit suverénně vedoucí Českou Lípu. Takže se zdálo, že se potřetí v řadě setkáme se soupeřem, jenž druhou polovinu soutěže hraje ve výrazně zlepšené formě než na podzim. Bohužel se toto očekávání naplnilo.

Od prvního míče jsme naráželi na dobře organizovanou hru domácí šestky se spolehlivým příjmem a velmi dobře naladěnými útočníky. První set znatelně poznamenávala nervozita. Oba týmy sem tam zachybovaly, ale jinak se na to dalo zatím docela koukat. Za polovinou setu jsme si ovšem neodpustili naší tradiční bolest, kterou jsou letos strašidelné chyby na podání. Přišla série 4 zkažených servisů po sobě a být jsme to následně vždy odztrátovali, tak semínko nejistoty již bylo zaseto. V samotném závěru jsme pak chybovali na útoku a první set byl ztracen. O druhém setu nemá cenu psát. Nejistota domácích byla tatam, přitlačili na servisu a náš příjem to hrubě neustál. Pokud jsme dostali míč na druhou stranu, tak si domácí lehce poradili s jeho zpracováním a nemilosrdně bodovali. Výsledkem byla další prohra a pouhých 10 uhraných bodů. V posledním setu již jsme byli příliš rozklíženi a o výsledku bylo brzy jasno. Domácím jsme opět v tomto setu věnovali dárek v podobě spousty zkažených podání, tentokrát sedmi či osmi. Přijde na to, kdo počítal lépe, zda udivený druhý rozhodčí nebo já.

Do druhého zápasu jsme ale naskočili jinak, lépe a s chutí odčinit ranní prohru. Domácí ale opět hráli velmi dobře. Byť snaha byla enormní a výsledek poněkud příznivější, opět jsme neuhráli ani set a odešli znovu poraženi 0:3. Stejně jako dopoledne jsme se nedokázali domácím odpoutat ani v jednom ze setů, ačkoliv šance byly. Ale dělali jsme poměrně dost laciných chyb v mezihře a to v prvních dvou setech společně s téměř neexistující obranou na síti rozhodlo. Třetí set už na naší straně hřiště ležela trochu deka a Turnov to tak měl celé usnadněné.

Nemáme tedy dnes ani bod a v tabulce klesáme na osmé místo. Výkon netřeba dál rozebírat, vše v podstatě bylo komentováno v předchozích odstavcích. Individuálním výkonem zaujal pouze Petr Kadlec na liberu, čehož si ovšem byl vědom i takticky velmi dobře připravený soupeř... V příštím zápase hostíme doma za 14 dnů v sobotu brněnskou Kometu.

Vysledky:
TJ Zikuda Turnov - TJ CETL CARGO Žďár nad Sázavou 3:0 (22,10,19) 3:0 (21,23,20)

Sestava: Jirka Moučka a Dan Pavlík (nahrávka), Petr Kadlec (libero), Patrik Juda (univerzál), David Podhrázký (smeč), Jirka Pátek (smeč, blok), Petr Sobotka (blok, smeč) a Adam Peňáz (blok).

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid