Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži A doma jednou porazili Turnov a jsou o 2 body v čele tabulky 29.01.2019 | Zápasy

Dne 26.1.2018 se mužské áčko utkalo na domácí půdě s Turnovem. Obě utkání zhodnotil trenér družstva Petr Podhrázký.


Třetí hrací víkend jarních odvet druhé národní ligy ve volejbale byl na pořadu náš domácí zápas s loňským účastníkem druhé nejvyšší volejbalové soutěže, týmem TJ Zikuda Turnov. Na podzim jsme z dlouhého východočeského zájezdu přivezli skvělé 4 body. Nyní tedy bylo na místě očekávat podobný bodový přísun i z domácí palubovky, kterou se pro tentokrát stala radostínská tělocvična místní základní školy. Naše sestava byla problematicky zasažena pouze na postu univerzála, když chyběli všichni 4 potenciální hráči, působící na tomto postu.... Uvolněné místo tedy zaujal pro tentokrát nahrávač Honza Barák. Na nahrávce se představil Jirka Moučka. Doposud nahrávající Míra Šťourač odehrál první zápas na smeči, na svém stálém postu, a ve druhém se objevil dokonce na pozici univerzála ...

V prvním zápase se nám sice podařilo ubojovat první set ve vyrovnané koncovce, ale další tři sety vyzněly lépe pro hosty. Nedokázali jsme dobře přijmout solidní turnovský servis a v tomto duelu slabá obrana na síti nedokázala zastavit levorukého univerzála a výborně útočící první sled. Pokud se hosté vyhnuli chybám na servisu jako v prvním setu, bylo i jejich podání lepší než naše.

Po prohře 1:3 v úvodním zápase se druhý zápas odehrál v pozměněné sestavě i herním duchu. Od začátku jsme byli lepší, důraznější a přesnější. Oproti rannímu zápasu jsme si nad očekávání dobře poradili s obranou handy, takže hlavní turnovská dopolední zbraň univerzál byl značně eliminován. Ve druhém setu jsme se sice nevyhnuli výpadku pramenícího ze ztráty koncentrace. Přišlo spousta zbytečných chyb v mezihře a soupeř zcela snadno a pro nás zbytečně získal set i naději na úspěch v tomto duelu. Od třetího setu však již byla režie zápasu opět v našich rukách. Kvalitním servisem jsme komplikovali turnovskou rozehrávku a obrana na síti koneckonců také něco pochytala. Po dvou výsledkově poměrně jednoznačných setech jsme zvítězili 3:1 a turnovským oplatili ranní porážku stejným způsobem.

Výsledky:
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Zikuda Turnov 1:3 (26,-21,-26,-23) 3:1 (15,-19,18,19)

Z dalšího hracího víkendu máme tedy tři body za jedno vítězství. Otevřeně řečeno je to málo. Unavený a nepřesný výkon z prvního zápasu ovšem nedovolil získat více, natož když ještě přihlédneme k dobré hře hostů. Jelikož soused v tabulce na druhém místě Hronov velice překvapivě doma ztratil s devátým Hradcem Králové a uhrál jen jeden bod, jsme nadále první, ale již s náskokem 2 bodů. Další utkání sehrajeme až příští sobotu 9.2.2019 na půdě pražské Pragy.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid