Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži A doma jednou porazili Havlíčkův Brod 18.02.2020 | Zápasy

Článek k domácímu derby s Havlíčkovým Brodem napsal trenér Petr Podhrázký.


V sobotu 15.2.2020 jsme se v domácím prostředí utkali v místním derby s týmem Havlíčkova Brodu. Podzimní klání obou soupeřů přineslo rovnoměrné dělení bodů po třech na každou stranu. Dosavadní jarní výsledky naše i hostujícího týmu nebyly valné, ale hosté měli doposud znatelně těžší vylosování. Vše tedy napovídalo, že by mělo jít o vyrovnaný souboj, ve kterém bychom však přece jen měli zúročit výhodu domácího prostředí, obzvlášť když se nám konečně povedlo sestavit na zápas širší kádr hráčů. Když pomineme dlouhodobě zraněné, tak nechyběl prakticky nikdo. Potěšitelný byl rovněž velmi pěkný počet diváků.

Od prvního míče také nebyli zklamáni. Hra obou týmů odpovídala úrovní plně rozjeté sezóně. Byly k vidění velmi dobré a kvalitní volejbalové momenty. V prvních dvou setech jsme to byli my, kdo měl zápas pevně ve svých rukách. Většina herních činností fungovala jak má a hosté přes velmi dobrou hru výsledkově zaostávali. Ve třetím setu však snaha hostujícího týmu byla odměněna, my jsme trochu polevili a set nám utekl. Ve čtvrtém setu jsme velmi zbytečně prováhali začátek a pak jsme již na rozjeté hosty neměli. Povedla se nám sice ještě v samém závěru odvrácením šesti setbolů korekce až na rozdíl jednoho bodu, ale o ten jeden poslední už to nevyšlo. Na řadě byl tiebreak. V něm jsme konečně zapnuli a velmi přesvědčivě jej získali pro sebe. Ve velmi pohledném utkání, možná divácky nejatraktivnějším a úrovní hry jedním z nejlepších domácích v této sezóně, jsme tedy brali dva body a nutno říci, že dělba bodů na dva a jeden byla v tomto duelu zcela zasloužená.

Druhý zápas začal ve stejném duchu jako ten ranní. Nasazení, pohledné akce, výborné zákroky byly k vidění i nadále, ale v naší hře již pomalu začala chybět jistota, a to zejména na útoku. Celý den jsme se sice mohli opřít o příjem, ale bez konečného úderu to prostě nešlo. Rovněž servis se odebral po chvíli do podobných sfér jako po většinu jara. Pro hosty pak nebyl problém po celý zápas v podstatě kontrolovat hru. První set jsme sice ještě dotlačili vší silou do koncovky, ale v ní byli šťastnější hosté. V druhém setu se nám již nedařilo a trápení pokračovalo i v začátku setu třetího až do stavu 7:13 pro Brod. Ojedinělou sérií velmi dobrých podání jsme se vrátili do hry a set ztratili až v dlouhé koncovce 28:30. Výsledkem byla zvláštní prohra v zápase bez zisku jediného setu, ve kterém jsme neuspěli ani v jedné ze dvou koncovek a celý zápas v podstatě hledali někoho, kdo to na útoku vezme na sebe. Bohužel to nikomu tentokrát nevyšlo.

Z tohoto víkendu máme pouze dva body. Všichni čekali rozhodně více. Narazili jsme dnes ovšem na soupeře hrajícího ve velmi dobré pohodě a s ohromnou chutí. V prvním zápase jsme sice ještě vyhráli, neboť se výpadky na útoku podařilo eliminovat pokaždé dalším hráčem, zejména David Podhrázký tým podržel a odvedl si svoje. Druhý zápas už jsme měli všichni nabito podstatně méně ostrými náboji, což vyústilo ve velmi průměrný útok, který nám nedovolil uhrát tentokrát ani set. Velmi dobrou hrou oba zápasy dále drželi celý tým na nahrávce Jirka Moučka a na liberu Petr Kadlec. V tabulce jsme zůstali na sedmém místě s pětibodovým náskokem na našeho dnešního soupeře.


TJ Žďár nad Sázavou – TJ Jiskra Havlíčkův Brod 3:2 (21,16,-23,-23,10) 0:3 (-24,-20,-28)


K dalšímu zápasu nastoupíme již tuto sobotu na půdě Turnova.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid