Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Mnichovo Hradiště bylo v utkání 2. ligy mužů ve Žďáru bez šance 14.10.2019 | Zápasy

Komentář k druhému soutěžnímu a zároveň i druhému domácímu zápasu napsal trenér Petr Podhrázký.


Druhým kolem pokračoval v sobotu 12.10.2019 pro družstvo mužů TJ Žďár nad Sázavou program letošní druholigové sezóny. Los soutěže nás ponechal stejně jako minulý rok na domácí palubovce a soupeřem v hale Na Bouchalkách nám tentokrát byl tým TJ Sokol Mnichovo Hradiště, který je v soutěži nováčkem postupujícím z krajského přeboru. Sestava našeho celku byla oproti minulému víkendu chudší o 2 hráče, ale celkový počet 9 borců byl přesto, měřítkem poslední sezóny, ucházející. O soupeři jsme sice neměli žádné informace, ale výsledky loňské sezóny a fakt, že se jednalo o jeho druholigovou premiéru, přisuzovaly roli favorita našemu týmu.

Do prvního zápasu jsme nastoupili koncentrovaně, se zřetelně danou taktikou a od samého počátku nenechávali hostům příliš prostoru. První set byl naprosto jednoznačnou záležitostí, když hosté uhráli pouze 12 bodů. Ve druhém setu se však do naší hry postupně vkradly menší i větší nepřesnosti a skóre se tak srovnalo. Sice jsme neustále vedli, ale nepříliš koncentrovaná hra na příjmu a míčích zadarmo nás vždy stála pár možností na spolehlivé bodování a soupeř toho využíval. I přes tento fakt jsme byli o poznání lepší na síti a oba následující sety poměrně jistě vyhráli. První zápas tedy skončil naším ziskem 3 bodů za vítězství 3:0.

Ve druhém zápase naskočil premiérově do základu na smeč Martin Novotný a v prvním setu se obraz hry příliš nezměnil. My jsme občas zachybovali, ale hosté těch chyb vyráběli daleko více. Skóre bylo dlouho vyrovnané. Po našem drobném trháku za polovinou setu jsme tak poměrně v klidu první set získali pro sebe. Začátek druhého setu se nepovedl. Nedařilo se na útoku a také trochu smolných okamžiků jsme si vybrali. Za stavu 5:11 pro soupeře se po prvním tajmu tým sérií povedených podání a následné skvělé obrany na síti uklidnil a s vědomím svých kvalit okamžitě skóre srovnal. Zaskočení hosté neproměňovali žádný ze svých útoků a první bod, když nepočítám jedno naše zkažené podání, uhráli až za stavu 22:12 pro nás. Hráli jsme najednou v pohodě, přesně a tento výkon se přenesl i do třetího setu, ve kterém nastoupil stejně jako v prvním zápase na hřiště na nahrávku Dan Pavlík. I druhý zápas jsme tak vyhráli 3:0.

Výsledek:
TJ CETL CARGO Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Mnichovo Hradiště 3:0 (12,22,22) a 3:0 (21,14,18)

Tato volejbalová sobota tedy skončila naším maximálním ziskem 6 bodů. Soupeř nás sice příliš neprověřil, ale v okamžicích, kdy se mu dařilo, bojoval statečně. V našem herním projevu se od minulé soboty výrazně zlepšil servis. Významný počet bodů připsala i obrana na síti. Potěšitelná je i stoupající forma útočníků z obou kůlů.

V tabulce se momentálně nacházíme na 2. místě a v příštím kole již tuto sobotu jedeme k prvnímu venkovnímu zápasu do Dvora Králové.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid