Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Mladší žákyně změřili síly v 1. kole KP 24.09.2023 | Zápasy

První turnaj krajského přeboru odehrály mladší žákyně v Pelhřimově. Komentář k utkáním napsala kapitánka Naty a doplnil jej svým pohledem trenér Josef Topinka mladší.


Komentář kapitánky Naty:

Na první turnaj letošní sezóny jsme jeli do Pelhřimova, kde jsme se utkali s mladšími žákyněmi Havlíčkova Brodu B, s Bedřichova a s Pelhřimova. První zápas jsme hráli s Bedřichovem, který dopadl 0:2 První set jsme prohráli 21:25, kdy se nám ze začátku dařilo podání. Druhý set se nám až tak moc nedařilo, protože jsme si neuměli zpracovat příjem na nahrávačku, takže to dopadlo 12:25. Druhý zápas jsme hráli s Havlíčkovým Brodem B, který také skončil 0:2. První set byl napínavý, dařil se nám příjem, podání a i trochu blok, ale prohráli jsme 24:26, což nás mrzí, protože jsme měli na to vyhrát aspoň 1 set. Druhý set dopadl hůř, už se nám moc nedařil příjem, a tak z toho byla prohra 18:25. Poslední zápas jsme hráli s Pelhřimovem. První set se nám celkem dařilo hlavně podání, ale dopadlo to 19:25. Druhý set byla hrozná “plácaná”, nedařil se nám příjem ani podání, takže to dopadlo 12:25 a celkově 2:0 pro soupeře.

Doplnění trenéra:
Na 1. kolo KP U14 jsme vyrazili s týmem, který prošel celkovou obměnou hráček. Z 15 jen 2 hrály loňskou sezónu. Do té letošní jsme si navíc dali za cíl hrát se specializací na jednotlivé posty a tím pádem i s přebíháním – a to rovnou na jednu nahrávačku. Hlavní cíl byl tedy poměrně jasný, a to zvládnout zejména postavení, kterému jsme věnovali většinu tréninků.

V prvním zápase s Bedřichovem nás protihráčky zaskočily značnou výškovou převahou. V prvním setu se jim ale dlouho nedařilo rozehrát, a tak jsme je chvílemi dokázali i potrápit. V koncovce nám bohužel došla koncentrace, a tak nám set utekl. Druhý set byl již jasně v režii soupeřek, trápily nás zejména svojí výškovou převahou. Naše holky předvedly poměrně dobrý bojovný výkon, hlavně v prvním setu.

Zápas s HB „B“ byl nejvolejbalovějším a divácky nejatraktivnějším zápasem dne. S Brodem jsme byli silově poměrně vyrovnané a celý zapas jsme se střídali ve vedení a řekl bych, že soupeřky vyhrály i díky tomu, že se štěstí drželo spíše jejich poloviny kurtu. Obě družstva předvedla kvalitní výkon, jen mě mrzí, že jsme v koncovce 1. setu nedokázali využít ani jednu šanci na těsné vítězství. Jinak ale zápasu nic nechybělo a děvčata zaslouží velkou pochvalu.

Do utkání s domácím družstvem jsme nastoupily se značným odhodláním dobojovat se k vytouženému vítězství. Předváděli jsme dobrý bojovný výkon, který soupeři nedal moc příležitostí. V celém setu proběhlo několik dlouhých sérií na podání. Za stavu přibližně 13:5 se na podání dostal Pelhřimov a sérii 10 servisů jsme nepřerušili ani mi a ani odpískání alespoň jednoho z 5 výrazných přešlapů... V tuto chvíli jako by na nás spadla deka a do konce zápasu jsme se nedokázali dostat zpět do vedení. Jsem ale rád, že set a půl naše družstvo drželo volejbalovou hru a nepřizpůsobilo se „plácané“ soupeřek.

Celý turnaj hodnotím pozitivně, nasbírali jsme mnoho zkušeností a víme, na co je třeba se dále zaměřit. Postavení holky zvládly na 1, komunikace v poli taky většinou fungovala. Ve chvíli, kdy zvládneme příjem, jsou holky schopny zaútočit a často tak i bodovat. Cílem do dalšího utkání bude udržení koncentrace a výkonu po celou dobu zápasu.
Další turnaj proběhne 7. 10. v Havlíčkově Brodě.

Sestava:
Klára Blažíčková, Kristina Burešová, Nela Bělíková, Nikola Flídrová, Natálie Halamková, Lily Izabela Kirk, Karolína Mladenová, Aneta Piechulová, Julie Tomanová, Vanessa Tomková, Barbora Vinopalová, Adéla Vránková

Výsledky:
TJ Žďár nad Sázavou – Tělocvičná jednota Sokol Bedřichov 0:2 (-22, -3)
Tělovýchovná jednota Jiskra Havlíčkův Brod “B“ – TJ Žďár nad Sázavou 2:0 (25, 20)
TJ Žďár nad Sázavou – Tělovýchovná jednota Spartak Pelhřimov 0:2 (-20, -11)



Fotky k článku



 
tabulky

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid