Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Mladší žákyně změřili síly v 1. kole KP 24.09.2023 | Zápasy

První turnaj krajského přeboru odehrály mladší žákyně v Pelhřimově. Komentář k utkáním napsala kapitánka Naty a doplnil jej svým pohledem trenér Josef Topinka mladší.


Komentář kapitánky Naty:

Na první turnaj letošní sezóny jsme jeli do Pelhřimova, kde jsme se utkali s mladšími žákyněmi Havlíčkova Brodu B, s Bedřichova a s Pelhřimova. První zápas jsme hráli s Bedřichovem, který dopadl 0:2 První set jsme prohráli 21:25, kdy se nám ze začátku dařilo podání. Druhý set se nám až tak moc nedařilo, protože jsme si neuměli zpracovat příjem na nahrávačku, takže to dopadlo 12:25. Druhý zápas jsme hráli s Havlíčkovým Brodem B, který také skončil 0:2. První set byl napínavý, dařil se nám příjem, podání a i trochu blok, ale prohráli jsme 24:26, což nás mrzí, protože jsme měli na to vyhrát aspoň 1 set. Druhý set dopadl hůř, už se nám moc nedařil příjem, a tak z toho byla prohra 18:25. Poslední zápas jsme hráli s Pelhřimovem. První set se nám celkem dařilo hlavně podání, ale dopadlo to 19:25. Druhý set byla hrozná “plácaná”, nedařil se nám příjem ani podání, takže to dopadlo 12:25 a celkově 2:0 pro soupeře.

Doplnění trenéra:
Na 1. kolo KP U14 jsme vyrazili s týmem, který prošel celkovou obměnou hráček. Z 15 jen 2 hrály loňskou sezónu. Do té letošní jsme si navíc dali za cíl hrát se specializací na jednotlivé posty a tím pádem i s přebíháním – a to rovnou na jednu nahrávačku. Hlavní cíl byl tedy poměrně jasný, a to zvládnout zejména postavení, kterému jsme věnovali většinu tréninků.

V prvním zápase s Bedřichovem nás protihráčky zaskočily značnou výškovou převahou. V prvním setu se jim ale dlouho nedařilo rozehrát, a tak jsme je chvílemi dokázali i potrápit. V koncovce nám bohužel došla koncentrace, a tak nám set utekl. Druhý set byl již jasně v režii soupeřek, trápily nás zejména svojí výškovou převahou. Naše holky předvedly poměrně dobrý bojovný výkon, hlavně v prvním setu.

Zápas s HB „B“ byl nejvolejbalovějším a divácky nejatraktivnějším zápasem dne. S Brodem jsme byli silově poměrně vyrovnané a celý zapas jsme se střídali ve vedení a řekl bych, že soupeřky vyhrály i díky tomu, že se štěstí drželo spíše jejich poloviny kurtu. Obě družstva předvedla kvalitní výkon, jen mě mrzí, že jsme v koncovce 1. setu nedokázali využít ani jednu šanci na těsné vítězství. Jinak ale zápasu nic nechybělo a děvčata zaslouží velkou pochvalu.

Do utkání s domácím družstvem jsme nastoupily se značným odhodláním dobojovat se k vytouženému vítězství. Předváděli jsme dobrý bojovný výkon, který soupeři nedal moc příležitostí. V celém setu proběhlo několik dlouhých sérií na podání. Za stavu přibližně 13:5 se na podání dostal Pelhřimov a sérii 10 servisů jsme nepřerušili ani mi a ani odpískání alespoň jednoho z 5 výrazných přešlapů... V tuto chvíli jako by na nás spadla deka a do konce zápasu jsme se nedokázali dostat zpět do vedení. Jsem ale rád, že set a půl naše družstvo drželo volejbalovou hru a nepřizpůsobilo se „plácané“ soupeřek.

Celý turnaj hodnotím pozitivně, nasbírali jsme mnoho zkušeností a víme, na co je třeba se dále zaměřit. Postavení holky zvládly na 1, komunikace v poli taky většinou fungovala. Ve chvíli, kdy zvládneme příjem, jsou holky schopny zaútočit a často tak i bodovat. Cílem do dalšího utkání bude udržení koncentrace a výkonu po celou dobu zápasu.
Další turnaj proběhne 7. 10. v Havlíčkově Brodě.

Sestava:
Klára Blažíčková, Kristina Burešová, Nela Bělíková, Nikola Flídrová, Natálie Halamková, Lily Izabela Kirk, Karolína Mladenová, Aneta Piechulová, Julie Tomanová, Vanessa Tomková, Barbora Vinopalová, Adéla Vránková

Výsledky:
TJ Žďár nad Sázavou – Tělocvičná jednota Sokol Bedřichov 0:2 (-22, -3)
Tělovýchovná jednota Jiskra Havlíčkův Brod “B“ – TJ Žďár nad Sázavou 2:0 (25, 20)
TJ Žďár nad Sázavou – Tělovýchovná jednota Spartak Pelhřimov 0:2 (-20, -11)



Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid