Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

Mladší žákyně sbíraly zkušenosti v regionálním kole MČR v České Třebové 15.04.2018 | Turnaje

Komentář doplněný fotkami z turnaje nachystala trenérka Martina Topinková.


V pátek 13.4. jsme s mladšími žákyněmi vyrazili na regionální kolo MČR do České Třebové. Z různých důvodů nás jelo pouze 9. Téměř celý turnaj odehrála základní šestka složená na náhře Evča a Johy, na bloku Kristýnka a Anička P. a smeč obstarávaly Terka a Zuzka L. V případě potřeby do hry zasáhly Bára, Anetka a Jolča. A jak to celé probíhalo?

Díky výborné navigaci Honzy Mokričky jsme zdárně dorazili do Třebové v pátek po 19. hodině. Ubytovali jsme se na zdejším internátě. Vytáhli jsme řízky, tousty a jiné dobroty od maminek a promítli jsme si náš natočený zápas, který jsme odehráli 17.2. proti holkám ze Štoků. Byla to zajímavá podívaná, která holky dobře namotivovala na dny následující.

V sobotu ráno nás čekal ostrý zápas proti domácím. Nastoupili jsme do něj celkem odvážně. Se soupeřkami jsme se tahali o každý bod. Vedení se přelévalo ze strany na stranu, ale koncovka prvního setu patřila domácím v poměru 25:22. Druhý set probíhal podobně jako set první. Za stavu 19:21 pro soupeřky jsme poslali na podání Báru a díky ní jsme soupeřky dotáhli a pak tento set i vyhráli. A čekal nás náš první tiebreak. Bohužel se nám vstup do třetího setu vůbec nepovedl. Strany jsme točili za stavu 0:8. V koncovce jsme sice trochu zabrali, ale to stačilo pouze k zisku 9 bodů. Konečný stav 15:9 pro domácí a naše první dnešní prohra 1:2. I tak jsme se radovali ze zisku prvního bodu do tabulky.

Po zápasové pauze nás čekal tým z Nymburku. V úvodu prvního setu jsme si nechali soupeřky utéct. Během celého setu se nám moc nedařilo. V průběhu jsme vystřídali a štěstí zkusila na smeči Jolča. Ani to nepomohlo a prohráli jsme 8:25. V setu druhém náš herní projev vypadal úplně jinak. Rozehrály se nám smečařky a díky tomu jsme dokázaly vyhrát 25:20. A byl tu další tiebreak. Opět pro nás byl rozhodující nepovedený úvod setu. Tentokrát jsme točili za stavu 1:8. Z lavičky jsme dělali, co jsme mohli, brali jsme tajmy, střídali, ale soupeřky už byly lepší a vyhrály 15:4. Ale další bodík se počítá!!!

Do třetího zápasu proti nám nastoupili hráčky z družstva Meteor Praha. Na našich holkách se začala pomalinku projevovat únava. Díky ní ani první set tohoto zápasu nebyl z naší strany nic moc. Holky hrály opatrně a každá chybka je stále svazovala. Proto jsme tento set ztratili v poměru 12:25. Do dalšího setu jsme si řekli, že přitvrdíme na podání a budeme hrát odvážně, protože na tomto turnaji to prostě jinak nejde. Jak jsme si řekli, tak jsme udělali a ejhle, ono to fungovalo. Vítězství 25:21 bylo naše. A čekal nás třetí set. V něm jsme chtěli zlomit naše prokletí a konečně dnes vyhrát. Bohužel opět následoval nepovedený začátek setu a konečný stav 15:9 pro soupeřky.

Poslední zápas sobotního dne jsme odehráli proti volejbalistkám z Brandýsu nad Labem. Tyto soupeřky pro nás měly být hratelné. Z počátku prvního setu to ale byl velmi vyrovnaný volejbal. Herně jsme se přizpůsobili soupeřkám, sobě jsme to neustále komplikovali a tak jsme museli vydřít vítězství až v koncovce a to 25:21. Druhý set už z naší strany vypadal o poznání lépe. Soupeřkám jsme dovolili pouze 13 bodů. Hurá, hurá, hurá, první výhra za 3 body byla tu.

Po sobotním dni jsme byli na krásném 5. místě. Bohužel těžké soupeřky nás čekali v neděli.

V neděli ráno jsme začínali už v 8:30 a to jsou holky asi zvyklé ještě spát. Nebo alespoň v prvním zápase dnešního dne to tak vypadalo. Soupeřky z Prostějova nám sice pomáhaly, jak mohly, ale my jsme postrádali jakýkoliv elán, herní styl a nakonec i štěstí a tak jsme prohráli celkem snadno 0:2 po setech 13:25 a 12:25.

V druhém nedělním zápase jsme nastoupili proti vedoucímu družstvu a tím byl Olymp Praha B. Třináctileté hráčky měřily 170cm a víc, byly herně i myšlenkově vyspělé. I tak jsme do prvního setu nastoupili velmi odvážně. Díky tomu se nám dařilo se soupeřkami držet krok, ale to pouze do stavu 12:10. Pak jsme nedokázali přijmout tvrdé podání, a tak si Pražandy dokráčely k vítězství 25:12. Set druhý měly po celou dobu pevně v rukou soupeřky. Nám se povedlo uhrát tentokrát pouze 9 bodů.

Posledním soupeřem na tomto turnaji byl pro nás Krnov. Holky se zvláštním herním systémem i stylem jsme „museli“ porazit. Bohužel 15 setů během necelých 2 dnů si vybralo svou daň. Holky se těžko soustředily, sil už moc nebylo a štěstí nám příliš nepřálo. V prvním setu to bylo z počátku nahoru dolů. Ke konci jsme více kazili a tak nám set utekl v poměru 19:25. Protože jsme chtěli poslední zápas vyhrát, museli jsme si v dalším setu hrábnout až na dno svých sil. To se nám povedlo a tak jsme vydřeli výhru ve čtvrtém tiebreaku 13:15.

Po sečtení všech bodů jsme obsadili šesté místo. Kdyby mi to někdo řekl před turnajem, byla bych šťastná (obzvlášť po té, co jsme museli míchat se sestavou). Ale když jsem viděla soupeřky,…… mohlo to být i lepší. I tak všem zúčastněným holkám patří velká pochvala a doufám, že je to nakopne do dalších tréninků. Velké dík patří rodině Veselých a Boháčkových za podporu při nedělních utkáních a pomoc s odvozem domů!!! :-)


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid