Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Mladší žákyně přivezly z Hrotovic 4 body 04.12.2016 | Zápasy

Mladší žákyně odehrály další turnaj krajského přeboru v Hrotovicích. Komentář k utkáním napsala Radka Němcová a trenérka Martina Topinková.


Komentář Radky:

V sobotu 3.12. jsme jeli do Hrotovic vyhrát všechny zápasy, moc se nám ale nedařilo. Z Hrotovic jsme si dovezli 4 body. První zápas jsme nastoupily proti Novému Veselí s tím, že to vyhrajeme. Naopak jsme prohrály.Bylo tam pár pěkných okamžiků.Snažili jsme se porazit Veselí, ale bohužel nešlo nám to. Měli jsme na to je porazit. Na poslední zápas s Hrotovicemi jsme první set vyhrály a druhý set jsme jim úplně nechali body. V taibreaku jsme bohužel prohrály. Všechny zápasy kromě prvního byly dost vyrovnané.


Komentář trenérky:

Tentokrát jsme s ml. žákyněmi vyrazily za nejvzdálenějším a nejvyspělejším soupeřem této kategorie, do Hrotovic.

V prvním zápase jsme se utkaly s Novým Veselím. Holky byly nabuzené a moc chtěly vyhrát. Soupeřkám chyběla velká opora, a tak holky cítily velkou šanci. Bohužel, po vstupu na hřiště vše vypadalo úplně jinak, než jsem očekávala. Prvních 5 příjmů nám nekontrolovatelně lítalo po celé hale a to nás úplně odrovnalo. Vůbec jsme nezačaly hrát. Když se nám po chybé soupeře povedlo otočit, nepodaly jsme nebo jsme nedokázaly nahrát, natož zaútočit. Po tragickém výkonu jsme prohrály jasně 6:25. Do druhého setu jsme nastoupily o poznání lépe. Řekly jsme si, že hůř už být nemůže a že musíme začít hrát svoji hru. To se nám trochu povedlo, ale po zlepšeném výkonu jsme stejně prohrály 15:25.

Do 2. zápasu jsme vstoupily velice dobře. Dařilo se nám zvedat nevyzpytatelné podání soupeřek i sbírat neočekávatelně odražené míče v poli. Velmi dobře podávala Johy, Terka a Simča, což nás drželo vždy pár bodů před soupeřkami. Zápas jsme vyhrály 2:0 a 3 body byly doma.

Po zápasové pauze jsme opět "vlítly" na Veselačky. Konečně se hrál pěkný volejbal. Předvedly jsme pěkná podání, solidní příjmy a po nich i kvalitní útok. I na bloku si holky zapsaly body. Zápas byl celou dobu vyrovnaný, bohužel 3 chyby na podání v koncovce 1. setu a větší nejistota a bojácnost v koncovce 2. setu nám nedovoly vyhrát ani tento zápas. Prohra 0:2 a sety shodně 20:25.

Poslední zápas byl hodně málo o volejbalu. Stylem hry jsme se přizpůsobily soupeřkám a to byl konec. Pinkaná a odrážená nám zkrátka nesvědčí. První set jsme ještě vyhrály 25:19, druhý nám utekl v koncovce 22:25. V taibreaku to z počátku nebylo zlé. Ale v závěru to bylo zoufalé. My pěkný příjem, náhra, útok, soupeřky odražený míč na první event. druhou přes. Toto se opakovalo třeba 3-5x a pak bum, šmudla od soupeřek k nám na zem. To vedlo k těsné prohře 14:16 a odevzdání 2 bodů soupeřkám.

No, dnes mám smíšené pocity. V prvním zápase jsem vůbec nechápala, koho jsme si do Hrotovic přivezli. Pak se mi vrátily moje Zlatíčka a vypadalo to o poznání lépe. Doufám, že jsme se z toho poučily a příště to bude zase o pěkném volejbale.

Sestava: Johy, Ella, Anežka, Radka, Terka Mokrajda, Evča, Lucka a Simča

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid