Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Mladší žákyně postoupily do finálové skupiny! 18.12.2016 | Zápasy

V sobotu 17.12. mladší žákyně odehrály v domácím prostředí poslední turnaj základní skupiny krajského přeboru, a to proti Bedřichovu a Havlíčkovu Brodu. Dvě výhry na dBedřichovem jim zajistily postup do finálové skupiny. Komentář k utkáním napsala trenérka Martina Topinková a dalším pohledem doplnila smečařka Lucka Kalinová.


Komentář trenérky:

V sobotu 17.12. čekal mladší žákyně poslední turnaj v letošním roce. Abychom udržely 3. místo v tabulce, potřebovaly jsme získat nějaké body. Podle soupeřů to bylo reálné, ale ……
V prvním zápase nás čekaly malé, ale šikovné holky z Bedřichova. My jsme nehrály špatně, ale každý míč, který jsme přehrály přes síť, se od soupeřek odrazil zpět. A naše chyby nejenom v útoku umožnily soupeřkám 1. set vyhrát 17:25. V 2. setu jsme začaly hrát zodpovědněji. Vylepšily jsme zejména útok a set jsme získaly v poměru 22:25. Tiebreak byl sice vyrovnaný, ale skončil naštěstí naším vítězstvím 15:12. První 2 body byly doma!!
V 2. zápase nás čekaly holky z Havlíčkova Brodu. Opět jsme nehrály špatně. Ale více chyb na naší straně nám nedovolilo vyhrát. První set byl celou dobu vyrovnaný, ale v koncovce byly soupeřky lepší a vyhrály 22:25. V druhém setu jsme vedly do stavu 13:20, ale pak zejména chyby na podání dovolily soupeřkám tento set vyhrát opět v poměru 22:25.
První set 3. zápasu proti Bedřichovu jsme celkem jasně vyhrály a to 25:14. Ale v 2. setu jsme daly celkem 4 podání (podotýkám všechny hráčky dohromady) a proto soupeřky vyhrály 15:25. V tiebreaku jsme se na podání vrátily alespoň k systému 1 jo, 1 ne, občas některá z hráček dala i více podání a to nám stačilo k vítězství 15:11.

Čtvrtý zápas byl tradičně už takovou povinností. Holkám docházely síly, chybělo dostatečné soustředění a tak jsme ho prohrály 2:0 po setech 15:25 a 19:25.

Sestava: Radka, Anežka, Evča, Johy, Topča, Lucka, Mokrajda, Ella.

Závěrem je třeba říct: úkol splněn, 3. místo obhájeno! Jedeme dál s kvalitními soupeři. Pokud neusneme na vavřínech, budeme dál makat na tréninkách, můžeme pomýšlet i ... Holky, je to jen na Vás!!!!
Dík rodičům za podporu v hale a za pomoc při dopravě na turnaje a těšíme se na spolupráci v další části sezony.


Komentář Lucky:

V sobotu jsme hrály poslední utkání letošní soutěže. S holkama jsme si řekly, že udržíme 3.místo v tabulce, což se nám také povedlo.Do prvního zápasu jsme nastoupily proti Bedřichovu. První set hrála sestava: Johy s Evčou na náhře,Terka s Ellou na smeči a Ráďa s Anežkou blok.Řekly jsme si, že nebudeme dělat zbytečné chyby, ale vůbec to tak nevypadalo. V druhém setu si sedla Ráďa a Johy. Začaly jsme být odvážnější a začalo se nám dařit i v útoku. Do tiebreaku jsme vstpoupily s tím, že dokončíme, co jsme začaly. A to se nám také povedlo.

Po přestávce jsme vstoupily do zápasu s Havlíčkovým Brodem. Celý zápas byl vyrovnaný, ale set jsme ztratily v koncovce. Do druhého zápasu s Bedřichovem jsme vstoupily vítězně, ale v druhém setu jsme začaly dělat chyby, a proto zaslouženě tento set vyhrál Bedřichov. V tiebreaku se vše zlepšilo a nakonec přišla vytoužená výhra. Druhý zápas s Havlíčkovým Brodem se pro nás nevyvíjel moc dobře. Zlomilo nás podání jedné hráčky. Do druhém setu jsme vstoupily s tím, že ho vyhrajeme, ale odešel nám příjem i podání.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid