Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Mladší žákyně dovezly z Třebíče 12 bodů a skóre setů 12:0 24.10.2016 | Zápasy

Mladší žákyně odehrály další utkání krajského přeboru, tentokrát v Třebíči. Komentář k utkání napsala kapitánka Anežka Beranová a svým pohledem doplnila trenérka Martina Topinková.


Komentář kapitánky

V neděli 23.10.2016 se mladší žákyně vydaly do Třebíče a odehrály 4 zápasy proti domácímu týmu. Vyrazily jsme v sestavě: blok - Ráďa, Anežka, smeč - Terka, Lucka, Ella, náhra - Topča, Evča a Johy, která seděla na lavičce se zlomeným prstem. Hned při rozcvičování jsme nabyly dojmu, že soupeře nebude těžké porazit. První zápas proběhl podle představ. Vyhrály jsme docela hladce 2:0 na sety. Druhý zápas byl o něco těžší, ale pořád jsme měly navrch. Opět 2:0. Po delší přestávce následoval třetí zápas. Ten byl nejtěžší ze všech. Nedařilo se nám ani na podání ani v přijmu, ale protože soupeřky doopravdy neměly moc zkušeností s hrou, opět výhra 2:0. Poslední zápas byl průměrný. Měly jsme v něm jak slabé, tak i silné chvilky. Zase 2:0 pro nás. Dohromady jsme tedy získaly všech 12 bodů, které byly k mání. Děkujeme moc tatínkovi od Rádi a rodičům od Terezky, že jeli s námi a drželi nám palce. Věříme, že turnaj 19.11., který se bude konat ve Žďáře na Palachovce, proběhne podobně.


Komentář trenérky

Mým tajným snem byl zisk 12 bodů (v což jsem doufala podle dosavadních výsledků soupeřek). Ale výzva od Pepy zněla jasně 9 bodů = dort. V průběhu dne zazněla ještě jedna výzva - pizza za pouhých 5 bodů v setu, ale ta se holkám naplnit nepovedla. Tak snad příště ...

Díky letošnímu systému jsme dnes měly sehrát všechny 4 zápasy pouze s týmem z Třebíče. Soupeřky byly opravdu méně zkušené než my a my jsme toho dokázaly plně využít. Všechny 4 zápasy probíhaly obdobně. Naše dlouhé série podání (i 14 za sebou), docela kvalitní útok i v celku pozorná hra v poli střídaly slabší chvilky. Naštěstí těch bylo méně, a tak jsme dokázaly vyhrát s plným počtem bodů.

Pár poznatků z turnaje:
- i když jsme vyhrály, musíme pořád tvrdě trénovat
- příjem podání nám ještě dělá největší problém
- stále se lepšíme v útoku i v mezihře
- naše podání může být tvrdá zbraň (skvěle odpodávaly Ráďa, Terka a Topča)
- jsem ráda, že jsme si dokázaly udržet svoji hru a nenechaly jsme si vnutit styl soupeřek (protože my pinkat nemůžeme)
- byla radost se na holky dívat, s jakou chutí hrály, jak se povzbuzovaly a jak se radovaly (doufám, že to holkám vydrží)

V dalším turnaji nás čeká Nové Veselí a Havlíčkův Brod a tam se ukáže, jak na tom opravdu jsme.
Já se už dnes těším na holky a jejich výkony a eventuálně na novou výzvu od trenérů!!!!! Můžeme opět bojovat o pizzu!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid