Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

Minivolejbalový turnaj v domácím prostředí 25.11.2013 | Turnaje

Poslední listopadovou neděli patřily tělocvičny ZŠ Palachova krajskému turnaji v minivolejbale. Zúčastnily se ho i naše dva týmy bojující ve svých skupinách v kategorii smíšených družstev. Za tým “A“ se na naší straně pod vedením Moučiho představili Romča, Eliška, Niky, Terka, Klárka a Vašek. V týmu “B“ za dozoru Anety a Matěje bojovali Lucka, Adam, Kryštof, Valča, Páťa, Evička a Max.


Tým “A“ postoupil po bezproblémovém průběhu minulého kola do lepší skupiny. Naopak tým “B“ po třech porážkách v minulém kole zůstal i nadále ve skupině výkonnostně slabší. Soutěž byla od tohoto kola rozšířena o dva týmy, a tak každá ze skupin byla o jeden z nich rozšířena. To každému z týmů přineslo jistotu čtyř střetnutí.

Náš starší tým bojoval ve všech čtyřech zápasech lepší skupiny vyrovnaně, avšak odešel vždy poražen, ať už po vyrovnaných setech či v tiebreaku. Na vině byla především větší herní zkušenost soupeřů a v některých případech i větší snaha o “volejbalové“ řešení situací z naší strany, z čehož pramenily chyby. V průběhu turnaje jsme se společně domlouvali na věcech, které chceme zlepšit a v naší hře praktikovat. Byla to především snaha a vůle hrát – být rozhodný při řešení situací, pohyb na hřišti a pozitivní komunikace na hřišti. Většina z věcí se nám dařila začlenit, problémem však je stabilita. Výpadky soustředění nás vždy stály větší počet bodů, který jsme následně již nedokázali stáhnout. Na tom musíme zapracovat! Na druhou stranu tu byly úspěšné akce zakončené smečí, a to je jistě do budoucna příslib.

Tým "B" bojoval opět houževnatě, výborně se povzbuzoval a hlavně jeho zásluhou byla tělocvična naplněna fanoušky. Bojovným výkonem si přípravka připsala jedno vítězství a tři prohry. Znatelné zlepšení jde vidět na podání i na ostatních úderech. Rovněž je potěšitelné, že se do hry opět zapojili další hráči.

Dále je třeba poukázat na skutečnost, že jsme si jako mládež turnaj výborně zorganizovali, když kadeti se postarali o zapisování a pískání a starší žákyně (Gabča s Aničkou) se ujali role osob odpovědných za bufet. Další hráči přišli vypomoct a zafandit. Na organizaci se dále kromě již výše zmíněných trenérů podíleli Kuba, Kadli, Peťa a Zbyňa. Díky všem!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid