Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Malšovice - Žďár n. S. 3:2 (-15,26,-20,20,13) 3:1 (20,-21,15,15) 18.02.2013 | Zápasy

K dalšímu kolu druholigové sezóny zajížděla žďárská mašina na palubovku Malšovic, které se před tímto zápasem krčily na osmém místě tabulky, zatímco my jsme pouze o horší sety držely čtvrtou pozici za Znojmem. Ze sestavy tentokrát krátkodobě vypadl Míra, který měl předem nahlášenou nepřítomnost, jinak na marodce dál zůstává natržený Míša.


Sestava do prvního zápasu nastoupila v tomto rozestavění: Mouka (N), Ťupík a Kadlík (S), Troji (U), Hugo a Chláďa (B), Číra (L). Sestavu dále doplňovali Filda s Kubou. V prvním setu jsme na domácí vlétli ve velkém stylu a okamžitě jsme si nepříjemnou dětskou plachtou v kombinaci s precizní obranou na síti vybudovali značný náskok a ten si již nenechali vzít. Druhý set probíhal dlouho podle stejného scénáře, žďárská mašina sbírala rozdílové body především dobrou obranou a soupeř na nás pomrkával z pohledu skóre pouze z uctivé vzdálenosti. Před koncovkou však domácí začali náskok stahovat a i zásluhou přičinlivého zapisovatele a bystrých pánů rozhodčích se na nás bodově dotáhli. V koncovce nakonec domácí prokázali pevnější nervy a srovnali stav setů. Další dva sety probíhaly podobně, ale týmy pouze vystupovaly v opačných rolích, když jeden z týmů vždy dokázal produkovat takové množství chyb, že druhý neměl problém set dotáhnout do vítězného konce. O vítězi tak měla rozhodnout tiebreaková loterie, která dlouho probíhala zcela vyrovnaně. Zásah shůry opět přisoudil rozdílový bod domácím, což ovšem nic nemění na skutečnosti, že jsme zápas stylově zakončili podáním do půlky sítě.

Druhý zápas domácí nechali na druhou odpolední, a tak jsme alespoň dostali možnost trochu zklidnit emoce a vstřebat barvité zážitky, které nám přinesl první zápas. Bohužel zklidnění na naší straně přešlo až v letargii, kterou jsme přenesli i do druhého zápasu. Bez potřebné jiskry se nám nedařilo na útoku produktivní domácí přetlačit a ti si připsali první set ve svůj prospěch. Ve druhém setu se nám podařilo zvednout, dostali jsme se lepší útočné i blokařské pohody a srovnali jsme stav setů. Od třetího setu se ale soukolí žďárské mašiny zcela rozpadlo, domácí nám nepříjemným plachtícím servisem nepříjemně škodili na přihrávce, hosté naše útoky ze špatně vytvářených pozic zpracovávali a vraceli nám je obratem expresně zpátky. Prostřídání sestavy v setu třetím, ani kompletní přeházení v setu čtvrtém nám již nepomohlo, a tak alespoň dostali šanci všichni přítomní, Mouka mohl roztočit svoje kladivo na smeči a Kuba si připsal prvenství v soutěži o největší ránu.

I přes tuto bodovou ztrátu jsme si udrželi čtvrté místo v tabulce. Příští týden zajíždíme na palubovku Zruče, odkud by mělo být naší povinností nějaké body přivézt, a to i z toho důvodu, že závěrečné rozlosování k nám není vůbec milosrdné, když nám v rychlém sledu přihrálo Střelice, Choceň a Znojmo.

Na závěr už jen drobné postřehy, které nám zpříjemnily sobotní dvojzápas:
Domácí zapisovatel zřejmě měl praxi z basketbalu, když domácím obracel za dva body, zatímco hostům pouze za jeden, a to ještě v době timeoutu. Ani přes protesty hostí a uznání chyby od domácích ale svoje počty nezměnil, což posvětil i pan rozhodčí. Anténky neplní žádnou funkci, úder ve výskoku od libera je v pořádku, domácí můžou čtyřikrát, o míčích kolem čar ani nemluvě – zkrátka děkujeme za zpestření sobotního klání a možnost přiučit se něčemu novému v rámci volejbalových pravidel.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid