Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Malá Skála zůstala malou a byla žďárskými muži dvakrát pokořena za 6 bodů 08.01.2017 | Zápasy

V sobotu 7.1.2017 družstvo mužů TJ Žďár nad Sázavou zahájilo druhou polovinu sezóny. Pro začátek nás čekal druhý nejdelší zájezd tohoto ročníku. K měření sil nám los přisoudil nováčka soutěže, tým TJ Sokol Malá Skála. Komentář k utkáním napsal trenér Petr Podhrázký.


Domácí celek je reprezentantem malé tisícové obce nacházející se v těsném sousedství Železného Brodu a Jablonce nad Nisou. S přihlédnutím k nepříliš příznivému počasí a poměrně velké vzdálenosti jsme vycestovali s dostatečným předstihem. Cesta však proběhla naprosto v klidu a bez komplikací a v cíli na nás čekala až nad očekávání prostorná a příjemná tělocvična místní základní školy. Domácí tým se představil v maximálním možném počtu dvanácti hráčů. My jsme postrádali naši hlavní útočnou sílu, univerzála Ondřeje Trojánka. Naopak poprvé v celé sezóně byli součástí naší zápasové soupisky všichni čtyři smečaři.

Z podzimního měření sil ve žďárské sportovní hale, kde jsme s přehledem dvakrát vyhráli, jsme si odnesli poznatek o kvalitním maloskalském útoku středem, na což jsme se snažili připravit. Také jsme věděli, že na domácí půdě půjde pravděpodobně výkon domácích znatelně nahoru. S tím vědomím jsme také přistoupili k prvnímu zápasu. Ovšem jeho průběh hned od počátku poznamenala naše drobná nekoncentrovanost a po počáteční sérii vlastních chyb jsme domácí pustili do mírného vedení. V průběhu setu jsme ovšem stav srovnali a s příchodem koncovky jsme poměrně rázně celý set ukončili našim vítězstvím. Od druhého setu ovšem Malá Skála přitvrdila již tak docela kvalitní servis a začala nám touto herní činností docela zatápět. Náš servis bohužel v těchto chvílích byl docela dost o našich chybách a tak bylo k vidění několik těsných autů. Body naskakovaly spíše na straně soupeře, který set dovedl do zdárného konce a tím srovnal stav utkání na 1:1. Od třetího setu jsme ovšem znatelně zpřesnili hru, odstranili nezanedbatelné množství drobných chyb vyplývajících zřejmě i z horší orientace v neznámé tělocvičně a zkonsolidovali náš výkon. Přitvrdili a zpřesnili jsme i podání a domácím rázem sebrali vítr z plachet. Začali jsme rovněž přidávat body i na obraně na síti, která do této chvíle příliš nefungovala. Výsledkem bylo vítězství ve třetím setu a vedení 2:1. Ve 4. setu již naše motory běžely na plné obrátky a vítězství v něm bylo i díky odevzdanější hře domácích sokolů jen otázkou času.

Ve druhém zápase již bylo přece jen znát, že jsme překonali ranní „aklimatizační“ potíže s neznámou tělocvičnu a zápasovým tempem po vánoční pauze. Výrazný posun byl vidět ve hře v poli a tradiční žďárské zbrani obraně na síti. Všechny sety byly ve znamení našeho dobrého a obětavého výkonu a domácí pes všechnu svoji volejbalovou snahu tahali za konec, který byl ještě kratší než v prvním zápase. Výraznější bodový zisk ve druhém setu tak byl spíš zásluhou několika chybných rozhodnutí v domácí prospěch do té doby naprosto bezvadně pískajících rozhodčích.

Výsledek:
TJ Sokol Malá Skála – TJ CETL CARGO Žďár nad Sázavou 1:3 (-21,20,-15,-10) a 0:3 (-18,-21,-15)

Zahajovací dvojutkání jara tedy skončilo naším plným ziskem šesti bodů. Domácí se prezentovali o poznání lepším výkonem než v podzimním měření sil. Vzhledem k domácímu prostředí logicky vylepšili podání a na útoku tentokrát přesunuli svoji hlavní útočnou sílu na post univerzála. My jsme se první dva sety trochu rozkoukávali, ale postupem času přece jen byla znát naše herní převaha. Potěšitelné je jakým způsobem tým postupně vylepšoval výkon většiny herních činností, což se dá říct zejména o hře v poli, kde byly místy vidět opravdu kvalitní zákroky, a o obraně na síti. Vítaným počinem je zejména způsob, jakým jsme výrazně utlumili na podzim poměrně dominantní a v současnosti již málo vídaný útok domácího středáka metrem. Zaznamenání rovněž zaslouží na žďárské poměry významný počet útoků prvním sledem. V tabulce stále zůstáváme na 3. místě. Náskok na 4. Hronov se navýšil díky jeho ztrátě 1 bodu již na komfortních 13 bodů. Vedoucí Velké Meziříčí překvapivě ztratilo 3 body ve Chvaleticích, a tak je naše ztráta na první a druhé místo pouze dvoubodová! V příštím zápase konaném již příští týden v sobotu zajíždíme do České Třebové.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid