Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Malá Skála v utkání 2.ligy mužů ze Žďáru odvezla pouze jeden bod 15.10.2018 | Zápasy

Komentář k dalšímu domácímu zápasu druholigových mužů.


Druhým kolem pokračoval v sobotu 15.10.2018 pro družstvo mužů TJ Žďár nad Sázavou program letošní druholigové sezóny. Los soutěže nás ponechal stejně jako minulý na domácí palubovce a soupeřem v hale Na Bouchalkách nám tentokrát byl tým TJ Sokol Malá Skála, který je reprezentantem malé tisícové obce nacházející se v těsném sousedství Železného Brodu a Jablonce nad Nisou. Sestava našeho celku byla dle zdravotních možností týmu kompletní, tzn. 8 hráčů … Navíc byla pro jistotu doplněná o 1 juniora. Soupeř přijel oproti loňskému roku rovněž s výrazně obměněnou soupiskou, dalo se tedy čekat poměrně výsledkově nevyzpytatelné střetnutí 2 týmů bojujících s absencemi. Výsledky loňské sezóny a také prvního letošního soutěžního kola přisuzovaly ovšem roli favorita přece jenom nám.

Do prvního zápasu jsme nastoupili koncentrovaně, se zřetelně danou taktikou a od samého počátku nenechávali maloskalským příliš prostoru. Po dva sety jsme poměrně snadno plnili předzápasovou prognózu a zdálo se být jen otázkou času, kdy zápas dovedeme ke zdárnému konci. Hosté ovšem ve třetím setu dokázali srovnat krok, začali se prosazovat na útoku přes naše do té doby velmi dobré bloky a po zásluze třetí set získali pro sebe. Do čtvrtého setu jsme nasadili zpět do sestavy snad jediného v tomto zápase našeho kvalitně podávajícího hráče Michala Mašu a přes jejich poměrně tuhý odpor jsme hosty nakonec nepustili ke zisku dalšího setu. První zápas tedy skončil naším ziskem 3 bodů za vítězství 3:1.

Ve druhém zápase naskočil do základu na smeč Jirka Pátek a v prvním setu jsme s hosty po naprosto vyrovnaném průběhu bojovali až do vyrovnané koncovky o jeho zisk. Povedlo se a po vedení 1:0 vše nasvědčovalo, že zápas bude mít podobný vývoj jako dopoledne. Druhý set ovšem soupeř pokračoval ve zlepšeném herním projevu a odskočil až na několikabodový náskok. Při podání Míry Šťourače jsme sice zaznamenali sedmibodovou šňůru a výsledkový obrat, ovšem stále uvadající tempo naší hry nestačilo na dobře hrající maloskalské. Ti znovu otočili skóre ve svůj prospěch a po srovnání na 1:1 na nás vlétli stejným stylem i v setu třetím. Ten skutečně z naší strany nebyl dobrý. Špatně jsme přijímali, útok i z nahrávačem vybojovaných nahrávek měl parametry spíše mizerné až téměř nulové. O podání se ani nemá cenu bavit, hosté přijímali vše s přehledem a obrana na síti přes veškerou snahu nestačila zejména na dobře rozehrané útočníky z hlavního kůlu. Po ztrátě dalšího setu již bylo jasné, že náš plný bodový zisk se dnes nebude konat. Po vystřídání a změně přijímačské formace však od čtvrtého setu došlo k zásadnímu obratu v naší hře. Najednou zase začalo vše šlapat a po jasné převaze jsme povolili hostům pouze 14 bodů. Čekal nás tiebreak.. Stejným stylem jsme v něm pokračovali až do stavu 5:2, pak však přišla série 3 našich hloupých chyb a soupeř byl zpět. Po přetahované o každý míč se nakonec soupeř dopracoval k vedení 13:11 a měl druhý bod z tohoto zápasu na dosah. Projevila se však naše hráčská zkušenost a po několika dobrých okamžicích se podařilo nejen srovnat, ale nakonec i zvítězit ve zkrácené hře 18:16.

Výsledek:
TJ CETL CARGO Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Malá Skála 3:1 (17,17,-22,22) 3:2 (24,-22,-17,14,16).

Tato volejbalová sobota tedy skončila naším ziskem pěti bodů. Hosté se prezentovali bojovným volejbalem s docela dobrým příjmem a kvalitním útokem ze středu. Ve druhém zápase pak i dobrou hrou z hlavního kůlu. My jsme se opět předvedli jako tým dvou tváří. Tentokrát to ovšem „odskákal“ jen ten jediný bodík, který hosté naprosto zaslouženě z naší haly odvezli na sever Čech. Všechny naše herní činnosti měly nestálý charakter ve stylu polojasno až střídavě oblačno. Přesto to však stačilo na 5 bodů, takže určitě panuje spokojenost. Standardně spolehlivě zahrál na liberu Petr Kadlec. Dobrý bojovný výkon na nahrávce předvedl alternující smečař Míra Šťourač, na útoku pak v prvním zápase David Podhrázký a ve druhém Jirka Pátek. Třetí set prvního zápasu byl zajímavý tím, že se na hřišti objevili naráz tři hráči z naší juniorské líhně. K Petrovi Sobotkovi na univerzálu a Kubovi Augustinovi na bloku se přidal ne jeden set na bloku Adam Peňáz.

V tabulce se momentálně nacházíme na druhém místě a v příštím kole již tuto sobotu jedeme k prvnímu venkovnímu zápasu do Turnova.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid