Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Lednové zápasy mladších žákyň 22.01.2024 | Zápasy

V lednu jsme do tabulky získali čtyři body.


Turnaj ve Žďáře

Komentář nahravačky Anet:

V sobotu 6. ledna jsme hráli první zápas proti Bedřichovu a bohužel jsme prohráli 2:0.
V prvním setu jsme ze začátku hráli, ale pak nám to přestalo jít. Tím jsme první set prohráli 10:25. Ve druhém setu to dopadlo hůř a totéž jsme prohráli 5:25.

Další zápas jsme hráli proti Přibyslavy, to jsme vyhráli 2:1. V prvním setu jsme vyhrávali pořád takže to dopadlo 25:14. Ve druhém setu jsme prohráli svými chybami 18:25. Třetí set chvilkama vypadal, že možná prohrajeme ale díky dobrému podání, úžasné hře, výkonu hráček jsme nakonec zvítězili 15:9 a měli jsme velkou radost.
Potom jsme měli poslední zápas, a to s Pelhřimovem. To jsme prohráli 0:2. Před zápasem jsme byli natěšené, ale prohráli jsme zase svými vlastními chybami prohráli jsme 25:11. Do druhého setu jsme moc nálady neměli, ale snažili jsme se a bohužel to dopadlo 25:15.

Sestava:
Kristina Burešová, Nela Bělíková, Nikola Flídrová, Natálie Halamková, Lily Izabela Kirk, Anna Kratochvílová, Karolína Mladenová, Julie Navrátilová, Aneta Piechulová, Julie Tomanová, Adéla Vránková, Anna Vrábelová

Výsledky:
TJ Žďár nad Sázavou – Tělocvičná jednota Sokol Bedřichov 0:2 (-10,-5)
Základní škola Přibyslav – TJ Žďár nad Sázavou 1:2 (-14,18,-9)
TJ Žďár nad Sázavou – Tělovýchovná jednota Spartak Pelhřimov, z.s. 0:2 (-11,-15)

Turnaj v Havl. Brodě

Komentář smečařky Julči:

Dne 20. ledna jsme se zúčastnili turnaje v Havlíčkově Brodě. První zápas jsme hráli proti Novému Veselí. Zápas jsme prohráli 2:0 hlavně kvůli často opakovaným chybám. Další zápas jsme hráli proti Přibyslavy. První set jsme vyhráli. Pak jsme ale přestali hrát a za stavu 23:25 jsme druhý set prohráli. V třetím setu jsme si však získali náskok hned ze začátku a posledních pět bodů jsme získali z podání. Poslední zápas jsme nastoupili proti domácímu Havlíčkovu Brodu. První set se nám vůbec nepovedl, protože jsme nedokázali přijmout jejich podání. Druhý set jsme začali hrát a chvilkami jsme i vyhrávali. Bohužel to nakonec nestačilo, a tak jsme z Havlíčkova Brodu odjeli jen s jednou výhrou.

Sestava:
Nela Bělíková, Klára Blažíčková, Kristina Burešová, Nikola Flídrová, Natálie Halamková, Anna Kratochvílová, Karolína Mladenová, Julie Navrátilová, Aneta Piechulová, Julie Tomanová, Julie Tomanová, Barbora Vinopalová, Adéla Vránková, Anna Vrábelová

Výsledky:
TJ Žďár nad Sázavou – Tělovýchovná jednota Jiskra Havlíčkův Brod z.s. "A" 0:2 (-10,-11)
Základní škola Přibyslav – TJ Žďár nad Sázavou 1:2 (-19,24,-6)
TJ Žďár nad Sázavou – TJ Sokol Nové Veselí 0:2 (-10,-14)


Shrnutí trenéra
Důležité pro mě je, že s kvalitními a lepšími týmy (Bedřichov, Nové Veselí, Havlíčkův Brod „A“, Demlova) již hrajeme dobrý, většinou systémový volejbal. Zvládáme postavení na příjmu a vybírání, v poslední době se nám začíná dařit vykrývat. Z velké míry je to způsobeno tím, že zkušený soupeř tuto hru ovládá, snaží se hrát na tři odbytí, má stabilní podání a zvládá pravidelně útočit. Máme tedy důvod a prostor toto opakovat a zápasy pak vypadají relativně volejbalově. Tyto prohry mne nemrzí, k výhře často chybí jen zkušenost a z ní plynoucí udržení koncentrace a stabilního výkonu.
Na druhou stranu, jako se přizpůsobujeme volejbalovějším soupeřům, přizpůsobíme se i těm nevolejbalovým. Chápu, že pokud na nás letí míč popáté "na první přez", je složité ho vždy vrátit ideálně útokem na tři. Ale na rozdíl od nich my takto hrát neumíme a pak zcela zbytečně prohráváme. Takže místo toho, aby se nám pravidelně dařilo zapojovat hráčky ze střídačky, jsme rádi, že to nějak uplácáme do konce.
Nejvýraznější zlepšení ale přišlo na podání, některé hráčky pravidelně podávají naskočeným nebo smečovaným servisem. Omezuje se počet hráček, které musí podávat spodem. To nám přináší velké množství bodů. Jisté zlepšení je i v jistotě na příjmu, kdy se nebojíme přijmou i tvrdé (někdy smečované) servisy. Je čím dál víc balonů přijmutích nebo vybraných za 1, což nám umožňuje častěji zapojovat útok smečí. Nebojíme se prásknout do balonu. Body (stále) nejvíce ztrácíme ve chvílích, kdy nedodržujeme systém a nevoláme si. Komunikace na hřišti zvlášť v nestandartních situacích je velký problém. Málokdo na sebe vezme zodpovědnost, nechceme moc docházet míče a hrát mimo standart toho, na co dostanu pouze s jedním krokem. Pokulhává nám práce v poli bez míče, pokud je balon na soupeřově polovině, často stojíme na místě. Pomalu se přemisťujeme, a to do velké míry souvisí s naší leností se pohnout a někam dojít, protože všechny hráčky to umí. Vím, že výsledky asi neodpovídají mým převážně dobrým pocitům. Důležitější než vítězství je pro mě pokrok, který je vidět.



Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid