Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

KP juniorů v Jihlavě poprvé bez ztráty bodu 07.11.2017 | Zápasy

Komentář k turnaji KP juniorů v Jihlavě napsal blokař týmu Dominik Milota.


Na druhý turnaj KP juniorů jsme zamířili do Jihlavy na palubovku ZŠ Demlova.

K prvnímu zápasu jsme nastoupili v sestavě s Danem na náhře, Sobem a Švomíkem na smeči, na bloku Mili a Kuba, Šimi na liberu a Radek na účku. Hráli jsme proti Havlíčkovu Brodu B a asi jsme si mysleli, že proti slabšímu soupeři se nám zápas vyhraje sám a že si můžeme jen tak chodit po hřišti. Díky častým soupeřovým chybám se to nakonec opravdu povedlo a my jsme vyhráli první set. Do druhého setu jsme nastoupili s jednou změnou v sestavě, když za Kubu nastoupil Tomáš na blok. H. Brod už začal dělat méně chyb, ale pořád jim to nestačilo na vyhraný set. Naše hra taky nebyla úplně pohledná, chyběla pořádná radost z vyhraných míčů, lepší bojovnost a někteří smečaři by nemuseli smečovat tak ustrašeně.

Po jednozápasové pauze nás čekal Drásov, jehož hráči jsou vždy bojovní a žádný míč pro ně není ztracený. Lehce jsme opět změnili sestavu, když na účko šel tentokrát Dan Lojek a na liberu poprvé nastoupil Radek. Proti Drásovu jsme nakonec dokázali taktak vyhrát oba sety, když jsme se především v koncovkách setů hrozně sráželi vlastními chybami, protože bez nich bychom všechny soupeře poráželi i s většími rozdíly a nemuseli bychom se v závěrech setů zbytečně nervovat.

Do posledního zápasu proti zřejmě nejsilnějšímu týmu v soutěži Jihlavě jsme znovu udělali změny v sestavě, když na náhře nastoupil Šimi, na smeči Sob s Honzou, na účko se přesunul Dan, na libero se znovu postavil Radek, na bloku byli pořád Mili s Kubou. Předváděli jsme dobrý výkon, byla vidět bojovnost i radost z uhraných míčů a celkově to byl pohledný volejbal. Ale stejně jako v předchozích zápasech nás opět začaly srážet vlastní chyby, které nás pak nutí dostávat se do vypjatých koncovek, např. nepodání po tajmu nebo nevybrané lehké zalejvky v poli, na které jsme nebyli připraveni. Nakonec jsme měli v koncovce druhého setu štěstí, takže i poslední zápas jsme vyhráli 2:0.

Na závěr bych chtěl ještě poděkovat panu Pavlíkovi za odvoz a za podporu.

Krátké zhodnocení trenéra:
- celkem spokojenost s předvedenými výkony hráčů a především s tím, že se konečně povedlo vyhrát turnaj bez ztráty jediného bodu
- Sob se konečně ukázal jako opravdová opora týmu, v rozhodujících okamžicích zápasu dokázal vzít zodpovědnost na sebe a oba nahrávači se na něj mohli vždy spolehnout
- za příjemné překvapení považuji výkon Radka na liberu

Doufám, že naše zlepšené výkony budou tou nejlepší pozvánkou pro naše fanoušky a fanynky na domácí turnaj ve Ždáře, který se bude hrát 3.12. ve sportovní hale od 12.00 hodin.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid