Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetům proklouzl postup mezi prsty 07.12.2014 | Zápasy

Dne 7.12. se odehrál poslední turnaj základní části dorostenecké soutěže na Vysočině.


Našemu týmu šlo o postup do lepší skupiny pro jarní část, která se bude hrát společně s Pardubickým krajem.

,,Na rozehřátí“ jsme nastoupili k zápasu s domácím Velmezem. Domácí nás nenechali ani chvilku doufat v dobrý výsledek či alespoň vyrovnanou hru. Tvrdým servisem se ujali vedení o několik bodů a dokonce setu se už příliš na hřišti z naší strany neudálo. Druhý set byl vyrovnanější, ale pouze zásluhou chybujících domácí.

Jako první překážka na naší cestě za postupem se objevila Třebíč posílená o jednoho smečaře, který celý tým táhl k dobrému výkonu. Náš vstup do zápasu byl katastrofální. Několik s kažených servisů a chyb na útoku znamenalo vítězství Třebíče v první setu, ztrátu minimálně jednoho bodu v tabulce a komplikaci v postupové matematice. Druhý set se podařilo několika sériemi na podání ovládnout a o zápase rozhodoval set 3. V úvodu jsme tahali za delší provaz my. Soupeř byl o krok za námi. V koncovce bohužel rozhodly naše chyby v útoku a vítězství patřilo Třebíči.

Do posledního zápasu jsme nastupovali s vědomím, že Jihlavu musíme porazit 2:0, to by vedlo k našemu postupu. Do zápasu jsme vlétli na 100 % a především bojovností jsme Jihlavu jednoznačně porazili v prvním setu. Především lavička zaslouží pochválit za příkladnou podporu hráčů na hřišti. Druhý, tedy rozhodující set, jsme nezačali dobře. Jako bychom věděli, že teď jde o vše. Do stavu 19:16 vypadalo, že Jihlava kráčí za ziskem setu, nicméně několik dobrých podání a útoků z hlavního kůlu znamenalo šanci na zvrat. Vyrovnanou koncovku jsme však nešťastně nechali soupeři, když jsme nedokázali zareagovat na balón, který jako první vybral nahravač a ten spadl mezi naše dva hráče. Set pro Jihlavu znamenal konec našich nadějí. Třetí formální set jsme dohráli se ctí a zvítězili.

S Jihlavou jsme sehráli pět vyrovnaných utkání, třikrát jsme ji dokonce porazili a paradoxně v souboji o postup nás zradili zápasy s Třebíčí, s kterou jsme zbytečně ztratili 3 body do konečné tabulky.

Na dnešním turnaji byla pozitivní bojovnost v posledním zápase. Bohužel nestačilo to!

S dopravou pomohli Kamil Pavlík a Milan Smolík.
Trenér - Ondřej Kadlec

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid