Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky tentokrát předvedly učebnicovou ztrátu vyhraného zápasu 09.10.2016 | Zápasy

Kadetky se v sobotu 8. října v dalším kole 1. ligy utkali v Radostíně nad Oslavou s družstvem Nového Veselí. Utkání jim nevyšla a zejména ve 2. utkání předvedly učebnicový příklad, jak se dá ztratit vyhraný zápas.


Hodnocení zápasů pohledem Barči Mokričkové:

Před zápasem jsme si daly cíl získat 3 body. V 1. setu jsme skoro nehrály a čekaly na soupeřovy chyby, ale ke konci jsme se zvedly. Zlepšily jsme pohyb v poli i smeč, ale už to nestačilo. První set jsme prohrály v koncovce. Druhý set byl horší než ten první. Nedařil se nám příjem a do pole nám padaly jednoduché míče bagrem. Ve 3. setu jsme byly důraznější na útoku. Byl to vyrovnaný set, ale koncovka nebyla dnes naše silná stránka. Tento první zápas jsme prohrály 0:3.
Náš úkol do 2. zápasu byl změnit hru v poli. V prvním setu jsme tento pokyn dodržovaly. Hrály jsme si svou hru, dařil se nám příjem a bodovaly jsme na smeči, a proto jsme nemohly prohrát. Začátek druhého setu se pro nás vyvíjel velmi dobře, jenže se to zvrtlo. Nezvládly jsme koncovku a prohrály jsme. Třetí set jsme naopak vyhrály my.Čtvrtý set byl ze začátku velmi dobrý měly jsme velký náskok, ale pak se nám nedařil příjem a útok. Tento dobře začatý set jsme prohrály. V tiebreaku jsme opět vedly,ale naše nepozornost a spousta chyb rozhodla v náš neprospěch. Druhý zápas skončil 2:3.

Tyto 2 zápasy nám ukázaly, že když se soupeřem budeme pinkat a nebudeme se hýbat v poli, tak nemůžeme vyhrát. Do příštího zápasu máme ponaučení: musíme hrát pořád za každého stavu...


Hodnocení trenérů:

První zápas jsme udělali neuvěřitelné množství chyb, které nás stály lepší výsledek, a domácí tým vyhrál naprosto zaslouženě. Pokud v každém setu uděláte 12 nevynucených chyb a zkazíte každé druhé podání, nelze prostě vyhrát. Za hodinu a 10 minut bylo hotovo 3:0. Po utkání proběhlo „mytí hlav“ a hlavně jsme si jasně vysvětlili, co a jak budeme hrát, abychom ve 2. utkání mohli uspět. A samozřejmě, že to zase fungovalo. Zlepšila se hra v poli a výrazně ubylo našich chyb, takže nejen, že jsme vyhráli 1. set, ale také ve 2. setu jsme si vybudovali několikabodový náskok a vedli 16:10. Pak jsme podvědomě polevili a to se nám vymstilo, protože jsme domácí vrátili do utkání a set v koncovce ztratili. Třetí set jsme zvládli s přehledem 25:18 a vedli 2:1. Začátek 4. setu byl skvělý, vedeme 10:1, tři body byly na dosah, hráli jsme dobře, minimálně kazili a bojovali o každý míč. Pak přišel nepochopitelný kolaps, kdy jsme svými chybami nechali soupeře srovnat na 18:18 (ze stavu 10:1!!!) a v koncovce set dokonce ztratili. Šlo se to tiebreaku a opět jsme začali skvěle – vedeme 6:1 a točíme strany za stavu 8:4 pro nás. Po změně stran opět nevysvětlitelný kolaps, kdy jsme uhráli jeden jediný bod a soupeř jich dokázal získat 11. Prohra v 5. setu 15:9 po dlouhých 128 minutách.

Místo 3 bodů máme 1 a hlavně vůbec nechápeme, jak se to vše vlastně seběhlo. Napadá mě jediné univerzální vysvětlení: to jsou prostě ženský... Určitě holky svazovalo to, s kým jsme hráli a s tím související předsezónní peripetie, i ty zkušenější řešily, symbolicky řečeno, spíše hlavu než míč, ale ani to neomlouvá nás výkon. V porovnání s minulým utkáním s Brnem to byl cca 30% výkon. Místo, abychom měli před soupeřem 3bodový náskok, tak jsme se o 1 set dostali za něj na 4. místo tabulky. Doufáme, že holky splní, to, co po utkání slibily, tedy napravení reputace v odvetě v domácím prostředí. Myslím, že se 26. listopadu máme opravdu na co těšit ;-)

Příští sobotu (15.10.) nás ale čeká silný tým Lanškrouna, který známe z domácí kvalifikace. Vzhledem k tomu, že v tomto termínu nehraje doma žádný jiný náš tým, diváci nás budou moci přijít podpořit a my se jim pokusíme poděkovat co možná nejlepším výkonem. Máme co napravovat...

Záznam celého 5. setu, který natočil domácí tým, si můžete prohlédnout na Youtube na odkazu http://www.youtube.com/watch?v=XDAVXcgXnbw#action=share

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid