Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky ztratily dosavadní neporazitelnost, ale stále drží 1. místo 09.01.2016 | Zápasy

Kadetky, které v 1. polovině soutěže nepoznaly hořkost porážky, jely v sobotu 9. ledna na palubovku Bedřichova.


Věděli jsme, že nás nečeká vůbec lehké utkání, protože kromě kvalitního soupeře jsme se museli vypořádat také s absencí naší univerzálky Aničky. Na její místo naskočila Verča, smeč hrála Eliška a Barča, na bloku byla Áďa a Romča, na nahrávce Kája a jako libero tradičně Klára. Soupeř se ve velké hale do nás od začátku pustil tvrdým podáním, jehož příjem nám dělal velké problémy, což nám komplikovalo přípravu útoku. Naopak nám se podání moc nedařilo, soupeř dobře přihrával a následně útočil. 1. set skončil dříve, než jsme se rozkoukali, děsivým poměrem 25:7. V dalších setech jsme se snažili protočit sestavu, na smeči se střídala Elišku Niky, Eliška na univerzálu Verču, ale ani to příliš nepomohlo. Sety byly vyrovnanější (25:21 a 25:20), ale domácí dotáhli zápas do výsledku 3:0 a připravili nám první porážku v této sezoně. Porážka nás mrzela, ale mnohem horší byl herní projev, kde jsme dělali velké množství nevynucených chyb. Zahráli jsme fantastický míč a vzápětí udělali zcela zbytečnou chybu, vybojovali těžký míč v poli a dali ho pak bagrem do spodní pásky sítě... Tyto chyby nás sráželi a soupeři naopak narostlo sebevědomí, které ještě podpořili bubnováním a hlasitým fanděním domácí diváci.

Před druhým utkáním jsme si stanovili, jak by měl náš herní projev vypadal a jak k utkání přistoupíme. Bylo to od začátku znát a drželi jsme se soupeřem krok až do koncovky, kde se k domácím kromě několika sporných výroků rozhodčího přidalo i štěstí a míčem o pásku jsme set prohráli těsně 26:24. Není naším zvykem vymlouvat se na rozhodčího, ale fakt, že domácím nebyla za celé 2 zápasy zapískána ani jedna síť (a nám cca 5krát v setu), o něčem svědčí. Druhý set byl bohužel poznamenán naší nešťastnou prohrou v koncovce, nesli jsme to s sebou v hlavě a prohráli lehce 25:14. Třetí set se vyvíjel pro domácí a ti už se viděli v šatně, ale my jsme to nevzdali. Za stavu 22:17 pro domácí přišla na podání Eliška a sérií 5 bodů stav vyrovnala. V koncovce tohoto setu jsme pak zaslouženě vydřeli výhru 26:24 a snížili na 1:2. Pomýšleli jsme na 5. set, ale soupeř jej nepřipustil a i několika našim nevynuceným chybám získal 4. set poměrem 25:22 a celý zápas 3:1.

Utržili jsme první 2 porážky v sezoně, ale i přes to zůstáváme na 1. místě tabulky. Náš 7bodový náskok se však ztenčil na jediný bod. Možná jsme toto "nakopnutí" potřebovali, abychom zase začali pořádně makat a nemysleli si, že vše půjde samo. Naše hra potřebuje větší nasazení a touhu po vítězství. V Bedřichově jsme si vyhrát nezasloužili, domácí chtěli víc a vyhráli zaslouženě. My se pokusíme na naše předchozí dobré výkony navázat v příštím kole, když se 23. ledna doma utkáme s Třebíčí.

Abychom nekončili negativně, několik pozitivních prvků ze zápasu v Bedřichově:
Svůj první zápas v kadetkách si tentokrát na lavičce prožila Eliška Janovská. Do utkání nezasáhla, ale získávala zkušenosti, její čas určitě přijde :-)
Áďa poprvé ve své volejbalové kariéře dala smečí debla. Gratulace, bylo to fakt parádní :-)
Že jsme zápas nevypustili, dokazuje veliká krevní podlitina na Klářině koleni. Snad to nebude nic vážného :-)
Naše lavička dokázala držet v povzbuzování krok s domácími fanoušky, kteří měli navíc výhodu bubnu :-)
Vtipem roku byl výrok pana rozhodčího Miksy, že při blokování nevadí, když se míč podrží a pak hodí k soupeři... :-)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid