Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně získaly ve finálovce 4 body 25.01.2015 | Zápasy

Starší žákyně zahájily finálovou skupinu turnajem v Bedřichově a vytěžily z něj 4 body, takže jsou za 2. Bedřichovem jen o skóre na 3. místě. Komentář napsala Verča a je doplněn o pohled trenéra.


První zápas jsme hrály s domácím Bedřichovem. Do 1. setu jsme nastoupily v sestavě: Klára a Kája na náhře, Verča a Niky na smeči a Barča s Romčou na bloku. Začaly jsme vážně skvěle, dobrý příjem, podání i smeč nám zajistily jasné vítězství 25:12. Při nástupu do druhého setu jsme se bály, že povolíme, a to se taky bohužel stalo. Přestaly jsme hrát a ve všem dělaly chyby, takže jsme prohrály 25:21. Tak jsme nastoupily do 3. setu a ten jsme taky prohrály (15:9). Vítězství jsme chtěly až moc, a tiebreak se podobal druhému setu. Z prvního zápasu s Bedřichovem jsme si tedy odnesly pouze 1 bod.

Dá se říct, že do druhého zápasu se Světlou jsme nastoupily už předem poražené. Náš špatný příjem dal Světlé velký náskok a prohrály jsme. Druhý set už byl úplně o něčem jiném. Příjem, smeče i hra v poli byla dobrá, ale na Světlou to nestačilo, prohrály jsme 2:0.

Poslední zápas s Novým Veselím byl ale úplně o něčem jiném. Věřily jsme si na ně, protože jsme je v letošní sezóně již 4krát porazily. Od začátku se nám dařilo jak účinně podávat, tak dobře přihrávat a tvrdě útočit. Dodržovaly jsme taktické pokyny, hrály obětavě v poli a budovaly si od začátku výrazný náskok, takže jsme Veselí v 1. setu přejely jednoznačně 25:14. Druhý set jsme začaly také dobře, ale pak jsme začaly dělat drobné nevynucené chyby a soupeř začal dotahovat. Jako již několikrát v sezóně se nám podařilo dobře vystřídat, Eliška splnila roli střídající hráčky na jedničku, dobře přihrávala a hrála spolehlivě v poli, což vedlo k tomu, že jsme opět zabraly a dovedly set do konce poměrem 25:20 a získaly 3 body za výhru 2:0.

Po prvním turnaji můžeme konstatovat, že dokážeme hrát skvělý volejbal, ale ne pořád. Vynikající výkon jsme podaly v 1. setu s Bedřichovem a skoro celé utkání s Novým Veselím. Rezervy máme v koncentraci po celou dobu utkání a také v podvědomém polevení po vyhraných setech. Skvělé je, že fungujeme jako tým a každý je jeho platným členem. Pokud se dostaneme do hry a zapneme na plné obrátky, je radost se na to dívat. Pak nás zdobí obětavé pole, vynikající podání, bojovný duch, spolehlivý útok a velmi dobrá organizace hry.

Pochvalu za předvedený výkon zaslouží celý tým, ale chtěl bych vyzdvihnout některé herní aspekty u konkrétních hráček. Naprosto spolehlivý výkon podala Kája, která výborně řídila na náhře náš útok, ale také hrála velmi obětavě v poli a dokázala vybrat mnoho zdánlivě ztracených míčů. Verča a Bára jsou kladivy našeho týmu a dokázaly si poradit i s útokem z těžkých pozic a uhrát je jako vítězné bodové míče. Také jejich podání snese nejpřísnější měřítka. Klára vynikala jak přehledem na náhře, tak i skvělým smečovaným podáním, kterým získala pro tým mnoho přímých bodů. Niki překvapila nejen výborným útokem, kdy její dlouhá lajna byla pro soupeře nebránitelná, ale také kvalitní hrou v poli, která se v průběhu turnaje velmi zlepšila a gradovala pak v posledním setu. Romča bojovala jako lev, a ač si prošla menší herní krizí, dokázala se otřepat a pomoci týmu několika bloky i dobrými útoky získat cenné body. Eliška zahrála naprosto spolehlivě a splnila roli střídajícího hráče, který pomáhá týmu v poli a zejména na příjmu. Součástí týmu byla také Terka, která sice do hry nezasáhla, ale po celou dobu tým skvěle povzbuzovala. Poděkování za fandění patří také rodičům, kteří si to také s námi parádně užili, byť někteří byli v některých fázích hry na pokraji infarktového kolapsu :-)

Mohli jsme sice mít více bodů (zápas s Bedřichovem jsme si prohráli sami), ale mnohem důležitější je předvedená hra. Nyní následuje měsíční pauza, v níž ještě potrénujeme některé herní činnosti, a o další body se popereme v neděli 22. února na půdě našeho tradičního soupeře v Novém Veselí.

Výsledky:
Bedřichov - Žďár 2:1 (-12,21,9)
Žďár - Světlá 0:2 (-20,-21)
Nové Veselí - Žďár 0:2 (-14,-20)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid