Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky zaslouží za výkon proti lídrovi tabulky pochvalu 10.03.2018 | Zápasy

V sobotu 10.3. odehrály kadetky poslední letošní domácí zápas proti vedoucí Jihlavě a i když nebodovaly, předvedly výkon, za který se rozhodně nemusejí stydět. Komentář k utkáním napsala blokařka Anežka Beranová a za trenérské duo Martina Topinková.


Komentář Anežky:

V sobotu 10.3. jsme nastoupili do posledního domácího utkání letošní sezóny proti týmu z Jihalvy, který vede tabulku. Od začátku jsme věděli, že to nebudou jednoduché zápasy, a že bude těžké tohoto soupeře porazit. Do prvního zápasu jsme nastoupili s chutí zahrát si hezký volejbal. A to se nám docela podařilo. Sice jsme prohráli 3:0, ale myslím, že jsme předvedli výkon, za který se nemusíme stydět. Dařilo se nám podání, práce v poli i útok a ve všech 3 setech jsme prohráli jen o pár bodů.
Do druhého zápasu jsme nastoupili s tím, že můžeme Jihlavu porazit. V prvním setu si ale jedna ze soupeřek zvrtla kotník a po delší pauze jsme úplně přestali hrát. Tak to pokračovalo i v dalších setech. Přestalo se nám dařit na podání i v příjmu a soupeř nás porazil v poměru 3:0 na sety.
Celkově si myslím, že jsme předvedli docela slušný výkon a doufám, že se nám bude dařit i za 14 dní v posledním zápase sezóny v Přibyslavi.


Komentář trenérů:

V sobotu 10.3. se utkaly kadetky na domácí půdě s volejbalistkami z Jihlavy. V okleštěné sestavě, kdy pro nemoc, úraz, rekonvalescenci nebo hory nemohly nastoupit Sára, Terka, Ráďa, Lucka Krejčí a Bára, nastoupily holky proti lídrovi tabulky odhodlané předvést to nejlepší. A to se jim myslím povedlo.

Do zápasu tedy nastoupily: Simča Topča na náhře, na bloku Anež a Anet, na smeči se postupně vystřídaly Viki, Lucka Štursová, Simča Nepejchalová a Ella, která stejně dobře odehrála i na postu univerzála. Na účku si zahrála i Klárka Sobotková a na liberu Klárka Jagošová. Oba zápasy dopadly shodně vítězstvím 3:0 pro soupeřky. Ale průběh hry nebyl tak jednoznačný, jako konečný výsledek. Utkání probíhala podobně. Světlé okamžiky střídaly tmavší, kvalitní volejbalové výměny střídaly žákovské chyby na obou stranách hřiště. I tak byl 1. zápas z mého pohledu nejlepší a 2. zápas pak 2. nejlepší, který jsem od kadetek viděla (musím ale podotknout, že jsem nebyla u všech zápasů letošní sezóny).

Herní projev všech hráček šel nahoru. Velmi mile mě překvapil klid a občasná jistota při hře. Všechny hráčky se zlepšily na podání a dokázaly tak i velmi kvalitním soupeřkám znepříjemnit příjem. A to i Klárka Sobotková a Anežka, které ještě loni měly často problém dostat míč přes síť. Dále se dařilo pozvedat velké množství míčů v poli. Noční můrou pro soupeřky musela být Aneta na bloku, která v obou zápasech měla hned několik bodových úspěchů. Velkým přínosem pro tým byla dnes z mého pohledu Lucka Štursová a to snad ve všech herních činnostech. Její nenápadná, ale velmi kvalitní práce v poli, jistota na útoku a stále nepříjemnější podání dodává družstvu potřebný klid. Největší slabinou stále zůstává náš příjem podání, i když i tato činnost vypadá o hodně jinak než na začátku sezóny. Dříve jsme nebyly schopné reagovat na tvrdá podání soupeřek. Dnes už spoustu míčů alespoň „někam“ zvedneme. A tímto bych chtěla pochválit Topču na náhře, že to dnes celé uběhala.

Malé shrnutí závěrem. Jsem ráda, že je vidět velký posun vpřed u všech hráček. Stále je před námi spousta práce, ale dnes nám trenérům holky dokázaly, že na sobě chtějí makat a to jsme asi potřebovali vidět ;-) Holky, velice se těším, až výkon, který jste předvedly dnes, předvedete protislabším soupeřům a konečně začnete pravidelně vyhrávat!!!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid