Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky vstoupily do sezóny 2 výhrami ve Štokách 13.09.2020 | Zápasy

V sobotu 12.9. jely kadetky k prvnímu utkání sezóny na palubovku Štoků. Komentář ke dvěma jasným výhrám napsala kapitánka týmu Simča Topinková a doplnil jej trenér Pavel Veselý.


Komentář kapitánky:

Vzhledem ke koronavirové situaci jsme se bály, aby se soutěž vůbec začala hrát. Nakonec se to podařilo a my ji tak mohly odstartovat utkáním ve Štokách. Odjížděly jsme plné očekávání, jak se nám bude v prvním zápase sezóny dařit. Víme, že pro nás jsou první zápasy vždy divoké.

Do 1. setu jsme vstoupily trochu nervózní. Několika zbytečnými chybami v poli i na podání jsme pustily soupeře do vedení. Naštěstí jsme se brzy vzpamatovaly a přistoupily ke svému stylu hry. Celý set byl poměrně vyrovnaný, ale v závěru jsme soupeřky už jasně přehrály. Až do konce zápasu jsme si určovaly hru my. Donutily jsme soupeřky k chybám a s prostřídanou sestavou jsme 2. i 3. set jasně vyhrály.

Po prvním vítězství jsme do 2. zápasu nastoupily s velkým klidem. V prvním setu jsme tak opět prohrávaly, ale nenechaly jsme si ho nijak utéct a přitáhly ho na svou stranu. Další dva sety jsme měly opět pevně v rukách.

Po obou vyhraných zápasech jsme si vyzkoušely nové podání rukou ...nebo spíše loktů. Myslím si, že jsme první utkání odehrály zodpovědně a jako jeden tým nejen v poli, ale i na lavičce. Nakonec jsme do řádného protažení zapojily i taneční vložku.


Komentář trenéra:

Bylo to klasické úvodní utkání sezóny, kdy začátek byl poněkud nervózní a jen pomalu jsme se dostávali do tempa. Dokud soupeř cítil šanci, že by mohl uhrát dobrý výsledek, byl aktivní a bojovný, ale jak jsme postupem času získávali herní převahu, jeho výkon klesal. Pokud bylo třeba, zabrali jsme a soupeře přehrávali zejména kvalitním podáním a také útokem. Soupeři jsme tak nenechali ani jediný set a v žádném setu jsme nemuseli jít do koncovky (soupeř neuhrál v žádném setu více jak 20 bodů).

Velkým pozitivem je, že do utkání od začátku sice nastupovala základní sestava, ale od poloviny utkání nastoupily i všechny další hráčky a zápas s přehledem dovedly do vítězného konce. Dokázali jsme účinně podávat, když zejména Anička Šebestová a Zuzka Limlová zatížily konto soupeře mnoha přímými body z podání. Na útoku se nejvíce dařilo Kristýně Seidlerové, které velmi úspěšně sekundovala na účku neustále se lepšící Anička Petrová a na smeči Terezka Mokričková. Hru s přehledem dirigovala na náhře Simča Topinková, která jen v 1. setu získala pro tým 3 body pomocí šikovných ulívek z druhé do pole soupeře. Jistotou, jako již tradičně, byla na liberu Evča Nováková, která nejen skvěle odpřihrávala, ale také v poli vybrala spoustu zdánlivě ztracených míčů. Pochválit je třeba ale celý tým, tedy i hráčky, které nejsou výše uvedeny jmenovitě.

Podali jsme jistý a týmový výkon, ale soupeř, byť se proti loňsku velmi zlepšil, nás nedonutil zabrat na 100 %, Plný bodový zisk a hlavně předvedeny výkon nás ale dobře nastartoval do dalších bojů, kde bude třeba zabrat již naplno, pokud chceme splnit náš stanovený letošní cíl. Naším dalším soupeřem bude v sobotu 26.9. Třebíč, s níž se utkáme na Palachovce.

Výsledek:
TJ Sokol Štoky - TJ Žďár na Sázavou 0:3 (-17, -13, -16) a 0:3 (-20, -17, -17)



Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid