Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky v Třebíči získaly po dobrém výkonu plný počet bodů 21.10.2018 | Zápasy

První utkání na palubovce soupeřů absolvovaly kadetky v Třebíči a vedly si skvěle, když nad svými soupeřkami dvakrát zvítězily. Komentář k utkáním napsala smečařka Sára Hradová, která patřila k nejlepším hráčkám utkání, a doplnili jej ještě svými postřehy i trenéři.


V neděli 21. října jsme se utkaly s Třebíčí v jejich domácím prostředí. Do prvního zápasu jsme odhodlaně nastoupily ve složení: Simča Topinková na náhře, Klárka Sobotková na účku, Viki Rossí a já na smeči, Ellča Hedvičáková na liberu a na bloku Barča Žemličková s Eliškou Janovskou. První set jsme vyhrály, nedělaly jsme moc zbytečných chyb a i štěstí celkem stalo na naší straně. Druhý set jsme ale lehce podcenily, a proto ho s nepatrným rozdílem bodů vyhrály protihráčky. Další dva sety probíhaly podobně jako ten první. Tudíž jsme vyhrály 3:1.
Do druhého zápasu jsme nastoupily ve stejném sestavení jako v prvním, pouze Terka Hájková vyměnila Simču Topinkovou na náhře. Toto utkání bylo poměrně stejné jako to první až na to, že protihráčkám se nepodařilo urvat ani jeden set. Vyhrály jsme tedy 3:0.

S naším dnešním výkonem jsem velmi spokojená a doufám, že v něm budeme pokračovat i nadále. Opravdu jsme se snažily a zamakaly jsme, podle toho také vypadají naše výsledky.

Výsledek: VK Třebíč - TJ Žďár nad Sázavou 1:3 (-16,23,-16,-16) a 0:3 (-22,-23,-14)


Komentář trenérů:

Po úvodním kole, kde jsme se v domácím utkání se Světlou spíše hledali a sehrávali, to v Třebíči fungovalo o 200 % lépe. Třebíč je velmi houževnatý tým, který má velmi kvalitní obranu v poli a dokáže vybrat neuvěřitelné míče, takže od začátku zápasu se tento zápas odvíjel jako souboj našeho útoku a pole domácích. Od začátku se nám dařily všechny herní činnosti, přehrávali jsme soupeře zejména na podání a také jsme dobře přihrávali, takže jsme si mohli připravit útok a bodovat.

Každý zápas odnahrávala jedna nahrávačka (první Simča a druhý Terka), obě podaly velmi dobrý výkon, Simča navíc i výborně podávala a v každém setu nám zajistila svými esy pár přímých bodů. Podání se dařilo i dalším hráčkám (Sáře, Elišce, Anetě, Barče...). Pokud jsme se dostali do koncovky setu, dokázali jsme zabrat a zkušeně ji (s jedinou výjimkou 2. setu 1. zápasu) uhrát. Výborně zahrály také obě smečařky, Viki a Sára. Viki táhla tým nejen jako kapitánka, když neustále motivovala a povzbuzovala ostatní spoluhráčky, ale také utkání s jistotou odsmečovala a odpřihrávala. Také Sára zaslouží velkou pochvalu, zejména za skvělý příjem, kde si byla velmi jistá a prakticky nechybovala. Také Ella na liberu získává na tomto postu jistotu a její výkon se každým kolem zlepšuje. Kromě dobrého přijmu také začíná řídit obranu našeho týmu a stává se jistotou v poli. Klára a Lucka Š. potřebují ještě získat větší jistotu na útoku i na podání, ale je to určitě na dobré cestě. Kladem je také to, že do utkání postupně nastoupilo všech 10 hráček, které byly na soupisce.

Náš výkon určitě nebyl perfektní a měli jsme občas slabé chvilky, ale dokázali jsme se s nimi srovnat a včas zabrat a vrátit se k naší hře, proto jsme v Třebíči uspěli a dovezli 6 bodů do tabulky. Je vidět, že se neustále zlepšujeme, ale ještě nás čeká hodně práce. Naši rostoucí formu prověří v dalším kole Pelhřimov, kam zajíždíme 10. listopadu. Pokud podáme takový výkon jako dnes, určitě se odtamtud s prázdnou vracet nebudeme.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid