Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky v Lanškrouně sahaly po bodech 04.12.2016 | Zápasy

V sobotu 3.12. kadetky odehrály předposlední kolo základní skupiny 1. ligy v Lanškrouně. Body sice po porážkách 3:0 a 3:1 nepřivezly, ale minimálně po jednom sahaly. Komentář k utkání napsala smečařka Klára Jagošová a trenérka Edita Hájková.


Komentář Kláry Jagošové:

Do prvního setu jsme nastoupily poněkud nejistě, a to se také ukázalo ve hře. Příjmy padaly před nás a na podání se také moc nevedlo. I přes povzbuzování jsme nebyly schopny se v poli rozpohybovat. Druhý a třetí set vypadal velmi podobně, což nás docela mrzelo. Prohrály jsme 0:3.

V pauze mezi zápasy jsme si řekly, že s tím zkusíme něco udělat. Do druhého zápasu jsme vkročily s větším sebevědomím. O každý bod jsme se přetahovaly. Chvilku vedl Lanškroun, chvíli my a v prodloužené koncovce prvního setu se nám podařilo zvítězit. Druhý set se pro nás vyvíjel velmi dobře, ale bohužel v koncovce jsme udělaly pár chyb a prohrály po boji 27:29. To nás celkem srazilo na kolena a další set jsme doslova odchodily. Vůbec se nám nedařilo. V čtvrtém setu jsme se do útoku opřely, ale bohužel to nestačilo a my jsme i druhý zápas prohrály.

Myslím si, že jsme v těchto zápasech poznaly své slabiny, na které se budeme muset na trénincích zaměřit.


Komentář Edity Hájkové:

Dnes ráno, jsme se vydaly do Lanškrouna. Byl krásný slunečný den a po prvních pár balonech to vypadalo, že se sem holky přijely spíš opalovat než hrát volejbal.

Nastoupilo se v základní sestavě, po chvíli byla vystřídána Verča Klárkou J.,což nás nezachránilo před prohrou setu, ale někdy je prostě potřeba nějak odlehčit hráčce, které se zrovna nedaří. Klárka odvedla dobrou práci a z její smeče se psal i bod! Klárka nastoupila i na začátek druhého setu. Ten byl v tomto zápase nejkratší. Uhrálo se jen 9 bodů, holky se tam motaly jak rezavý šrouby, větší bojovnost snad předvádějí i na trénincích. Díky nepřesnému přítahu se útočilo často až z šestky, v horším případě se balony přehrávaly bagrem. Třetí set byl lepší, ale nevynucené chyby, zkažená podání, smeče, laxnost ke hře a nepozornost nás zařízly a po pár minutách se odpískal první zápas - 3:0 pro soupeře.

Tak to tedy ne! Nejsme tady na dovolené! Holkám bylo doporučeno, ať si dobře rozmyslí, jak začnou druhý zápas. Na ten nastoupily o hodnou chvíli dřív, aby se mohly více věnovat procvičení úkonů,ve kterých dělaly chyby, některé probíraly strategii.

Klárka Moktičková se, asi 10 minut mučila u stěny přitahováním balonů letících nad ramena, že na samotný zápas nastoupila totálně uhoněná a schvácená, ale asi tohle její tělo potřebovalo. Najednou tu bylo úplně jiné družstvo, najednou to byly zase ty naše holky, které žijí volejbalem.
Každý věděl, co má dělat, útočilo se tvrdě, zalejvky se umisťovaly soupeři do hluchých míst, nekazilo se ani podání, které začalo taky pěkně škodit, nechybovalo se v přítazích, takže Kája mohla začít využívat na útoku ze středu Terezku a Elišku. Bárča a Verča se přestaly bát vysokých bloků a začaly je vytloukat pěkně do autu. Eliška začala odehrávat balon hezky ve výšce s nataženou rukou,takže byla nebezpečná, i když svou vyškou určitě nepřevyšovala průměr soupeřek. Holky se radovaly z každého bodu, probudily i usínající fanoušky na balkoně. Set byl náš.To byl důkaz, že vyrovnaný zápas se dá hrát s každým.

Do 2. setu se nastoupilo s předsevzetím urvat aspoň 1 bod do tabulky a podle toho to také vypadlo. Celou dobu holky bojovaly jako lvice, ale v koncovce se zaváhalo a po 4 setballech podlehly po obrovském boji 27:29. Škoda, že rozhodující body v koncovce nedělal soupeř, ale my. Dvě zkažená podání při našich setballech hovoří za vše... Škoda, mininálně bod byl nadosah :-(

Druhý set se logicky poznamenal neblaze na děvčatech a podle toho vypadal 3. set. Zahrály jsme asi nejrychlejší set v naší prvoligové kariéře, troufám si říct, možná v celé naší dosavadní volejbalové kariéře. Prohrávalo se 0.8, po pár minutách 2:18, na hřiště se dostala Klárka a Niky, ale ani čerstvé hráčky neodvrátily blížící se katastrofu. Set skončil 3:25. Holky si rychle přeprogramovaly hlavičky opět na volejbal a ve 4. setu držely se soupeřem krok. Koncovka sice pařila holkám ze zkušenějšího oddílu, ale my jim celou dobu šlapaly na paty (21.25).

Zápasy se odehrály v pohodovém duchu, které nám ještě zpříjemnili Lanškrounští dobrou kávou a cukrovinkami napečenými paní trenérkou soupeřek ;-) Body holky sice nakonec nedovezly, ale bylo k nim velmi blízko. Stačilo třeba jedno podání přes síť v koncovce 2. setu a vše mohlo být jinak...

Příští sobotu 10.12. nás doma čeká poslední letošní zápas, který je zároveň i posledním zápasem základní skupiny 1. ligy. Přivítáme doma na Palachovce 1. tým tabulky Sokol Brno, ale určitě mu nedáme body zadarmo. V domácím prostředí s podporou diváků už jsme prokázali své kvality. A navíc platí pravidlo, že rok se má končit výhrou. Tak se o to budeme snažit ;-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid