Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky v domácí premiéře nebodovaly 07.10.2018 | Zápasy

Kadetky zahájily sezonu domácím utkáním s týmem Světlé nad Sázavou. Komentář k utkání napsala kapitánka týmu Viki Rossí, své postřehy a fotky z utkání doplnili ještě trenéři.


Komentář kapitánky Viki

V sobotu jsme hrály doma na Palachovce s týmem Světlé. Sezónu jsme chtěly začít výhrou, což se nám bohužel nepodařilo. Byly jsme hodně nervózní, dělaly jsme zbytečné chyby a soupeřům jsme to tím hodně usnadnily. V posledním setu prvního zápasu jsme se trochu sebraly a začaly hrát víc bez chyb, ale na výhru to nastačilo. Do druhého zápasu jsme šli s tím, že nebudeme dělat zbytečné chyby a nedáme to soupeřkám jen tak zadarmo. První set jsme vyhrály, dařilo se nám v poli, na podání, na útoku a soustředily jsme se na hru. Ale potom jsme se zase splašily a byly často nesoustředěné, nedařil se nám moc příjem, ani složit balon na zem. Byly jsme někdy až překvapené, že na nás letí balon. Další 3 sety jsme prohrály. Myslím si, že to byla jen nervozita z prvního zápasu a další zápasy se nám bude dařit víc.

Komentář trenérů

Byl to klasický úvodní zápas sezony, kdy se hledá optimální sestava a hráčky se sehrávají. Náš výkon nebyl vůbec špatný, ale kvalitní soupeř, který v loňské sezoně hrál 1. ligu, a také velké množství našich chyb, nám neumožnili uhrát lepší výsledek. Několik setů (konkrétně 3) šlo až do nejtěsnější koncovky, kde jsme ale bohužel tahali za kratší konec a zbytečnými chybami, které byly způsobeny obavou z toho, že uděláme chybu, jsme je prohráli. Chyběl nám větší klid, rozvaha a také zejména odvaha na útoku. Hrál se oboustranně dobrý volejbal, který někdy ale přecházel do "odbíjené", kdy míč byl odpalován nestandardními údery. Škoda neuhraných koncovek, výsledek by byl mnohem lepší. Pozitivem je, že se do hry dostaly prakticky všechny hráčky, zisk 1 setu a také některé velmi pěkné volejbalové akce. Určitě máme mnohem na víc, než jsme nyní předvedli, v dalších kolech bude náš výkon určitě růst, jak se budeme sehrávat a budeme si více věřit. Máme teď 2 týdny na to, abychom pořádně potrénovali jednotlivé herní činnosti i souhru celého týmu, konečně jsou k dispozici obě nahrávačky, takže se zaměříme na souhru v útoku a další činnosti.

Výsledek: TJ Žďár nad Sázavou - TJ Světlá nad Sázavou 0:3 (-17,-19,-25) a 1:3 (23,-20,-24,-14)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid