Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky ukončily 1. polovinu sezony 2 výhrami 3:0 v Náměšti 01.12.2018 | Zápasy

Kadetky v sobotu 1.12. odehrály poslední utkání 1. poloviny sezony v Náměšti nad Oslavou. Po 2 jasných výhrách 3:0 udržely 3. příčku tabulky. Komentáře k utkáním napsala smečařka Klára Sobotková a taky asistentka trenéra Edita Hájková.


Komentář Kláry:

Do prvního zápasu jsme nastoupily ve velmi netradiční sestavě, protože třetina našeho týmu uvízla na cestě. Sestava do prvního setu tedy byla: Viki a Lucka K. na smeči, na náhře Terka a své posty změnily nahravačka Simča na účko a smečařky Sára s Klárou na blok. Byly jsme trošku rozhozené, ale i tak jsme první set s přehledem vyhrály. Zbytek zápasu jsme již hrály ve standartní sestavě. Dařilo se nám na podání, ale hra v poli byla dost mizerná. Dělaly jsme zbytečné chyby a byly nesoustředěné, ale i tak jsme vyhrály všechny 3 sety, protože naše soupeřky byly značně horší. Druhý zápas probíhal stejně jako první, opět jsme vyhrály 3:0.
Sestava: Viki a Lucka K. na smeči, Terka na nahře, Barča s Eliškou na bloku a klára na účku.
Do druhého zápasu vystřídaly smečařky Sára s Luckou Š. a na náhru šla Simča.


Komentář Edity:

Bílý zájezd do Náměště

Celý týden byl marný na tréninky, scházelo se nás méně a méně, protože se nám rozšířila rýmička.
I přes to se vyrazilo do Náměště v hojném počtu. Cestou jsme se kochali zasněženou krajinou, protože rychlost díky neprohrnutí silnic nedosáhla více jak 60. Do haly soupeře jsme dojeli 20 minut před začátkem zápasu a to v neúplném počtu, protože auto pana Žemličky, ač jsme mu baterii v autě dobíjeli, odmítalo do Náměště dojet. Volalo se do Žďáru, panu Janovskému, jestli by zbytek týmu nevysvobodil z lesa u Jívového, protože holky odmítaly doběhnout po svých.

První zápas se začal hrát s tím, co se stihlo aspoň protáhnout a rychle rozehrát. Improvizovalo se na bloku, kde nastoupila smečařka Sára a účko Klára. Na liberu si dala premiéru Věrka, a protože byly k mání 2 nahravačky, tak jedna (Simča) vyfasovala post účka, kde odvedla perfektní práci. Ač 1. set zpočátku vypadal žalostně, tak se pak holky srovnaly a utrpěly vítězství. Druhý a třetí set se do hry zapojily naše opravdové blokařky Eliška a Barča. Klárka a Sára se se vrátily na svoje značky. Hra se zrychlila a zápas byl odehraný v 50 minutách. Náměšť je slabší soupeř, my jsme se nedostaly do pořádného tempa a to i díky tomu, že úplně vymizela mezihra. Stačilo se jen soustředit na podání a body přiskakovaly skoro samy. Tyto sety se vyhrály s velkým rozdílem bodů.

Druhý zápas začal hned vzápětí. Na náhře Terku vystřídala Simča, libero ovládla Ella, na smeči Lucka Š. vystřídala Viky a Lucka K. Sáru. Zhoršilo se podání, odešla i radost ze hry, která s kvalitním volejbalem neměla pranic společného. Sem tam se mihla pěkně trefená smeč od Sáry a blokařek. Jinak se jednalo o údržbovou hru, ze které si určitě nebudeme brát vzor.

Cesta zpět už proběhla bez problémů (ve 12:00 jsme vjížděli do Žďáru) a i pan Žemlička se nakonec dostal domů.

Výsledek: TJ Náměšť nad Oslavou - TJ Žďár na Sázavou 0:3 (-7,-5,-12) a 0:3 (-12,-13,-10)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid