Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky si v Humpolci zajistily definitivně 2. příčku 14.02.2015 | Zápasy

Turnaj kadetek v Humpolci očima kapitánky Míši s krátkým hodnocením trenéra.


Předposlední turnaj jsme odehrály v Humpolci. Tentokrát jsme ale hrály bez nemocné Romči a Verči. Do prvního zápasu proti domácím jsme nastoupily v sestavě: Anička na náhře, Klárka na účku, Niki s Barčou na smeči a já s Gabčou na bloku.

Od začátku se nám moc nedařilo, soupeř si vytvořil několika bodový náskok. Většina z nás by byla radši ještě v posteli. V timu jsme ale dostaly pořádný budíček a začaly jsme tedy konečně hrát to, co umíme. Nejenže jsme dotáhly soupeřův náskok, ale dařilo se nám „ve všem, na co jsme sáhly“. Velmi úspěšně jsme blokovaly, podávaly a pole také nebylo vůbec špatné. Set jsme vyhrály a v druhém jsme pokračovaly se stejnou úspěšností. Hrály jsme svoji hru a nepřizpůsobily se soupeři.

Proti Novému Veselí jsme začaly hrát přesně to, co umíme a pokračovaly ve hře, kterou jsme předvedly proti Humpolci. Svým útokem a také skvělým polem jsme si vytvořily několikabodový náskok. Soupeř ale naše skóre dotáhl a nás čekala vyrovnaná koncovka. Ta nám ale bohužel nevyšla. V druhém setu jsme byly jako vyměněné. Jako by nás těsná prohra srazila dolů, kazily jsme podání a příjem byl dost nepřesný. Ztratily jsme radost ze hry a soupeř proto nepotřeboval k výhře mnoho.

Do zápasu proti Pelhřimovu premiérově nastoupila Kája na náhře místo Aničky. Anička možná podvědomě nechtěla Káju pustit do hry a omylem ji zavřela v šatně :D Kája se však z drobné potíže dostala s úsměvem. První set jsme zahájily dobře a Kája svou úlohu zvládla na jedničku. V druhém setu se opakovala historie z 2. setu proti Novému Veselí. Vůbec nám nešlo podání a jenom jsme přehrávaly bez pořádného útoku, a proto jsme náskok soupeře nezvládly dotáhnout. V tie-breaku jsme bohužel nedokázaly změnit styl hry a prohrály jsme ho. Hru jsme si kazily samy, a o to víc nás prohra mrzela.
Za tým kadetek – kapitánka Míša Janovská

Komentář trenéra:
Náš výkon byl jako aprílové počasí, skvělé okamžiky jsme střídali s chybami, které bychom už na této úrovni dělat neměli. V prvním zápasu a v 1. setu s Novým Veselím i Pelhřimovem jsme předváděli výborný volejbal, kde nechybělo skoro nic. Pak ale náš výkon klesl, potýkali jsme se hlavně s přihrávkou (!!!) a z toho pak pramenily další chyby.

Velkým plusem je, že se na hřišti vystřídaly všechny hráčky a vsechny byly platné. Další skvělou zprávou je to, že Kája odehrála své první utkání v systému na 1 nahravačku a zvládla to na jedničku. Velký pokrok byl vidět také na bloku, podařilo se nám v každém setu touto herní činnosti udělat několik bodů. Pochvalu zaslouží také Klára, která se sama nabídla, že odehraje účko, a odvedla zde velmi dobrý výkon.

I přesto, že jsme tentokrát s naším výkonem zcela spokojení nebyli, zajistili jsme si už před posledním turnajem stříbrné medaile v kategorii kadetek! Je to určitě úspěch, protože věkem máme kadetky jen 3 a zbytek jsou (a některé dokonce ještě příští sezonu budou) žákyně. Nasbírali jsme cenné zkušenosti a posunuli se dál nejen volejbalově, ale i jako skvělá parta. Je za námi kus pořádné práce, která nese své ovoce!

Sezonu zakončíme v sobotu 7.3. posledním turnajem, a to v našem domácím prostředí, kde si to budeme chtít užít a zahrát si dobrý volejbal :-) Zkrátka: stříbrné medaile jsou už doma!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid