Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky se po 2 výhrách posunuly na 2. příčku tabulky 19.10.2014 | Zápasy

V sobotu 18. října kadetky jely do Humpolce, kde se konal druhý turnaj krajského přeboru. Po prvním kole jsme byli na poslední, tedy 4. příčce, ale jeli jsme odhodláni toto umístění vylepšit. I nadále jsme nuceni hrát v improvizované sestavě, protože Míša i Dáda (tedy spíše jejich kotníky) jsou stále v rekonvalescenci.


Ke všem utkáním jsme nastoupili s Aničkou na nahrávce, na účku byla Verča, blok hrála Gabča a Bára, na smeči se střídaly nahrávačky Klára a Kája společně s Eliškou. Týmu aspoň z pozice libera vypomáhala Míša, které zraněný kotník jiný post zatím nedovoluje.

Do prvního utkání s domácím Humpolcem jsme vstoupili koncentrovaně a odhodlaně a budovali si již od začátku několikabodový náskok, který postupně narůstal. Vedli jsme 17:9, výborně podávali i útočili, pak ale přišel útlum, kdy jsme soupeři umožnili naším špatným příjmem snížit stav a set zdramatizovat, ale i tak jsme jej vyhráli 25:21. Druhý set jsme nezahájili dobře, pokračovaly problémy s příjmem a špatná komunikace přihrávajících hráček, což vedlo k tomu, že jsme prohrávali 1:6 a brali si oddechový čas. Ten nám pomohl, protože jsme nejen srovnali stav na 6:6, ale šli do vedení 12:8. Od té doby jsme už vedení udrželi a vyhráli set opět 25:21 a celé utkání 2:0.

Problémy s příjmem se naplno projevily ve druhém utkání s Novým Veselím, čehož zkušenější soupeř dokonale využíval. Díky špatnému příjmu jsme si nemohli připravit útok a soupeř naopak tvrdě útočil i podával. Ke konci setu se nám sice podařilo stav zkorigovat na přijatelných 25:19, ale v dalším setu problémy s příjmem pokračovaly, což vedlo k naší porážce po setu prohraném tentokrát výrazným poměrem 25:13. Soupeř, který byl tentokrát posílen o několik hráček nastupujících za juniorky, byl tentokrát jasně lepší a přehrál nás zaslouženě.

Do posledního utkání s Pelhřimovem jsme šli s odhodláním uspět. Předchozí utkání se na nás dost podepsalo, ale přesto jsme 1. set získali 25:20. Ve 2. setu ale začalo naše velké trápení, kdy se nám opět nedařilo na příjmu a kromě toho jsme dělali mnoho nevynucených chyb, čehož pohyblivý a snaživý soupeř dobře využíval. Ze stavu 6:6 bylo najednou jasné vedení soupeře 16:8 a pak dokonce 23:16. Teprve důrazná domluva v oddechovém čase nastartovala obrat. Zlepšili jsme nejen příjem, ale následně i útok a také si pomáhali tvrdým podáním. Dokázali jsme uhrát 9 bodů v řadě a zvítězit v setu 25:23, což nám přineslo další 3 body za výhru 2:0.

Dvě výhry a zisk 6 bodů nás posunuly na 2. místo tabulky. Na naší hře je velmi znát to, že hrajeme stále v improvizované sestavě, kde smečařky musejí hrát na bloku a nahrávačky zaskakovat na smeči. Vzhledem k těmto skutečnostem je třeba brát 2 výhry jako úspěch, i když předvedená hra by určitě mohla být lepší, hlavně na příjmu podání a hře v poli máme velké rezervy. Plusem je nejen to, že i přes tyto problémy jsme na druhé příčce, ale zejména to, že jsme i v improvizované sestavě dokázaly hrát velmi dobrý volejbal, byť s velkými výkyvy. Nedokážeme ještě hrát koncentrovaně po celý zápas a neubráníme se zatím opakujícím se sérií chyb. Příslibem je ale určitě to, že i mladší hráčky, které nastupují za kadetky, ač jsou věkem žákyně, získávají cenné volejbalové zkušenosti a dovednosti.

V dalších kolech budeme určitě chtít udržet minimálně 2. příčku tabulky a pokusíme se, tentokrát snad již kompletní sestavě, získat skalp dosud neporaženého týmu Nového Veselí.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid