Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky s Bedřichovem po dobré výkonu za plný počet bodů 20.01.2018 | Zápasy

Kadetky se v sobotu v domácím prostředí utkaly s družstvem Bedřichova. Komentář k utkání napsala blokařka Aneta Havlíčková a doplnil jej také trenér Pavel Veselý.


Výsledek: TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Bedřichov 3:1 (-22,23,18,13) a 3:0 (22,17,19)


Komentář Anety:

V sobotu 21.1. jsme se na domácí půdě utkaly s holkama z Bedřichova. Po našem hodně nepovedeném zápase v Pelhřimově se nám dařilo nad naše očekávání. Do zápasu jsme nastoupily s chutí hrát a vyhrát. To se v prvním setu nepovedlo , i když jsme bojovaly co to šlo. První set jsme prohrály jen o pár míčů a další už soupeřkám nedaly. Další 3 sety jsme vyhrály. Takže po výhře 3:1 body pro nás. Hurá!!!

A protože jsme zjistily ze vítězství není vůbec špatný pocit do druhého zápasu jsme nastoupily ještě s větším zápalem než do toho prvního. Touha porazit Bedřichov 3:0 byla veliká. A diky naší touze a hlavně snaze se to povedlo!!!


Komentář trenéra:

Nastoupili jsem v základní sestavě s Terkou na náhře, Klárou J. na liberu, smeč Sára a Viki, blok Aneta a Barča a účko Ella. Začátek utkání vypadal, že budeme pokračovat ve špatných výkonech, ale v prvním timeoutu za stavu 1:8 jsme si vysvětlili, že takhle hrát opravdu nemůžeme, a naše hra se podstatně zlepšila, uklidnili jsme se a začali plnit pokyny a fungovat. První set jsme sice prohráli až v koncovce 25:22, ale nastartovalo nás to do další fáze utkání. Druhý set jsme zkoušeli protočit sestavu, se soupeřem se přetahovali o každý bod a až v koncovce vyhráli 25:23. Naše hra začala vypadat ne jako odbíjená, ale jako opravdový volejbal a další 2 sety jsme již vyhráli přesvědčivým rozdílem 25:18 a poslední dokonce 25:13. Výhra 3:1 a dobrý pocit z otočeného zápasu i výkonu.

Do druhého zápasu šla sestava, která první zápas dotáhla do vítězného konce. Tedy Simča na náhře, Lucka Štursová a Viki na smeči, Klára Sobotková na účku, Aneta a Barča na bloku a Klára Jagošová na liberu. Bylo vidět, že tato sestava si sedla a funguje a projevilo se to nejen na hře, ale také na komunikaci mezi hráči a hlavně na celkovém herním projevu. Družstvo ožilo, nejen, že jsme dobře přihrávali a útočili, ale dařilo se nám také na podání a hlavně jsme dokázali v poli zvedat míče, které by nám jindy stoprocentně spadly na zem. Mělo to šťávu, makali jsme, bylo vidět, že chceme výhru a že jsme pro to ochotné makat. Za necelou hodinku jsme soupeře přehráli 3:0 po setech 25:22, 25:17 a 25:19.

Dobře hrál celý tým, ale chci vyzdvihnout speciálně 2 hráčky. Výborný zápas odehrála Lucka Štursová, podle mě nejlepší hráčka utkání, která měla velmi jistý herní projev, dokázala přihrát, vybrat míče v poli a bodovat nejen z podání, ale také na útoku. Další velmi dobrý výkon podala Aneta, která odvedla velký kus práce na podání, ale i na bloku a také v poli zvedla míče, které vypadaly, že už jsou ztracené. Také ostatní samozřejmě zaslouží pochvalu, ale Anetin a Lucčin výkon byl nadstandardní. Jen tak dál holky ;-)

Na závěr bych chtěl říct, že jeden dobrý výkon a výsledek nedělá dobré družstvo, je třeba to potvrdit v dalších utkáních. Tyto zápasy ukázaly, že volejbal hrát umíme a že družstvo má velký potenciál, ale musíme hrát se stoprocentním nasazením, nebát se, že uděláme chybu, a prát se o každý míč. Podařilo se nám minimalizovat počet vlastních chyb a to byl důvod úspěchu v tomto utkání. Nyní je třeba o to víc zamakat na tréninku a připravovat se na to, že míče budeme muset uhrávat pod stresem. Trénink je od toho, abychom se nebáli riskovat, zautomatizovali jsme si herní činnosti a v zápase, až se dostaneme pod tlak, toto použili. Pokud bychom se báli uhrát míč na tréninku, v zápase se budeme bát třikrát tolik. Pokud některé činnosti budeme flákat na tréninku, projeví se to i v zápase, kam si přeneseme špatné návyky. Na tréninku musíme makat na 100 %, abychom to samé mohli předvést v zápase. Pokud to nedokážu udělat na tréninku, v zápase to pak nezvládnu udělat určitě. A ještě jedna věc na závěr: Máme širokou soupisku a stále platí, že nikdo nemá své místo jisté a že není nic jako základní sestava. Hrát bude ten, kdo bude mít aktuálně nejlepší formu, kdo se bude snažit a makat na 100 % a plnit pokyny, které si stanovíme. Jiná cesta není a zápas s Bedřichovem to jen potvrdil.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid