Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky přejely Humpolec dvakrát 3:0 a klepou na zlatou bránu 21.02.2016 | Zápasy

V sobotu 20. února kadetky jely ke svému předposlednímu utkání do Humpolce s jasným cílem – vyhrát oba zápasy, získat plný počet bodů a připravit si tak pozici pro finální útok na zlatou příčku.


Jeli jsme v plné sestavě 12 hráček, trenéři a skupina věrných fanoušků z řad rodičů. Nastoupili jsme v této základní sestavě: Barča a Verča na smeči, na bloku Áďa a Romča, náhra Kája, účko Anička a libero Klára. Soupeře jsme zatlačili dobrým podáním a body získávali také útokem z obou kůlů, středem i ze zadní zóny. Po vlažnějším začátku jsme v každém setu dokázali zabrat a dotáhnout jej s přehledem do vítězného konce s dostatečným bodovým náskokem. Po setech 25:14, 25:17 a 25:14 jsme za 49 minut získali potřebnou výhru 3:0 a také 3 body do tabulky.

Po půlhodinové pauze jsme šli do druhého utkání s cílem soupeře nepodcenit. Přece jen se nám to do podvědomí dostalo a ze začátku jsme nehráli naplno, což se projevilo lehkým náskokem soupeře, který jsme ale dokázali rychle smazat a set získat pro sebe poměrem 25:14. Ve druhém setu jsme sice také začali zvolna, ale pak soupeře jasně přejeli 25:11, k čemuž dopomohla zejména Aniččina série 8 přímých bodů z podání. Už v předchozích setech jsme se snažili do hry zařadit i hráčky z lavičky a posledního setu jsme sestavu obměnili hned od začátku. Na účko šla Eliška Flídrová, na smeč Terka, dále střídala ještě Niky a Eliška Janovská. I s novou sestavou jsme set získali 25:21 a celé utkání 3:0 (trvalo 52 minut).

Plný počet 6 bodů byl s tímto soupeřem povinností. Celé družstvo fungovalo jako skutečný tým, hráčky na lavičce neúnavně povzbuzovaly své spoluhráčky na hřišti a výhra je zásluhou všech 12 hráček. Dokázali jsme si s tímto tlakem poradit a otevřeli jsme si cestu ke splnění cíle, který jsme si dali na tuto sezonu – vyhrát celou soutěž. Nyní jsou karty jasně rozdány. Před posledním kolem, ve kterém se utkáme o zlatou příčku v přímém souboji doma s Pelhřimovem, máme před tímto soupeřem náskok 7 bodů. Pro nás bude souboj s nimi posledním utkáním, Pelhřimov však ještě bude dohrávat 19. března zápas s Bedřichovem. Abychom nemuseli čekat, jak jejich utkání dopadne, potřebujeme v domácím prostředí vyhrát 1 zápas za plný počet bodů. Pokud získáme 3 body, nemůže nás už nic sesadit z vysněného 1. místa a získáme titul přeborníka kraje Vysočina 2015/2016 v kategorii kadetek. Pokud bychom alespoň 1 utkání s Pelhřimovem nevyhráli, museli bychom čekat, jak to dopadne toho 19. března v Pelhřimově, ale to snad nebude třeba. Pokud podáme alespoň náš standardní výkon, odměnou nám bude zlato.

Všichni tomu věříme a uděláme pro to všechno, aby to dopadlo. Šlo by o další historický úspěch Žďárské volejbalové mašiny v kategorii mládeže, protože dosud žádné naše mládežnické družstvo titul přeborníka kraje Vysočina nikdy nezískalo. Doufáme, že náš přijdou podpořit naši fanoušci, protože při utkání v Pelhřimově byla díky fandícím domácím divákům, s kterými velmi zdatně soupeřila naše lavička, skvělá atmosféra. Vytvořme ji tedy i ve Žďáře a pojďme se společně zapsat 5. března do historie ;-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid