Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky přehrály Pelhřimov za plný počet bodů 23.02.2019 | Zápasy

Komentář k domácímu utkání kadetek napsala univerzálka Klára Sobotková a doplnil jej trenér Pavel Veselý.


Komentář Kláry

V sobotu 23.2. jsme odehrály 2 domácí zápasy proti Pelhřimovu. Bylo nás celkem 9, a tak se všechny hráčky mohly vystřídat a dostat do hry. Do prvního a druhého setu jsme nastoupily v sestavě: smeč Sára a Lucka, blok Eliška a Barča, náhra Terka, libero Evča a já na účko. Hrály jsme dobrý volejbal. Dokázaly jsme si pomoct, měly jsme dobrý příjem a na útoku nám to taky šlo. Bohužel s podáním máme ještě problémy. Do třetího setu šla Viki na smeč a Aneta na blok. Pokračovaly jsme v dobrém výkonu a soupeřky porazili 3:0.

Do druhého zápasu jsme nechaly sestavu jako na konci. Bohužel jsme dělaly zbytečné chyby a byly nepozorné, proto jsme musely hrát velmi napjatou koncovku, kterou jsme ale vyhrály. Druhý set jsme odehraly dobře a v obměněné sestavě jsme šly do třetího setu. Dělaly jsme opět zbytečné chyby, a proto se nám tentokrát nepovedlo uhrát koncovku a soupeřky nám vzaly set. Do dalšího setu jsme nastoupily s tím, že prostě vyhrajeme, a soupeřky jsme hravě porazily.

Celkově hodnotím zápas pozitivně. Měly jsme hezké volejbalové chvilky.



Komentář trenéra

Po celý první zápas jsme dokázali dobře zpracovávat první míče soupeře a připravit si kvalitní útok, kterým jsme získávali body. Bodovali jsme také často přímo z podání, takže jsme soupeře jasně přehrávali a ten získával body zejména po našich chybách. Do 3. setu jsme prostřídali sestavu a s přehledem dotáhli zápas za 49 minut do vítězného konce za plný počet bodů a bez ztráty setu.

Druhý zápas začala sestava, která dohrála předchozí utkání. Ospalý začátek a příliš mnoho chyb na útoku i na podání způsobil, že soupeř celou dobu v 1. setu vedl. Od stavu 15:18 jsme konečně začali spolehlivě bodovat a vývoj otočili až na konečných 25:23. V půlce 2. setu pak opět došlo ke změnám v sestavě: vystřídala Terka, Sára a Eliška. Druhý set jsme v pohodovému tempu dohráli 25:16. Třetí set jsme ale soupeři zbytečně darovali, protože už jsme mysleli, že se to uhraje samo a už jsme se viděli v šatně. Do 4. setu šla Lucka zpět na smeč a Eliška na blok, výkon celého družstva se zvedl a přišla jasná výhra 25:10 a celkově za 66 minut výhra 3:1.

Pozitivní je fakt, že se na hřišti prostřídaly rovnoměrně všechny hráčky, dále kvalitní zpracování prvního míče a dobrá souhra obou nahravaček se všemi útočnicemi. Byla vysoká úspěšnost všech smečařů, zejména Klára na účku dokázala skládat spolehlivě míče do pole soupeře a bylo na ní vidět, jak s každým úspěšným míčem roste její sebevědomí. Lucka se Sárou výborně přihrávaly a bodovaly útokem. Jako tradičně spolehlivě odehrála post libera Evča, kromě výborné přihrávky posbírala i většinu míčů, které nám soupeř přehraval zadarmo. Mínusem je ale určitě velký počet zkažených podání a zcela zbytečně prohraný set.

Aktuálně držíme 3. příčku s náskokem 10 bodů před 4. Třebíčí. Naši formu v předposledním kole soutěže prověří Bedřichov, který je druhý a na jehož palubovku jedeme 16. března.

Resumé:
Kadetky v domácím prostředí jasně přehrály tým Pelhřimova. Dařilo se nám dobře přihrávat soupeřovo podání a také ubránit a zpracovat jeho útok. Bodovaly jsme zejména tvrdým podáním a také pestrým a kvalitním útokem ze všech postů. Prohraný set jsme soupeři věnovali díky ztrátě koncentrace, ale v následujícím setu jej jasně přehráli a získali plný počet 6 bodů.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid