Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky porazily dvakrát KP Brno a posunuly se na 2. příčku prvoligové tabulky 02.10.2016 | Zápasy

Ve 2. kole 1. ligy čekal kadetky soupeř zvučného jména - VK Královo Pole Brno. V domácím prostředí jej však dokázaly po velkém boji porazit 3:2 a 3:1 a zisk 5 bodů jim zajistil posun na 2. místo tabulky 1. ligy. Komentář k utkání napsala Barča Mokričková a je doplněna pohledem trenérů.


Komentář k utkání očima Barči Mokričkové:

Do 1. setu náš tým vstupoval s pocitem, že chceme vyhrát. První 2 sety se vyvíjely pro nás velmi dobře. Dařil se nám útok i příjem, ale ve 3. setu přišel zlom, podcenily jsme soupeře. Hned od začátku se nedařil příjem a dělaly jsme spoustu nevynucených chyb, tím pádem soupeř vyhrál s velkým náskokem. Před 4. setem jsme si řekly, že chceme vyhrát. To se nám ale nepovedlo, a tak jsme musely jít bojovat do tiebreaku. Hned na začátku se nám podařil získat čtyřbodový náskok, který jsme udržely až do konce. První zápas tedy skončil výhrou 3:2 pro nás.

Náš cíl do 2. zápasu byl zisk všech 3 bodů. V 1. setu jsme se ale moc nesoustředily, a proto soupeř tento set získal . Na začátku 2. setu se nám moc nedařilo, ale naštěstí jsme se vzpamatovaly a svojí bojovností dokázaly vyhrát koncovku. Také 3. a 4. set byly velmi vyrovnané, a proto rozhodly koncovky. Odvážným útokem a dobrým příjmem se nám podařilo obě koncovky vybojovat. 2. zápas se nám podařil vyhrát v poměru 3:1 a 3 body byly naše.

Myslím si, že jsme dnes předvedly velmi dobrý volejbal. V těžkých chvílích jsme se dokázaly navzájem podržet. Jsem velmi šťastná, že můžu být součástí tohoto týmu.


Komentář trenérů:

Soupeř budil respekt nejen slavným jménem, ale také výškovou převahou. Opět se ukázalo, že fyzické předpoklady nejsou všechno a že srdíčko mnohdy znamená víc. Náš tým chtěl potvrdit nejen dobrý výkon z 1. kola, ale také byl dobře motivován "pozitivním" příspěvkem nějakého "Fandy" v Knize hostů na našich stránkách, který zpochybňoval naše kvality. Výkon holek v tomto utkání mu byl ale jednoznačnou odpovědí.

První set jsme hráli velmi dobře, dělali minimum chyb a jasně jsme jej vyhráli 25:14. Ve 2. setu se hra vyrovnala, bojovalo se o každý míč a dokázali jsme jej v koncovce uhrát 25:23. Pak nastal klasický výpadek ve 3. setu, kdy i přes důrazné varování mezi sety došlo k podvědomému podcenění soupeře a ten toho dokonale využil. když vyhrál set neuvěřitelným rozdílem 25:5. Při střídání stran po tomto setu jsme si s brněnským trenérem oba vyměnili s úsměvem poznámku, že tohle je možný fakt jen u ženských ;-) Ve 4. setu se naše hra zlepšila, ale rozjetý soupeř vyhrál i tento set 25:18, Čekal nás rozhodující set a málokterý tým se dokáže zvednout, když vede 2.0 a soupeř srovná na 2:2. My jsme to dokázali a jsme za to na holky velmi hrdí. Celou dobu jsme si drželi 2-3 bodový náskok a dokázaly vybojovat 2 body za výhru 3:2 (15:10). Excelentní bylo ukončení zápasu, kdy poslední bod zajistila parádním blokem Eliška Janovská, benjamínek našeho týmu. Její i naše radost byla obrovská, první ligová výhra v domácím prostředí ;-)

Druhý zápas jsme začali velmi vlažně, soupeř toho využil a získal set 25:20. Druhý set jsme urvali zkušeným výkonem v koncovce 25:23. Na obou stranách se hrál velmi dobrý bojovný volejbal s velkým nasazením a touhou po vítězství. Ve 3. setu jsme si drželi náskok několika bodů, soupeři se podařilo srovnat stav, ale opět jsme ubojovali koncovku 25:22. Měli jsme 1 bod, ale chtěli jsme všechny 3. A povedlo se! Opět vyhraná koncovka a výsledek 25:23 znamenal naši výhru 3:1.

Zisk 5 bodů znamenal, že jich nyní máme na kontě již celkem 8 a to nás posunulo na 2. příčku tabulky. Body jsme brali hlavně za bojovný a týmový výkon, podpořený odvahou na útoku a velkou touhou po vítězství. Po posledním míči byla vidět obrovská radost z výhry nejen na hráčkách, ale také přítomných divácích, kterým moc děkujeme za podporu. I jim patří tyto 2 cenné výhry.

Lepšíme se zápas od zápasu a hrajeme velmi dobrý volejbal, je vidět, že hra se silnými soupeři nám sedí. Je ještě mnoho věcí, na kterých musíme pracovat, ale kdo viděl naši hru, musel uznat, že do ligy rozhodně patříme. Holky odpověděly "Fandovi" tím nejlepším možným způsobem.Za týden nás čeká velmi pikantní záležitost, a to utkání s Novým Veselím. Utkání hrajeme v sobotu 8. října u soupeře (v 11 h a 15 h - střídáme se s utkáním juniorek), ale ne v Novém Veselí, nýbrž v Radostíně nad Oslavou, kde má Nové Veselí nyní azyl, protože novoveselská hala je v současné době obsazena hlavně házenkáři. Doufáme, že i v těchto utkáních potvrdíme dobrou formu a dokážeme získat další prvoligové body. Utkání bude mít určitě velmi dobrou a zdravě vyhecovanou atmosféru, protože si jej nenechá ujít mnoho fanoušků obou týmů.

Video s ukázkovým blokem, kterým ukončila 1. zápas Eliška Janovská, si můžete prohlédnout na www.youtube.com/watch?v=YquiOk8qAGU
Dvouminutový sestřih vítězných míčů z 1. utkání si můžete prohlédnout na Youtube na odkazu https://www.youtube.com/watch?v=ZyKje0jFia0


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid