Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky pokřtily nové dresy 3 výhrami bez ztráty setu 22.11.2014 | Zápasy

Kadetky v sobotu 22. listopadu byly konečně v kompletní sestavě a v Pelhřimově se představily nejen v nových slušivých dresech, ale také předvedly výborný výkon, který jim přinesl 3 výhry.


Před tímto turnajem držely kadetky 2. místo s velkým bodovým odstupem na vedoucí Nové Veselí, které dosud v soutěži neztratilo ani set. Protože jsme konečně byli v kompletní sestavě a každý mohl hrát na svém postu, chtěli jsme nové dresy dobře pokřtít a pokusit se o 3 výhry. Toto se nakonec povedlo a z Pelhřimova vezeme nejen plný počet bodů, ale také jsme neztratili ani jeden set.

První utkání s Humpolcem začínalo již v 8:30, ale ranní vstávání nám nevadilo a prezentovali jsme se kvalitním výkonem, který podalo všech 8 hráček, které se na hřišti objevily. Na nahrávce se střídala Klára s Aničkou, na smeči Bára a také uzdravená Dáda, na univerzálu byla Verča a blok byl doménou uzdravené Míši, Gabči a Romči. Soupeře jsme přehrávali zejména kvalitním podáním a také dobrým útokem. Oba sety jsme soupeře nepustili do vedení a od začátku si budovali náskok, který nakonec vedl k výsledku 25:18 a 25:15 a zisku prvních 3 bodů.

Ve druhém utkání nás čekalo dosud suverénní Nové Veselí. Do utkání jsme vstoupili dobře, dařilo se nám na podání i útoku, obětavě jsme hráli v poli. Soupeř sice postupně hru bodově vyrovnal, ale my jsme zvládli koncovku a vyhráli 1. set 25:23. Do druhého setu nastoupila na náhru Klára a s jejím příchodem náš výkon ještě rapidně stoupl, zvýšila se bojovnost a nasazení a ač se soupeř snažil utkání zvrátit, vyhráli jsme výborným výkonem s minimem nevynucených chyb i druhý set, a to ještě výrazněji - 25:18. Další výhra za 3 body.

Do posledního utkání s domácím Pelhřimovem jsme šli s cílem nepodcenit soupeře. To se nám povedlo, ale na našem herním nasezení bylo znát, že vrcholem bylo vítězné utkání s Novým Veselím. Utkání jsme zvládli s přehledem a po výsledcích 25:17 a 25:11 jsme slavili třetí výhru za 3 body.

Bylo konečně vidět, že hrajeme v kompletní sestavě a že každá hráčka hraje na postu, který jej jejím "domovským". V předchozích utkáních jsme museli sestavu vždy improvozovaně skládat a doplňovat případně i o méně zkušené hráčky ze starších žákyň. Nyní náš výkon odpovídal tomu, co umíme a co jsme předváděli před zahájením sezóny v přípravných utkáních. Dařil se nám příjem a následný útok, a to jak středem, tak z obou kůlů, několikrát jsme zahráli kvalitní útok ze zadní zóny. Velmi dobré bylo také to, že jsme si naostro v utkáních vyzkoušeli, byť nebyl dostatečný prostor za hřištěm, smečované plachtící podání, na kterém nyní pracujeme, a získali díky němu několik přímých bodů. Příslibem je také určitě výkon Romči, která získává v kadetkách volejbalové zkušenosti a prezentovala se dobrým útokem a obětavým výkonem v poli.

Chtěl bych ale pochválit všechny hráčky, které utkání v Pelhřimově absolvovaly. Povedlo se nám získat 9 bodů do tabulky, odskočit dalším týmům za námi a také stáhnout náskok vedoucího týmu Nového Veselí. Další turnaj se bude konat 6. prosince v našem domácím prostředí a pevně věřím, že dokážeme na tento kvalitní výkon navázat a budeme se dobrým volejbalem prezentovat i doma našim divákům.

Nové dresy nám přinesly štěstí, ale bez volejbalového umu by ani ony nepomohly :-)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid