Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky po výborném výkonu doma přejely Brno bez ztráty setu 29.01.2017 | Zápasy

Kadetky se letos poprvé představily v domácím prostředí a kdo se přišel podívat, tak určitě nelitoval, protože po skvělém výkonu porazily tým Junioru Brno 3:0 a 3:0. Komentář k utkání napsala blokařka Terka Havlíková a doplnili jej svým komentářem také trenéři.


Komentář Terky:

Do prvního zápasu jsme nastoupily v dobré kondici, vedlo se nám hned od začátku. Měly jsme skvělý příjem, nádherné náhry a také účinný útok. Celý zápas jsme dle mého názoru hrály na jedničku! Výhra 3:0.
Do druhého zápasu jsme se opět snažily vyhecovat, ale už se zde objevovalo více chyb. Náš příjem se stal horším, jelikož jsme se nechaly trochu "uspat" soupeřem. Ale nakonec jsme to dokázaly a zápas vyhrály opět 3:0!


Komentář trenérů:

Po zisku bodů v minulém utkání v Prostějově jsme se chtěli pokusit bodovat i v tomto domácím utkání. Neznali jsme sílu soupeře, ale jeho postavení na čele tabulky mnohé napovídalo. Naše sestava byla sice kompletní, ale několik hráček a celý trenérský tým se potýkal s různými virózami, chřipkami a angínami. Do utkání jsme vstoupili koncentrovaně a od začátku se snažili soupeře zatlačit podáním a dobrým útokem, což se nám také podařilo. Obě smečařky i libero výborně přihrávaly a od toho se odvíjela celá naše další hra. Soupeř se k ničemu podstatnějšímu nedostal, pokud jsme udělali chybu, dokázali jsme ji vzápětí nejen napravit, ale přidat hned několik dalších bodů na naši stranu. Do hry se postupně zapojilo všech 10 našich hráček, svůj křest ohněm si užila také naše nová blokařská posila Barča Žemličková. Za 57 minut bylo hotovo po setech 25:11, 25:12 a 25:17.

Druhé utkání začalo po cca 30minutové přestávce. Průběh byl velmi podobný, my jsme výborně podávali, měli kvalitní příjme i útok a také na bloku a v poli se nám dařilo soupeře přehrávat. Na výhře se tentokrát opět podílely všechny hráčky a za hodinu nám patřily další 3 body za výhru 3:0 po setech 25:21, 25:11 a 25:13. Chceme také poděkovat Ádě Tomáškové za to, že se ujala zápisu obou utkání a pomohla nám tak vyřešit další problém. Díky, Áďo ;-)

Podali jsme velmi dobrý, týmový výkon a do hry se dostaly všechny hráčky. Pochvalu zaslouží všechny hráčky, ale vyzdvihnout je třeba výkony Kláry na liberu a Verči s Barčou na útoku. Klobouk musíme smeknout před Eliškou Flídrovou, která i přes svůj zdravotní stav přišla a odehrála velmi dobrý zápas, to samé platí i o druhé Elišce (janovské) na bloku. Říká se, že síla týmu se neukazuje, když se daří a vše funguje, ale když nastane krizová situace, což bylo právě tento týden. I přes všechny zdravotní problémy jsme to zvládli na jedničku a plný počet bodů si rozhodně zasloužíme. Navíc jsme hráli pohledný, bojovný volejbal, který se přítomným divákům musel líbit. Zisk dalších 6 bodů nás posunul v tabulce už na 3. příčku, přeskočili jsme Prostějov a na Brno, které je nyní druhé, nám scházejí pouhé 3 body.

V dalším kole jedeme v sobotu 4. února do předalekého Nového Jičína. Jedeme tentokrát velkým autobusem a již máme nahlášenou početnou účast našich věrných fanoušků. Místenky stále ještě jsou, takže pokud by měl někdo další zájem, bude vítán ;-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid