Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky po velmi špatném výkonu v Třebíči uhrály jen 2 sety 10.02.2018 | Zápasy

Kadetky po týdnu, kdy se doma utkaly s Třebíčí a získaly 4 body, hrály odvetu na půdě soupeře. Komentář napsal trenér Pavel Veselý.


S Třebíčí jsme prohrály po špatném, ustrašeném výkonu 3:1 (7,22,-23,16) a 3:1 (-19,27,16,9). Výsledek mrzí, protože jde o soupeře, se kterým bychom měli zcela určitě bodovat, ale mnohem horší je výkon, který jsme předvedli. V podstatě bych mohl okopírovat komentář k utkání v Pelhřimově. Za vše hovoří to, že utkání jsme zahájili 3 podáními za sebou do půl sítě. To o našem vysokém sebevědomí rozhodně nesvědčí... První set jsme prohrály rozdílem 3 tříd (25:7), když jsme nejen nedokázali účinně podat (spíše jsme míč v lepším případě jen dostaly na druhou stranu přes síť), ale ani přihrát, natož složit útok do pole soupeře. Ve druhém setu jsme se sice vzpamatovali, ale neuvěřitelné množství vlastních nevynucených chyb nám prostě neumožní, abychom set vyhráli. Teprve třetí set jsme zabrali a odměnou nám byla výhra 25:23, abychom vzápětí odevzdali poslední set soupeři bezkrevným výkonem výsledkem 25:16.

Po 1. zápase jsme si sice slíbili, že zamakáme, dívali jsem se také, jak makala obě družstva žen, které hrály utkání v souběhu s námi. Něco jsme okoukali, ale vydrželo nám to jen necelé 2 sety. První set 2. zápasu byl výborný, makali jsme, dařilo se, přestali jsme se bát, že uděláme chybu a bylo to znát nejen na výsledku (výhra 25:19), ale i na předváděné hře. Druhý set byl vyrovnaný až do dramatické koncovky, kde jsme dřeli, mlátili s sebou o zem, vybírali těžké míče, abychom za stavu 28:27 pro soupeře nechali na zem mezi 3 naše hráčky spadnout lehký vysoký míč. Raději jsme se podívali, kdo že to bude hrát, abychom to nemuseli hrát my a neudělali chybu. Tohle je pro mě nepochopitelné, ale je to bohužel tak. Prohraná koncovka nás totálně dorazila, třetí set jsme prohráli 25:16, nikdo z hráček už neměl vůli makat a pokusit se zápas otočit, opět nás svázal strach z chyby a prohry. Do posledního 4. setu šly hrát hráčky z lavičky, protože základ prostě absolutně nefungoval, ale atmosféra prohry svázala celý tým, takže to přineslo jen potupný výsledek 25:9 a druhou prohru bez jediného bodu. Za předvedený výkon jsme si body nezasloužili. Chyběl nám lídr, který by tým táhl a hecoval. Prostě bez Viki je tým jako bez duše a teď se to potvrdilo naplno, nikdo ji nedokázal v tomto nahradit.

Mnoho pozitivního tyto zápasy nepřinesly. Vyzdvihl bych přístup Elly, která se nejen dobře ujala postu libera za nemocnou Kláru, ale také odehrála 1,5 zápasu s bolestivě naraženým palcem. To jí ale nezabránilo, aby v zápase pokračovala, i když to bylo velmi bolestivé. Určitě mohla říct, zejména s ohledem na vývoj a průběh utkání, že to dál pro zranění už nejde a ze zápasu odstoupit. Velmi si cením toho, že to neudělala.

Dalším pozitivem je, že Lucka Krejčí nafotila v průběhu utkání spoustu krásných fotek, na nichž jsou zachyceny pěkné volejbalové momenty. Doufám, že nebudou v budoucnu jen na těchto fotkách a předvedeme je na hřišti v dalších zápasech. Máme na to opět celý měsíc, pak nás čeká zápas s lídrem tabulky Jihlavou. A pokud bychom s ní předvedli výkon jako v Třebíči, čeká nás volejbalový masakr. Doufám ale, že jí budeme důstojným soupeřem...

Desítky dalších fotek z utkání najdete v sekci Fotogalerie.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid