Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky po dobrém výkonu porazily Třebíč a drží 1. místo 23.01.2016 | Zápasy

Kadetky se v sobotu 23. ledna v domácím prostředí ZŠ Palachova utkaly s týmem Třebíče. V domácím prostředí mají skvělou bilanci a podařilo se jim ji udržet i tentokrát, když dvakrát vyhrály 3:0 a drží tak v sezóně 2015/2016 domácí neporazitelnost (6 zápasů, 6 výher a skóre setů 18:0).


K utkání bylo připraveno 12 hráček, kompletní sestava kromě Máji, která si léčí ruku zlomenou na lyžařském výcviku. Základní sestava na hřišti byla ve složení Kája náhra, Anička účko, Áďa a Romča na bloku, Barča a Verča na smeči a na liberu Klára. Připraveny zasáhnout do hry z lavičky byly Terka, Niky, Áďa Tomášková a Elišky Flídrová a Janovská. K zápasu jsme přistoupili zodpovědně, dařilo se nám jak podání, tak i ostatní herní činnosti a rychle jsme získali 4 bodový náskok, který jsme postupně navyšovali až na konečných 25:14.

Do 2. setu nastoupila stejná základní sestava a pokračovala v dobrém výkonu. Dařilo se zejména Ádě Švomové, která kromě několika bodových bloků dokázala také účinně útočit středem sítě. Dobře jsme přihrávali (zejména Klára a Barča), takže Kája mohla pestře nahrávat na všechny hráčky, které se pak dokázaly prosadit proti obraně soupeře. Velmi dobře hrála Verča, dobře podávala a získávala body tvrdým útokem, a to jak ze sítě, tak i ze zadní pozice. Za stavu 18:12 střídala na smeč Terka a tým dotáhl set do vítězného konce poměrem 25:16.

Ve stejném duchu se odvíjel i poslední set. Dobře jsme podávali, pestře útočili a fungovalo jako tým, takže jsme set vyhráli 25:21 a celé utkání 3:0. Odměnou nám byl nejen zisk bodů, ale také potlesk spokojených diváků, kteří ocenili náš dobrý výkon.

Po půlhodinové pauze jsme nastoupili k 2. utkání. Udělali jsme změnu v sestavě, když na blok šla místo Romči Eliška Flídrová. Opět jsme pokračovali v dobrém výkonu, který spočíval zejména v účinném podání, pestrém útoku a dobré obraně na síti i v poli, takže jsme set vyhráli 25:20.

Poslední 2 sety jsme si museli vybojovat v koncovkách. Soupeři se dařila obrana v poli, dokázal vybírat naše útoky a také nás přitlačil dobrým podáním. V koncovce 2. setu jsme prohrávali 18:21, ale projevili jsme se jako bojovnější a také zkušenější tým, když jsme dokázali uhrát důležité míče a získat set těsným poměrem 27:25. Také koncovka 3. setu byla vyrovnaná a opět jsme ji získali mi, tentokrát výsledkem 26:24. I druhé utkání tedy skončilo naší výhrou 3:0.

Pozitivní určitě je, že náš výkon nepostrádal šťávu, chtěli jsme vyhrát a fungovali jsme jako tým. Výborně zahrála Verča a Barča na smeči a také Áďa na bloku, jistotou byla také Klára na liberu. Anička opět účinně podávala (v 1. zápase dala 6 es) a dokázala uhrát těžké míče v důležitých chvílích. Také výkon Káji snese tentokrát přísná měřítka, snažila se hrát pestře, dobře řešila situace a zapojovala kromě smečařek na síti také útok ze zadního sledu. Romča podala standardní výkon, dařilo se jí na podání, získala pro tým body jak útokem, tak i blokem. Do hry se postupně dostalo všech 12 hráček, některé více, některé méně. Hrají samozřejmě ty, kterým se nejvíc daří a mají momentálně nejlepší formu. Pro ostatní hráčky by to, že se do hry tolik nedostaly, mělo být motivací pro větší úsilí na tréninku.

I po tomto utkání jsme v čele tabulky. K tomu, abychom tam byli i na konci sezóny, což je naším cílem, chybí udělat ještě 2 důležité kroky, a to vyhrát 20.února utkání v Humpolci a poradit si 5.března v domácím prostředí s Pelhřimovem, který je naším největším konkurentem. Nyní máme měsíc na to, abychom se na závěr sezóny kvalitně připravili. Pokud se nám to podaří, stane se náš zlatý sen 5.března skutečností.

Několik postřehů na závěr:
- Verča slíbila, že od teď bude před zápasem vždy snídat už jen loupáčky.
- Áďa Švomová zjistila, jak vypadá fotbalový ofsajd ve volejbalové praxi.
- Klára je asi magnetická, protože ji to pořád táhne v poli dopředu a nemůže se udržet vzadu.
- Na zápas se přišel podívat bývalý trenér pan Podhrázký a konstatoval, že holky trochu vyrostly.
- Přítomní diváci si přišli na své, a to zejména v obou vypjatých koncovkách.
- Po zápase diváci ocenili náš dobrý výkon potleskem a holky se jim odměnily rybičkovou děkovačkou.
- Už se všichni těšíme na video z utkání, abysme viděli, jak nám to šlo.
- Děkujeme Míše za podporu i perfektně udělaný zápis z utkání.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid