Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky mají i po 4 kolech plný počet bodů 31.10.2015 | Zápasy

Kadetky v sobotu 31.10. vyhrály dvakrát 3:1 v Třebíči a dosud letos nepoznaly hořkost porážky. Komentář k utkání má tentokrát kolektivní podobu, kterou vymyslela kapitánka Romča, doplnénou o pohled trenéra.


Romča: Dnešní článek jsem se rozhodla, že udělám trošku jinak, než jindy. S holkama jsem se už ráno domluvila, že mi po dnešním zápase napíšou postřehy k dnešku. Tady tedy jsou :-)
Klárka a Barča: K mínusovým bodům patří určitě to, že jsme se přizpůsobily soupeři. Dobré bylo určitě podání, no a teď mluvíme o Kájiných prasátkách :-). Po prohraném setu, jsme se rychle vzpamatovaly. Poslední sety v zápasech se nám dařily nejlépe.
Kája: Na začátku snad všech setů jsme prohrávaly o několik bodů, převážně vinou našeho špatného příjmu, ale pak jsme to většinou zvládly dohnat.
Terka: Nejvíc se mi líbilo, když jsem samozřejmě mohla jít hrát :-). Ale bylo tam hodně věcí, který se mi nelíbily. Například naše slabé podání, hlavně ve 3. setu. Taky jsme málo útočili a nějak celému zapasu chyběla "šťáva". Ale navzájem jsme se podrželi a vše dopadlo skvěle.
Eliška: První set jsme šly na hřiště s tím, že to všechno vyhrajeme. To se nám celkem povedlo, až na dva sety, ve kterých jsme úplně přestali hrát.
Anička: Přizpůsobily jsme se (bohužel), naše hra neměla šťávu, ale vyhrály jsme, tak doufáme, že takhle půjdeme i dál.

Komentář trenéra:
V tomto utkání nám chyběla kromě Verči, která se zotavuje po operaci, nově také Áďa Švomová, která si na tréninku udělala výron. Museli jsme tedy improvizovat v sestavě, takže Barča, která je tradiční oporou na smeči, musela přejít na blok. Do utkání jsme vstoupili dobře a zejména dobrým podáním jsme si rychle vybudovali náskok, který jsme udrželi po celý set (25:14). Zcela stejně vypadal i 2. set, včetně výsledku. Ve 3. setu jsme podvědomě jako již tradičně polevili, což se projevilo na špatném přijmu, takze jsme přestali útočit a dělali mnoho nevynucených chyb. Ke konci setu jsme sice zabrali, ale soupeř náskok udržel a vyhrál 25:23. Ve 4. setu jsme zabrali, vyhráli 25:9 a získali 1. zápas a 3 body do tabulky.

Druhý zápas byl přesnou kopií toho prvního, jen s tím rozdílem, že skoro v každém setu jsme nejprve museli prohrávat (např. v 1. setu 0:5), abychom jej pak s přehledem vyhráli (25:15). Nezvládli jsme to ale opět ve 3. setu, kde jsme úplně přestali hrát a podlehli soupeři 14:25. Pak jsme se opět vzpamatovali a přehráli domací jasně 25:14. Takže další výhra 3:1 a další 3 body.

Pár čísel ze statistiky:
Anička 29 bodů (4 esa, 22 útoků, 3 bloky), Eliška 26 bodů (8 es, 18 útoků), Barča 23 bodů (7 es, 15 útoků, 1 blok), Niky 18 bodů (6 es, 12 útoků), Romča 14 bodů (6 es, 7 útoků, 1 blok), Kája 7 bodů (4 esa, 2 ulívky, 1 blok), Terka 1 bod (1 útok).

Kladem je jednak zisk plného počtu bodů, jednak to, že jsme utkání zvládli i se změnami v sestavě (musime si upřímně přiznat, že Verča na útoku nám dost chybí). Nedařilo se nám, ale dokázali jsme to překonat - když nám teklo do bot, zabrali jsme. Problémy jsme měli zejména na přihrávce, také naše podání bývá kvalitnější. Nemůže se nám samozřejmě vždy stoprocentně vše dařit, ale některé chyby bychom již dělat neměli, vyrovnanější soupeř by je dokázal využít a my bychom pak zápas určitě nedotáhli k vítězství.

Za 14 dní se doma utkáme s Humpolcem a bylo by fajn, kdybychom předvedli volejbal, který umíme, a nehráli jen to, co stačí k výhře nad soupeřem. Zatím neumíme hrát podle sebe, přizpůsobujeme se hře druhého týmu. Zatím to stačilo, ale v budoucnu by to tak být nemuselo :-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid