Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky dovezly z Nového Jičína plný autobus bodů 04.02.2017 | Zápasy

Kadetky v sobotu 4.2. jely bojovat o prvoligové body do dalekého Nového Jičína. Komentář k utkáním napsala smečařka Niky Filipi a doplnila jej trenérka Edita Hájková.


Komentář Niky:

V sobotu jsme se s holkama vydaly vybojovat další body až do dalekého Nového Jičína. Jely jsme téměř kompletní - chyběla jen Klárka Jagošová.

Do prvního setu nastoupila již tradičně základní sestava - Kája na náhře, Barča s Eliškou F. na smeči, Terka s Eliškou J. na bloku, Verča na účku a Klárka jako libero. Už od prvního míče se nám dařilo, nepustily jsme soupeřky ke hře, a tak jsme hladce vyhrály první set. V polovině druhého setu jsem vystřídala Barču na smeči, a také nová posila Barča Žemličková znovu okusila post blokařky. I v obou dalších setech jsme v prostřídané sestavě zvítězily, a tak jsme po necelé hodině oslavovaly zisk 3 bodů.

Do druhého zápasu jsme rovněž nastoupily pozitivně naladěny a hrály jsme naši hru bez nevynucených chyb a přizpůsobení se soupeři. Ve druhém setu jsem tentokrát vystřídala Elišku F. a Áďa také přispěla několika pěknými příjmy a smečemi. Myslím, že přestože byl soupeř slabší než my, nepodcenily jsme ho, nepodřídily jsme se jeho hře zápasy jsme si naplno užily. Za 45 minut padl poslední míč a my si vychutnaly vítězné kolečko a nakonec i rybičku pro naše fanoušky.

TJ Nový Jičín - TJ VAMAFIL Žďár nad Sázavou 0:3 (-9,-11,-15) a 0:3 (-8,-14,-7)


Komentář Edity:

Do Nového Jičína jsme cestovali tři hodiny a s potěšením musíme konstatovat, že holky vyskákaly z autobusu bez známky únavy. Početná skupina fanoušků si krátila chvíle před zápasem procházkou po Novém Jičíně.

Na první zápas holky nastoupily v základu: Kája (náhra), Klára (libero), Eliška F a Bárča M. (smeč), Verča (učko), Eliška J. , Terka H. blok. V prvním setu jsme se hned ujmuly vysokého vedení a tak se na lavičce ocitla Barča M., kterou zastoupila Niky, Eliška F.,zastoupená Barčou Ž. Spolehlivě dokázaly uhrát set do vítězného konce. Ve stejném duchu se hrál druhý i třetí set, ve kterém nastoupila Áďa za Niky.

Druhý zápas už začínal v postavení s Niky, Barčou a Áďou. Ukázaly, uvolněnou, kvalitní hru a svou platnost v týmu. V obou zápasech byly holky dominantní. Ke hře není co vytknout. Naše kadetky si hru dokázaly náležitě užít a to se všemi možnými parádičkami. Za zmínku určitě stojí Bára Žemličková, která je u nás hráčským benjamínkem a ukázala unikátní zápal do volejbalu. V autobuse, na koleni, dostala školení o postavení v šestkovém volejbale a hrou s liberem a vše patřičně zužitkovala v poli. Někdo se to učí rok, někomu stačí hodina v autobuse. Karloska rozhazovala nahrávky s potřebnou razancí mezi všechny útočnice a zbyl prostor i na její tvrdý útok z druhé.

V druhém zápase na podání zářila Bára a Eliška J. Na smeči předváděla někdy až cirkusové kousky Verča a to s asistencí Káji. Terezka H. svou sezonu na postu blokařky rozjela ve velkém. Jde vidět, že jí tato role sedí a hlavně baví. Dnes opět prakticky bezchybný výkon.Jen tak dál Terýzku.

P.S. Tu odměnu v Mekáči jste si tentokrát absolutně zasloužily ;-)


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid