Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky doma zdolaly Třebíč bez ztráty jediného setu 03.02.2019 | Zápasy

Komentář k domácím utkáním kadetek s Třebíčí napsala smečařka Lucka Štursová a doplnil jej trenér Pavel Veselý.


Komentář Lucky:

V neděli 3.2. jsme odehrály 2 domácí zápasy proti Třebíči. Bylo nás celkem 9, a tak se všechny hráčky mohly v poli vystřídat. První zápas jsme nastoupily v sestavě: Simča - náhra, Áňa a Barča - blok, já a Viky - smeč, Klára - účko a Evička - libero. Celkem se nám dařilo. Myslím, že všechno docela dobře fungovalo. Soupeř měl problém na druhé straně míč zpracovat a my dokázaly zápas s náskokem vyhrát 3:0. V druhém zápasu se trošku obměnila sestava. Simču vystřídala Terka a mě Lůca. Chvilku se nedařil příjem, ale po timu to holky dokázaly spravit a postupně vyhrály každý set. Tím pádem druhý zápas skončil stejně jako první zápas - výhrou 3:0.

Komentář trenéra:

Kadetky v těchto zápasech konečně zabraly a získaly nejen důležité body do tabulky, ale také předvedly dobrý výkon a našly zase radost z volejbalu. I bez nemocných 2 opor základní sestavy (smečařky Sáry a blokařky Elišky) soupeře jasně přehrály, a to zejména na útoku a na podání. Fungoval nám dobře příjem, kde se k tradičně výborně přihrávajícímu liberu Evče tentokrát přidaly také obě smečařky Lucka a Viki. Viki v posledních zápasech plní roli hlavní útočné síly týmu, dnes se k ní přidala skvěle hrající Lucka, která byla jistotou na příjmu i na útoku a jen v 1. setu získala pro tým svým útokem 10 přímých bodů.
Do druhého zápasu nastoupila na náhru místo Simči, která velmi dobře odnahrávala 1. zápas, Terka, která se vrátila po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním kotníku, a odnahrávala zápas velmi dobře. Zejména souhra při útoku středem s Barčou byla velmi koukatelná. Anetě a Lucce Kališové se dařilo podání a zatížily konto soupeře několika esy. Oba zápasy odehrála na účku Klára, které se dařilo na útoku i na podání a bylo znát, že její výkon má stoupající formu. Statistika z 1. zápasu (je pod článkem ve fotografiích) výše uvedené dokládá v reálných číslech.
Dnes jsme podali dobrý výkon, i když jsme rozhodně nemuseli zápas odehrát zcela naplno, soupeř hodně chyboval a usnadnil nám to. Zisk 6 bodů nás velmi přiblížil k zisku vytoužené medaile. V dalším kole 23.2. se opět v domácím prostředí utkáme s týmem Pelhřimova a měli bychom potvrdit stoupající formu a získat plný počet bodů.

Výsledek:
TJ Žďár na Sázavou - VK Třebíč 3:0 (17,9,16) a 3:0 (25,21,19)

Resumé:
Kadetky v domácím prostředí jasně přehrály Třebíč dvakrát 3:0. První zápas byl lepší, ve druhém jsme poněkud polevili, ale i tak to stačilo. Soupeř udělal mnoho nevynucených chyb, nám se dařilo podání a také na přihrávce, takže jsme si mohli připravit kvalitní útok a získávat přímé body. Zisk 6 bodů nás posunul na 3. příčku tabulky.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid